24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Domácí mandlové máslo

24.03.2016
Pieces of my world
Blog nejen o jídle ale také o životním stylu =)

Mandlové máslo je příjemně nasládné a voňavé. Je plné hořčíku, vitamínu B2, E, vlákniny, bílkovin a esenciálních mastných kyselin.

Oříšková másla jsou obrovským hitem a lidi napříč světem si je s oblibou přidávají k lívancům, palačinkám, do smoothie, na krekr nebo jen tak ho mlsají na lžičce. Másla ze semínek a ořechů jsou vyrobena pouze mletím. Melou se dokud nevytvoří hladkou a hustou hmotu. Skvělé je, že si máslo tímto způsobem zachovává všechny nutriční hodnoty.
Ingredience
2 hrsti mandlí

Postup
Postupů je hned několik. Já jsem zvolila tu nejpřirozenější a nejpraktičtější cestu a mandle jsem bez jakýchkoliv úprav dala do mixéru (miska se sekáčkem) a mixovala jsem tak dlouho, dokud mandle neutvořily drť, lepivou drť, kaši a následně hladké máslo.
Tento proces trval cca 30minut, ale samozřejmě i s přestávkami, abych si neodvařila motor v mixéru.
Máslo uchovávám v uzavíratelné sklenici v ledničce a tuším, že jsem se dočetla, že vydrží  bez problému i 14 dní a déle.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Pieces of my world

Blog nejen o jídle ale také o životním stylu =)


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.