24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Myčka nebo ruce?

17.11.2015
My Step
O všem co mě baví... :)

Myčka je v dnešní době klasickým doplněk každé domácnosti, občas mi vrtá hlavou, jak je to vlastně s tou spotřebou. Myčka nebo ruce?

Upřímně jsem se ze začátku myčce dost bránila, bála jsem se, že spotřeba vody a energie bude vyšší než u klasického ručního mytí. Tak jsem pátrala a zjistila na stránkách Finish http://www.finishinfo.cz/ (tablety do myčky, zná asi každý, já je tedy používám, zatím jsem jiné ani nezkoušela) tyto informace...

Slyšeli jste, že nedávná studie prokázala, že ruční mytí nádobí spotřebovává více energie než myčka? Vodu v myčce ohřívá elektřina. Poté se voda čerpá a opětovně používá po celém přístroji. Čím méně vody se spotřebuje, tím méně elektřiny je zapotřebí k jejímu ohřevu.  

Oproti ručnímu mytí spotřebovávají myčky mnohem méně vody. Na ruční mytí je zapotřebí až sedmkrát více vody než na běžný cyklus v myčce. Myčky rovněž zahřívají vodu účinněji, což znamená menší tepelné ztráty než ohřívání vody v kotli a její přenos do dřezu. Myčka je navíc izolovaná, aby se zamezilo ztrátám tepla z vnitřního prostoru. Další důvod, proč používat myčku!  

No a za mě hlavním plusem je čas a šetrnost pro mé ruce :-). 

Myčka nám tedy nejen šetří čas tím, že vše udělá za nás, ale navíc spotřebovává méně vody a energie. Další důvod, proč už se nevracet k ručnímu mytí! :-) 

Komentáře

VáclavS 30.03.2018 3:26

Dobrý den vážená slečno, dovolte mi nejprve i Vám popřát požehnané Velikonoce strávené v Boží blízkosti. Moje sestra si také před časem pořídila do své domácnosti myčku nádobí. A velice si to chválí. Takže něco na tom asi bude. Ono když je toho nádobí asi víc, tak má smysl to udělat, protože ten stroj se může stát pak velkým pomocníkem. Ale pro člověka jako jsem já, v mé situaci kdy žiju sám, pořízení takového přístroje do kuchyně nemá smysl. Dřív než bych těch pár kousků nádobí do té myčky narovnal, tak to mám ručně umytý. A protože Jar skoro nepoužívám, ani moje ruce tím netrpí. Takže jako vše, je třeba před pořízením jakéhokoliv pomocníka do domácnosti uvážit, jestli to bude i v mém případě takový přínos jak mi v reklamě obchod či výrobce slibuje. A ještě jednu věc tu je důležité vědět. Platí to především pro vás ženy, když totiž chcete z lásky něco dát svým drahým pak to musíte udělat vlastnoručně, tedy i vlastnoručně umýt to nádobí i když je ho hodně a jak tvrdí výrobci myček i nákladnější ve srovnání s myčkou. Protože tím že to uděláte vlastnoručně, tak to teprve pro vaše blízké získá tu cenu jakou od vás očekávají. Tu lásku kterou do své práce pro své blízké dáte, to se pozná a věřte mi že to časem vždy dojde ocenění. A já myslím, že po takovém ocenění toužíte i Vy. Rád bych Vás teď pozval na můj web na adrese: http://poznamkyv.sweb.cz, ale dejte si pozor na to ať máte na začátku http a ne https. S tím s to totiž nefunguje. Doufám, že i Vám se bude můj web líbit, takže se na něj budete časem vracet. To je vše, hezký den, s úctou Váš Václav Strach

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

My Step

O všem co mě baví...


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.