24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jak na perfektní obočí

16.12.2012
PetraLovelyHair
Jsem kosmetický, vlasový a módní nadšenec a miluju blogování :).....

Obočí trápí nejednu z nás a mnoho z nás na něj i zapomíná, ačkoliv je to jedna z nejdůležitějších částí obličeje, která dodá očím rám a celému obličeji výraz.

Obočí je jedna z nejdůležitějších částí oblečeje, ačkoliv hodně žen právě obočí nevěnuje dostatečnou pozornost, je to ale velká škoda, protože dobře upravené obočí dokáže s obličejem a celkovým výrazem tváře skutečné divy. My si dnes povíme pár triků jak na to, aby naše obočí vypadalo přirozeně a mělo ten správný tvar, který obličej zarámuje a dodá mu výraz.

Samozřejmě ne každému bylo od přírody nadělo bezchybné obočí a tak spousta z nás ho musí doupravovat buď vytrháváním, nebo právě dokreslováním. Tady bych ráda apelovala na všechny ženy, aby to ani s jedním bodem příliš nepřeháněly. Není nic horšího, než obočí vytrhané do tenoučké čárky, či úplně dokreslené černou tužkou u blondýnky. Stejně tak obočí, které sahá téměř do poloviny čela a na druhé straně do půlky víček, není to pravé ořechové. Oba dva případy jsou samozřejmě extrém, ale vždy je třeba upravovat obočí s citem a hlavně respektovat jeho přirozený tvar a barvu.

Pokud vám obočí příliš neroste a máte tam pár ubohých chloupků, nezbývá, než dokreslovat. Tady bych doporučila používat stín v barvě vašich vlasů, vypadá přirozeněji, než tužka. Vůbec nepotřebujete speciální kazetku na obočí, bohatě vám bude stačit matný oční stín a zkosený štěteček, kterým jemnými a krátkými tahy obočí vyplníte. Tvar obočí by měl kopírovat nadočnicový oblouk, jeho začátek je bod, který je kolmicí s kořenem nosu, nejvyšší bod pak tvoří průsečík přímy vedené uprostřed duhovky a vnější bod je spojnicí koutku nosu a vnějšího koutku oka. Možná to takhle napsané zní složitě, ale na následujícím nákresu rychle pochopíte, jak takový ideální tvar obočí má vypadat., pro jeho určení můžete použít třeba tužku nebo kosmetický štětec. Šířka obočí v nejširším bodě by měla mít šířku vašeho malíčku (tzn. v bodě nad kořenem nosu). Co se samotné šířky týče, vytrhejte zbloudilé chloupky,ale celkově to s vytrháváním nepřehánějte, v kurzu je obočí spíše přirozené a hustší. Čím tenčí obočí, tím vypadá obličej starší. Pokud vám naopak chloupky nerostou, zkuste jeden z babských fíglů, potírejte ho na noc ricinovým olejem, který je mimochodem dobrou výživou i pro vaše řasy.

Jak tedy obočí upravovat:

- vytrhávejte chloupky po jednom a po po směru růstu, pokud byste chloupky trhali proti směru růstu, mohly by zarůstat, což by mohlo být velice bolestivé

- pokud je pro vás trhání bolestivé, přiložte na obočí před trháním kostku ledu, tím ho trochu znecitlivíte

- trhejte obočí spíše zespodu, nad obočím se trhání vyhněte, pokud máte chloupky příliš dlouhé, vyčeště je nahoru kartáčkem a zastřihněte

- obočí můžete vyčesávat i starým zubním kartáčkem a zafixovat lakem na vlasy, či voskem

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

PetraLovelyHair

Jsem kosmetický, vlasový a módní nadšenec a miluju blogování .....


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.