24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Vychytané dobrůtky pro kámošky, kámoše a miláčky

23.06.2013
Misule
Ráda bych psala pro blogerky.

Ať už si pozveš partu kamarádek, bandu kamarádů, anebo svého miláčka, určitě se ti budou hodit šikovné tipy, jak rychle připravit malé pohoštění.

Dámská jízda u bazénu: Havajský koktejl  
Když se člověk po zimě navlékne do plavek, drobné nedostatky mu připomenou, že je čas, začít s lehčí stravou. Havajský koktejlek s krevetami je úžasná lahůdka, která má minimum tuků. Navíc ananas podporuje jejich spalování.

Co potřebuješ: 1 čerstvý ananas, 1 velký bílý jogurt, 100 g wellness šunky, hrst mražených krevetek, listový salát, bílý pepř a sůl, olivový olej. 

Jak na věc: V misce smícháš kostky čerstvého ananasu, na kostičky nakrájenou šunku a jogurt. Na pánvi orestuješ krevety, osolíš a opepříš. Krevety přidáš do misky, vše lehce promícháš. Salát naservíruješ do skleniček vyložených listem salátu. Pečivo dle libosti. Ideální drink je sekt.       

Pivní slavnosti na zahradě: Pořádná nakládačka  
Kamarádi jsou zvěř. Pokud nechceš strávit následující den úklidem, pozvi je rovnou na zahradu, když bude pražit slunce, zažeň je pod pergolu nebo do stínu markýzy, ale nikdy do obýváku. Nakup pivo a k němu připrav sklenici naložených dobrot.

Co potřebuješ: 3l sklenici, 1 l oleje, ¼ l octa, voda dle potřeby, 5 cibulí, 5 stroužků česneku, 10 hermelínů, 4 kusy balkánského sýra, 5 vuřtů, 5 paprik, pepř a sůl.

Jak na věc: Zeleninu očisti, nakrájej na větší kousky (česnekové stroužky na půlku), stejně tak nakrájej sýry a vuřty. Vše navrstvi do sklenice. Z ostatních ingrediencí si připrav nálev, nakládačku zalij a nech dva dny uležet. Pak už jen dojít pro chleba.   

Romantika ve stínu markýzy: Zamilované tapas po česku 

Foto: http://www.rolrols.cz/markyzy 

Tvůj miláček si zaslouží něco lepšího. Když si budete užívat trochu romantiky ve stínu markýzy, anebo ještě lépe za šumění deště, můžete si nalít sklenku dobrého červeného a k němu si připravit zamilované tapas.(Tapas je španělský název pro mističky plné slaných pochutin, které se podávají se červeným vínem.)   

Co potřebuješ: 10 malých mističek a vše, co máte k červenému vínu rádi.
Inspirace na tapas: smažené olivy, krevetové nebo chorizové jednohubky, nachos, pečené masové kuličky, papričky plněné sýrem, grilované žampionky, šunka s pomeranči, cherry rajčátka prokládaná cibulkou. Fantazii se meze nekladou.           

Užijte si léto…

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Misule

Ráda bych psala pro blogerky.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.