24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jak na kruhy pod očima

13.02.2013
PetraLovelyHair
Jsem kosmetický, vlasový a módní nadšenec a miluju blogování :).....

Kruhy pod očima trápí nejednu z nás, pojďme se tedy dnes podívat na pár tipů,jak s nimi zatočit.

Kruhy pod očima trápí čas od času opravdu každou z nás.  Příčin vzniku kruhů pod očima je hodně, at už je to špatná životospráva, nedostatečná funkce některých orgánů nebo dědičnost, my se dnes ale zaměříme na pár tipů, jak tyto mršky zlikvidovat nebo alespoň zmírnit. Všechny metody jsou neinvazivní, kdo touží po odstranění trvalém, bude muset navštívit kosmetické studio nebo plastického chirurga, kde mu případné prohlubně pod očima dokáží vyplnit materiálem tělu vlastním.

 

Úplně nejdůležitějším bodem, který když nebudete dodržovat, tak vám ani zázračný korektor nepomůže, je správná životospráva. Vyvážená strava, dostatek spánku a kvalitní a dostatečný příjem potravy bez vysokého obsahu solí jde ruku v ruce s pitmým režimem nejen v případě štíhlé linie, krásných a zdravých vlasů, nehtů, a pokožky, ale také s redukcí kruhů pod očima. Je jasné, že čas od času je nějaký ten prohřešek normální, někdy je prostě moc práce, někdo se učí na zkoušky, nebo jen zůstaneme déle u počítače či televize nebo se párty prodlouží do brzkých ranních hodin. Pokud se ale stres a špatný spánkový režim posune do fáze, kdy se z něj pomalu stává pravidlo, můžeme počítat s tím, že se to na našem obličeji podepíše a oči jsou první na ráně. Doporučení je tedy jednoduché, pijte dostatečně na svou váhu, málo tekutin škodí stejně jako jejich přemíra, nesolte příliš, kořeněné a tučné jídlo stejně jako alkohol, si dopřávejte jen občas a snažte se chodit ve svém volném čase alespoň někdy na čerstvý vzduch do přírody.

zdroj obrázku: magazinpodnikani.cz

Dalším důležitým bodem je námaha očí sama o sobě, kdo z nás dnes nepracuje hodně u počítače, nekouká se na filmy na televizi či právě na monitoru. Všeho moc škodí, jestli je náplní vaší práce trávit 8 hodin denně u počítače, zkuste si dělat alespon krátké pauzy, kdy na chvíli oči zavřete a ulevíte jim nebo jdete na chviličku dělat jinou práci, postačí pár minut několikrát behěm dne, dobrým trikem je i častější mrkání při delší práci u obrazovky, oči totiž při práci na počítači vysychají. Pokud jsou oči už tak podrážděné, dobrým tipem je nákup zvlhčujících očních kapek, umělých slz, případně kapek proti zánětu spojivek, s těmi ale opatrně a je lépe navštívit odborníka, přecejen oči mám jen jedny.

zdroj obrázku: 123rf.com

Dalším dobrý tipem, jak na kruhy a unavené oči, je na chvíli oči zavřít, přiložit něco chladivého a pár minut relaxovat. Dobré jsou na to bud různé chladivé masky, speciální oční gely,ale postačí úplně i obyčejné kávové lžičky, které dáte na pár minut zchladit do mrazáku. Chlad očím uleví.

zdroj obrázku: shop-mania.sk

Výborným trikem na zamaskování kruhů pod očima je také být opálený, samozřejmě ne vždy to jde přirozenou cestou, ale pokud chytneme trochu barvy alespon pomocí samoopalovacího krému, kruhy se hned zdají méně výrazné. Nejvíce totiž samozřejmě svítí na pokožce bledé až průsvitné.

 

S bojem proti kruhům pod očima vám mohou pomoci i speciální oční krémy, na trhu jich je dnes dostatek. já osobně jsem jich vyzkoušela mnoho a přiznám se, že u žádného z nich jsem nepozorovala až tak převratný účinek, nicméně některé z nich obsahují složky, které dokáží oční okolí nejen vyživit, ale také prozářit. Oční krémy jsou nezbytné i v boji proti vráskám, protože koelm očí je kůže velmi tenká a k tvorbě vrásek nejvíce náchylná. Z nepřeberné nabídky krémů si určitě každý vybere ten svůj.

 

Poslední a asi nejdůležitěšjí radou,když potřebujete zakrýt kruhy honem a teď, je korektor. Tento "makeup" na nedostatky je nezbytnou součástí výbavy každé ženy. Můžete si vybrat ze široké škály korektorů, je jedno, jestli bude tuhý v kelímku, v tubě nebo tekutý, důležité je,aby dostatečně kryl, nezalézal do vrásek a hlavně, aby byl v odsínu vaší pleti, nejlépe o maličko světlejší. Korektor nenanášejte jen na oblast kruhů pod očima, ale rozmažte ho do ztracena  v obrysu trojúhelníku spojujícícho vnější koutek oka a vnitřním a křídlo nosu. Tímto trikem kruhy úplně vyzmizíkujete, poslední třešničkou je pak nanesení rozjasnovače přímo do rýhy (obrysu) kruhu, rozjasňovač odráží světlo a tak se kruh stane méně patrným. Pokud máte kruhy hodně tmavé a fialové, nejlepší je použití korektoru žlutého až oranžového, dle intenzity kruhů a barvy vaší pleti.

zdroj obrázku: jenprokrasu.jenprozeny.cz

I přes všechny rady budete muset čas od času s kruhy nejspíš bojovat a já vám v tomto nikdy nekončícím boji přeji hodně zdaru a nezapoměňte, pokud máte výrazné kruhy, neupozorňujte na oči tmavým a výrazným líčením :) !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

PetraLovelyHair

Jsem kosmetický, vlasový a módní nadšenec a miluju blogování .....


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.