24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jídlem proti stresu: 5 silných bojovníků

14.02.2017
Kamila Opl
Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.

Svět se nám někdy vyloženě sype na hlavu. Ještě ani pořádně nerozlepíme oči a povinnosti společně se starostmi se ozývají z každého rohu. Působení stresu na lidský organismus může být doslova devastující, je proto velmi důležité proti němu bojovat. V zimě více, než kdy jindy. Ono se totiž lehce řekne – vyvarujte se stresu – ale každý, kdo se s ním potýká, ví, že něco takového je prakticky nemožné. Přináším vám proto pár tipů, jak organismus spolehlivě zklidnit tou nejpříjemnější cestou – jídlem.

Avokádo
Neskutečně variabilní superpotravina, která poskytuje snad vše, co organismus potřebuje. Díky vysokému obsahu vitamínů skupiny B jej můžete využívat jako skvělý doplněk proti únavě, pro zlepšení nálady a velmi pozitivně také působí na krásu pleti, vlasů a nehtů. Smoothie, salát, pomazánka na toust – možnosti k využití avokáda jen tak nevyčerpáte.
Listová zelenina
Zelené lupení je obrovskou zásobárnou kyseliny listové, vápníku, ale především hořčíku. Taková kombinace je důležitá pro boj se špatnou náladou a negativními myšlenkami. Přidejte hrst špenátu, kadeřávku nebo svého oblíbeného salátu do ranního smoothie. To vás nejen zaručeně nakopne, ale při pravidelné konzumaci budete šťastnější a víc v pohodě.
Losos
Maso ryb z volného chovu je plné spousty pro tělo důležitých látek. Jako nejpřínosnější je však třeba vyzdvihnout vysoký obsah Omega-3 mastných kyselin, které působí především na mozek. Budete-li jíst tučné ryby dvakrát týdně, získáte mnohem více energie, zlepší se vám paměť a budete vůči stresu mnohem odolnější.
Sezamová semínka
Jedno slovo – zinek. Neurózy, únava, deprese, změny nálad – se vším tímhle může zamávat pravidelná konzumace sezamu, který je zinkem pořádně nadupaný. Co to půjde, dopřávejte si sezamovou pastu neboli tahini. Přidávejte ji do hummusu, smoothie, do salátových dresingů a dipů. Sezamem můžete sypat saláty, přidávat jej do pečiva nebo do domácího müsli.
Kvalitní čokoláda
Při stresu po ní saháme automaticky. Zkuste však tu obyčejnou, která je nacpaná cukrem, vyměnit za opravdu kvalitní tabulku plnou chuti. Třeba s 85% nebo i 99% kakaa. Jedině taková zajistí tvorbu serotoninu v mozku, snižuje krevní tlak a při pravidelné konzumaci může dokonce prodloužit život.

Zdroj foto: pixabay.com

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Kamila Opl

Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.