24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Rady s líčením aneb čemu se vyhnout

30.03.2013
Nicol-Pink
Na internetu vystupuji pod jménem Nicol Pink. A mým největším koníčkem je právě psaní, fotografování a už od malička zpěv.

Hodně holek dělá v líčení spoustu chyb a proto jsem se rozhodla sepsat článek, aby si věděla čemu se vyhnout, co a jak používat a podobně.

Spoustu holek dělá mnoho chyb v líčení. Od toho tu přeci jsem, abych pomohla vyhnout se takovým chybám. Jako základ je zvolit správný odstín makeupu. Vyhni se přechodu mezi tvým obličejem a krkem a už vůbec makeup nenašánej na krk nebo jinam, patří pouze na obličej! Makeup musí být sjednocenný. Co je velice odpuzující je velká vrstva makeupu. Pupínky nikomu nevyčítám. Snad každému se vždy jednou za čas nějaký udělá. Existuje, ale korektor se, kterým můžeš takové nedostatky dokonale zakrýt. Stačí zatřít korektorem a zapudrovat. Na akné jsou dobré korektory v tyčince. Trápí tě ošklivé tmavé kruhy pod očima? Už nemusí. Kruhy zakryj korektorem a také zapudruj. Nezapomen i na červené koutky u nosa. Na toto použij tekutý rozjasňující korektor.

Protože chceme, aby obličej vypadal přirozeně použij tvářenku nebo bronzer. Hlavně to nepřežeň! Další krok jsou oči. Pokud používáš stíny je dobré pod ně dávat bázi pod oční stíny. Díky bázi vydrží stíny velice dlouho na očích. A především se nesmazávají a nedrolí což se normálně stává. Dále by se stíny neměly používat jen jedny na celé oko. Mělo by se stínovat vypadá to přirozeněji a není to vůbec těžké.

Tužku doporučuji jen zlehka a pouze těm co s ní umí pracovat. Nemůžeš si jednoduše koupit jakoukoliv tužku na oči a objet si s ní oko, je v tom mnohem více. Chce to zvolit správnou tužku, barvu a tvar. Kolikrát jsem si všimla holek co mají vrstvu řasenky. Nejen, že to nevypadá vůbec hezky, ale ke všemu to ty řasy zatěžuje a zbytečně se lámou. Tak jako se lámou při častém používání kleštiček. Rozhodně nešetři penězy na řasence. Pokud máš krátké řasy šáhni po řasence, která vyloženě prodlužuje řasy. Pokud toužíš po hustých řasách šáhni po řasence, která se dá vrstvit. Máš rovné řasy? Koukni po řasence se speciálním kartáčkem na natočení řas. Jak zjistíš, že je řasenka dobrá? Nesmí se drolit a musí jít dobře dolů.

Nezapomeň na úpravu obočí. Pokud máš obarvené tmavé vlasy a světlé obočí, doporučuji zvýraznit tužkou a doladit stínama dle potřeby. Stínama dolaďujeme obočí proto, aby nepůsobilo tak tvrdě. Posledním krokem jsou rty. Pokud jsi zvyklá oči si líčit výrazně, na rtech uber. Jestli si naopak oči moc nemaluješ můžeš přidat na rtech. Hodně pěkné rty jsou červeného odstínu avšak ne ke všem to jde. Chce to vyzkoušet. Tento odstín vřele doporučuji blondýnkám avšak brunetky a jiné typy si to též mohou dovolit. Výrazněji se líčit pouze na párty, focení a jiné podobné aktivity. Myslím, že každodenní líčení by mělo být přirozené nijak výrazné.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Nicol-Pink

Na internetu vystupuji pod jménem Nicol Pink. A mým největším koníčkem je právě psaní, fotografování a už od malička zpěv.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.