24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Kolik produktů opravdu potřebuju?

29.01.2013
LuLu
Co o sobě říct? Jsem holka jako každá jiná, miluju kosmetiku, nákupy, ujíždím na kabelkách a náušnicích :-) Můj blog je toho všeho odrazem, ale vzhledem k tomu, že si platím sama školné, které sežere většinu mého rozpočtu, snažím se nacházet takovou kosmetiku, která nezruinuje a plní svůj účel :D

Zrovna jsem si tak seděla u psacího stolu a dívala se na toaletku, kterou mám hned vedla a jejíž úklid plánuju. V tom mi padl do oka košík od přítele, ve kterém mám věci, které každé ráno používám a bez kterých si svůj život neumím představit.

Vím, že proti mnoha slečnám jsem žabař (nepoužívám například báze a různé druhy korektorů), ale taky mě docela zarazilo, že můj košíček je narvaný :-)

Takže, co používám? (pouze dekorativní kosmetika, o krémech se zmíním jindy)

  • Make up:

Mým favoritem je momentálně MU od Gabrielly Salvete Matte. Z 90% používám ten, těch zbylých 10% mám pleť relativně v pořádku a tak sáhnu jen po korektoru a pudru.

  • Pudr:

Jak jsem se zmiňovala v předchozím článku na blogu, v no name drogerii jsem si koupila pudr od “Cantare cosmetics” Pátrala jsem na netu, abych o tom něco zjistila. Co se mi podařilo objevit je, že půjde nejspíš o polskou značku, dost také prodávanou na aukru. Jelikož polsky neumím, tak víc nevím. Nevybaflo na mě ale žádné varování, že se jedná o závadný produkt a jelikož si barevně s mojí pletí sedí a já se neosypala a ani mi kůže neslezla, hodlám ho nadále používat.

Na konturování pak používám pudr od Avonu z řady Colortrend. Je nějaký tmavší a tak, teď v zimě, se hodí právě jen na to konturování, kde nahradí bronzer.

  • Korektor:

Stále jsem věrná svému pokladu, který jsem objevila v Tescu. Je jím Coverstick abdeckstift od Essence. Nezradil a stále jsem z něj stejně nadšená.

  • Tvářenka:

Věc, kterou se teprv učím tak nějak používat. Proto jich ani nemám nijak závratně moc. Zatím se učím na jedné z LadyBoxu od FdS. Barevně se mi krásně hodí k odstínům pudrů, přijde mi, že mezi ně zapadá. Také se mi líbí její přirozená barva, ale snesla bych, kdyby v ní nebyly třpytky.

  • Řasenka:

Ty používám teď nejčastěji dvě. O první jsem se zmiňovala tady(http://meet-beauty.blogspot.cz/2012/11/gs-diamanterecenze-rasenky.html) a byla to láska na první nanesení.

Druhou jsem dostala od přítele a jak jsem již v jednom příspěvku na blogu psala, přítel tak rychle uklízel “odpad”, že jsem jméno výrobce nestihla zaregistrovat. Dopátrala jsem se pouze ke “Chris sdružení” a pokud jsem to dobře pochopila, ti stojí za výrobou kosmetiky a obalů pro různé firmy. Dál jsem se zatím v pátrání nedostala…

  • Sada na zvýraznění obočí:

Mno, sada…. Momentálně používám hnědý stín z paletky. Působí hodně přirozeně a  tím, že jsem hodně světlý typ s platinovošedými vlasy jsem zatím nenarazila na sadu na obočí, jejíž barvy by mě oslovily a vyhovovaly mi. Asi budu muset lépe hledat.

--------------------------------------------------------------------------------

Tak a to jsou věci, bez kterých si svůj život nedokážu představit. Zbytek už je podle nálady, oblečení a příležitosti.

Většinou se jedná o:

  • Rtěnka:

Těm jsem poslední dobou propadla nejvíc a snažím se rozšířit sbírku. Líbí se mi “nude” oči zvýrazněné jen řasenkou a výrazné rty. Mám sice pár “konzervativních” odstínů, ale spíš vždy sáhnu po něčem výraznějším.

  • Oční stíny:

Ať už tmavé a výrazné, nebo neutrální “nude”, většinou na oku něco mám. Ale je to o tom, kam jdu, jak jsem oblečená a jak výraznou rtěnku chci ten den použít.

  • Oční linky:

Používám klasické v tužce a mám i pár tekutých. Nejčastěji ale provádím linky pomocí stínů – barevně si “sednou”, protože už jsou na horním víčku a přijde mi, že mi drží déle než tužky. Ale poslední dobou jim odolávám. Nicméně černou tužku nosím preventivně v kabelce pořád (alespoň v té “ne do školy”).

Tak a to by bylo z mých kosmetických nezbytností a zbytností asi vše, co používám. Mám kdesi jednu bázi pod oční stíny, ale na tu si většinou vzpomenu, až když stíny nanesu. O co ale chci svou sbírku v co nejbližší době rozšířit (že by námět na další motivování se?) je transparentní pudr a báze pod make up. Zatím jen koukám na nabídky a přemýšlím, co by mi nejvíc vyhovovalo. Mno a pak mám zálusk na pravý asijský BB.

Mno a to je ode mne pro dnešek všechno. Mějte se fajně.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

LuLu

Co o sobě říct? Jsem holka jako každá jiná, miluju kosmetiku, nákupy, ujíždím na kabelkách a náušnicích
Můj blog je toho všeho odrazem, ale vzhledem k tomu, že si platím sama školné, které sežere většinu mého rozpočtu, snažím se nacházet takovou kosmetiku, která nezruinuje a plní svůj účel


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.