24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Kosmetická výzbroj!

31.01.2013
PlumFoolery
Karolína, 23 let. Pracující studentka (studující pracantka) jež si ráda krátí čas sledováním fashion a beauty blogů

Ahoj všem! mezi povinnou kosmetickou výbavu nepatří jen malovátka, krémy a mýdla. Život vám může usnadnit i spousta dalších kosmetických vychytávek, i když nemají krásnou barvu, krémové složení a skvělou vůni:-) Dnes jsem pro vás vybrala 6 "zbraní", které mám vždy po ruce!

1. Manuální epilátor (zní to děsivě, já vím!) : Jde o kovovou pružinku, přichycenou na dvě plastové vidličky. Prosté a jednoduché. Stačí tím přejíždět po tváři jako válečkem a jakýkoli, i ten miniaturní chloupek, uvízné právě v této pružince. Ideální věc na knírek, či tzv. peach fuzz, což jsou mini chloupky po tváři, na které trpí hlavně jižanské vlasaté typy. Nebudu lhát, trošku to bolí. Ale jaké vytrhávání chloupků ne? Tato šikovná věcička pak s sebou bere vše, co jí přijde do cesty, takže i když to není bezbolestné, je to ultra rychlé!

Seženete: Ebay, cca 90 Kč

 

2. Pilník: nezbytnost v každé dámské kabelce. Časem jsem přišla na to, že mi více vyhovují tyto skleněné. Stojí sice víc, než papírové, ale mají několikanásobně delší výdrž. Jejich nevýhodou je, že se mohou snadněji zlomit, ale stačí je bezpečně uložit v kosmetické taštičce a bude jako v bavlnce. 

Seženete: Rossman, cca 90 Kč

 

3.Extraktor: Kovová tyčinka se zvláště tvarovanými očky na koncích vypadá nevinně, ale je to ta nej věc na pupínky. Konec zarytým nehtům do kůže a následnému poškozování okolí pupínku a jizvám. Očko přiložíte na pupínek tak, aby jeho vrchol byl uprostřed a stačí zatlačit. Voila, je po pupínku, aniž byste se museli 5 minut rýpat po drůznými úhly, než konečně "praskne" - nechutné, já vím. Skvěle funguje i na takvé ty bouličky, které občas prsty nejdou vymáčknout, aniž byste neměli rozrytou půlku tváře. Díky tlaku kolem dokola pupínku z něj vytlačí opravdu vše a nemusíte se tak bát, že jeden pupínek musíte likvidovat 5x, než se konečně začne hojit.

Seženete: Sephora, cca 180 Kč

 

4. Zmizík: Obtisknutá  řasenka, přetažená rtěnka, hrbolaté tekté linky....na toto vše zafunguje tento kouzelný zmizík. Tužkový aplikátor připomíná opravdovou fixku a nasaje do sebe jakoukoli kosmetiku, ke které ho přiložíte. Líbí se mi na něm, že věc ne!RO!zmaže, ale opravdu !S!maže.

Seženete: Sephora, cca 150 Kč

 

5. Pinzeta: pinzetu doma máme určitě každá. Ale trvalo mi několik měsíců, než jsem našla tu pravou. Tato růžová kráska ze Sephory má tvrdé a skvěle přiléhavé zkosené konce, které zvládnou i ten nejkratší či nejjemnější pupínek. Při koupi pinzety se snažte, aby měl svěr co nejdelší plochu a aby na sebe maximálně přiléhat. Čím tvrdší kovové části, tím lepší, minimalizujete riziko "rozjetí", kdy na sebe konce za měsíc ani nedolehnou a když jo, tak šejdrem.

Seženete: Sephora, cca 200 Kč

 

6. Kleštičky na řasy: nejsou věc, kterou používám denně, ale když je použiju, nad výsledkem žasnu. Máte-li kratší řasy, či tzv. kšilty, kde řasy nejsou pěkně vytočené nahoru, ale spíš trčí do předu, zkuste se mrknout po kleštičkách na řas. Ppři použití je nejdřív přiložte úplně ke kořínkům řas, pak do prostřed a nakonec ke konečkům a pokaždé na pár vteřin jemně stisknete. Po aplikaci řasenky z vás bude úplná mrkačka:-) Kleštičky by se měli používat vždy PŘED použitím řasenky, aby se vám řasy nepolámaly a nevypadaly.

Seženete: Drogerie, od 80 Kč 

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

PlumFoolery

Karolína, 23 let. Pracující studentka (studující pracantka) jež si ráda krátí čas sledováním fashion a beauty blogů


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.