24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Avokádo

22.09.2013
Kráska dne
Jsem studentka se zájmem o módu, kosmetiku, cestování, tanec a zdravý životní styl :-)

Avokádo je zázrak! Na vlasy, do salátů i pomazánek. Akorát vypěstovat se mi ho nedaří.

O šamponech na vlasy s avokádem, konkrétně od přírodní déemkové značky Alverde jsem si četla někdy ke konci léta. Ve stejné době jsem také avokádo ochutnala, konkrétně na terásce s krásným výhledem, pila jsem bílé víno a měla salát s avokádem. Chutnalo zvláštně.

Nedlouho poté jsem si chtěla koupit nějaký šampon do bytu k příteli. Volba padla právě na Alverde, spolu s ním jsem vzala ještě kondicionér ze stejné řady, která je určená pro suché a lámavé vlasy. Šampon trochu zklamal, jeho textura je průhledná a je velmi tekutý, až mne to poprvé překvapilo. S kondicionérem už je to lepší, je hutnější, bílý a krásně voní, i po smytí. A vlasy se s ním opravdu velmi dobře rozčesávají a vypadají hladké, zacelené :-)

Pátrala jsem po avokádu a jeho účincích ještě dál, až jsem našla recepty na avokádovou masku a také na avokádovou pomazánku. Koupila jsem tedy jeden tento plod a z poloviny udělala masku - smíchala jsem dužinu s kapkou jojobového oleje a s trochou bílého jogurtu, přidala pár kapek citronu pro větší lesk vlasů. Tady doporučuji dužinu nejlépe rozmixovat, rozmělnit, nechcete mít přeci ve vlasech hrudky (jako já). Dala jsem na mokré vlasy a nechala působit asi půl hodinky.

Pomazánka se dělala podobně - k půlce dužiny jsem přidala stroužek česneku, trochu pepře, soli, opět citron a trochu zakysané smetany - tady by šel opět použít i jogurt nebo lučina. Mazala jsem na bílé rozpečené bagetky a bylo to moc chutné, taková zdravější varianta česnekové pomazánky :-)

Abych avokáda zpracovala opravdu celé, tak jsem se pecku rozhodla zasadit podle návodu. Je tomu už dva týdny a nepozoruji žádnou změnu, takže pěstitelka ze mne asi nebude, ale doufám, že ostatní tipy pro vás byly užitečné!

P.S. Chtěla bych vás poprosit o hlas tady - zoot.cz/fashionladies/hlasovani jsem tam zezadu v kraťáskách, s dlouhými vlasy. Děkuji, Adriana :-)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Kráska dne

Jsem studentka se zájmem o módu, kosmetiku, cestování, tanec a zdravý životní styl


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.