24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Silvestr na poslední chvíli

31.12.2013
PetraLovelyHair
Jsem kosmetický, vlasový a módní nadšenec a miluju blogování :).....

Rok se s rokem sešel a máme opět Silvestr. Pro většinu lidí je program jak oslavit příchod nového roku jasný. Stoly v barech, krčmách a hospodách všeho druhu jsou předem zamluvené, outfity a makeup looky předem pečlivě vybrané, šampaňské vychlazené a skleničky naleštěné :-) V takových případech většinou o zábavu nebývá nouze. A pokud se oslava opravdu vydaří, je o „zábavu“ postaráno i na Nový rok :-)

Co ale, když se rozhodnete být poslední den v roce doma, jen s partnerem, nebo s pár přáteli? Případně jste prvně Silvestra slavit nechtěli, ale nakonec jste se přeci jen rozhodli?

Nezoufejte! A pokud patříte k lidem, kteří mají rádi vše naplánované do posledního detailu, tak přímo jásejte. Před několika lety jsme s přáteli stihli „Silvestr na poslední chvíli“ a opravdu se vydařil. Dopoledne jsme se domluvili, že ani jeden z párů nemá plán na večer a že bychom se mohli sejít. Během odpoledne mi přišla sms „přijedeme autobusem v 18:53 až 18:54, budu informovat o případném zdržení“. Moje odpověď „OK, budem čekat“ naše přehnaně plánovačné přátele moc neuspokojila… A tak se nakonec musel, prostřednictvím dlouhého sms rozhovoru, udělat následující harmonogram:

18:53 až 18:54 příjezd a setkání na zastávce
18:56 až 18:57 odjezd do nákupního centra.
19:05 až 19:45 nákup
20:00 příjezd k nám a oficiální zahájení Silvestrovských oslav („prohlašuji dnešní oslavu za zahájenou“ opravdu zaznělo :D )
20:00 až 20:30 přípravy jídla a pití, ano, ujídání a upíjení, takže pak, když je vše připravené už nikdo nemá hlad ani chuť, takže tento bod bych klidně přeskočila :-)
20:31 až 22:00 Gin + Tonik + Citron + led a Jára Cimrman, osvědčená klasika, která nikdy neomrzí a dnes od osmi bude Dobytí severního pólu, vřele doporučuji :-) Chybu ale neuděláte ani s některým s Top Gear speciálů, jak jinak, že ;) Ale pokud máte rádi různé televizní Silvestry, tak proti gustu… :-)


22:05 až 22:45 první společenská hra. Aktivity. Opravdu super záležitost a když je skupinka přátel, navíc již trochu oginěných nebo zrumených, nebo ovíněných, podle preferencí jednotlivce, jde to samo a je to opravdu sranda. Podstata spočívá v tom, že musíte spoluhráčům sdělit to, co je na hrací kartě, které se tahají. Vždy je na kartě uveden způsob jakým daný pojem sdělit (kreslení, pantomima, nebo opis slovy).


Poté už se harmonogram moc neřešil, což náš kamarád těžce nesl :-)
Ale večer pokračoval v klasickém rytmu. Jídlo/alkohol/hry.
Pokud jste alespoň průměrně ohební, doporučuji hru Twister. Skvělá a zábavná hra, jejímž principem je pokládání vylosovaných končetin na vylosované body na hrací ploše a udržení rovnováhy v této pozici.

 

Pokud doma ani jednu z těchto her nemáte, nemusíte zoufat. Zajímavým programem může být promítání fotek za celý rok např. na televizi. Pokud tedy nemáte z jedné dovolené třeba 1000 , více méně stejných, fotek :-)  Ale nedávno jsme se dost pobavili i při hře, kterou jistě každý zná ze školních lavic. „Město, jméno, zvíře, věc“ nebo jak se ta hra jmenuje.

A pokud máte po alkoholu, nebo v kruhu přátel, kulturní choutky, tak zkuste karaoke! Na internetu je hudby a textů moře.

Náš dnešní den bude jen a pouze v kruhu rodinném, budeme doma poprvé jen sami, s manželem. Protože jsme celé letošní svátky chtěli být jen ve dvou. Určitě půjdeme odpoledne ven, přípravy nějakých hor jídla určitě nehrozí. Dáme si svých pravidelných 8 km. Možná navečer jeden díl „Vampire diaries“ a pak dilema. Cimrman, nebo To nejlepší z Top Gearu? A pak? Kdo ví, ale všechny hry, které máme doma, už jsou připravené :-)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

PetraLovelyHair

Jsem kosmetický, vlasový a módní nadšenec a miluju blogování .....


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.