24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jak přežít přijímačky?

16.04.2013
Pralinka
Jako jedna z mnoha jsem se i já rozhodla založit si blog. Doufám ale, že nebude "jako jeden z mnoha", ale jiný, zajímavý - zkrátka takový, abyste se na něj rády(i) vracely(i) :) Píšu tak nějak o všem, zejména v angličtině, některé články ale jsou i v češtině. http://pralinkablogs.blogspot.cz/

Jak přežít přijímací zkoušky ve zdraví tak, abyste si neúspěch nezavinili stresem, nervozitou, panikou? Přečtěte si můj článek:)

    Někteří už mají přijímací zkoušky za sebou, jiní jsou právě teď v tom největším stresu. Já jsem nikdy nepatřila k lidem, kteří by to brali na lehkou váhu a dobře si pamatuji, jak jsem byla nervozní. Nebudeme si nic nalhávat - to, jak (ne)uspějete, může ovlivnit váš život. Ale na druhou stranu - vždycky tu je plno možností a dá se najít řešení i v případě, že to nevyjde.
    Samozřejmě chcete udělat všechno pro to, abyste byli přijati a hlavně tohle nejisté období ve zdraví přežili.
    Co můžu doporučit?
     Nedohánějte nic na poslední chvíli. Určitě si v noci před "Dnem D" nesedněte k učebnici v domění, že se na poslední chvíli ještě zvládnete naučit vzorečky nebo snad pravidla pravopisu. Dnem před zkouškami se snažte odreagovat. Každému vyhovuje něco jiného - dobrý film, hudba, čtení, zajít do cukrárny,... Něměla by to být asi nějaká vyčerpávající aktivita, která vás odrovná jak po psychické, tak po fyzické stránce tak, že další den nebudete schopni vstát z postele.
    Večer si vklidu napište seznam věcí, které budete další den potřebovat. Kromě běžných věcí jako je mobil nebo tužka si nezapomeňte talisman pro štěstí, máte-li nějaký. Pokud dáváte přednost čokoládě nebo žvýkačkám, udělejte si včas zásoby a také je přihoďte do tašky.
    Jděte spát v "normální dobu". Ani brzy, ani pozdě - zkrátka tak, abyste si odpočinuli. Kdo má problémy usnout, může zkusit speciální čaj, nedoporučuji ale něco úplně nového, s čím nemáte zkušenosti. Nezapomeňte si nastavit budík.
    Ráno se vklidu připravte na cestu. Zkuste nemyslet na to, co vás čeká a chovat se jako každý všední den. Někomu bývá špatně od žaludku, když má trému, přesto by se ale měl pořádně nasnídat, aby ho při testu nezastihl hlad a nepříjemné kručení v břiše, které bude obtěžovat nejen jeho, ale i ostatní. Ještě jednou se ujistěte, že jste si všechno zabalili a můžete vyrazit. Radši vyjděte dříve, kdyby se vyskytl nečekaný problém, který byste museli řešit. Kromě toho si můžete vklidu najít, v jaké třídě máte test psát a zabrat si nejlepší místo.
    Dál už to bude jenom o vás a vašich znalostech. Samozřejmě platí pravidla, která se stále opakují dokola. Hlídat si čas, když nevíte, přeskočte otázku, řešte úlohy systematicky, nepanikařte. Nevšímejte si okolí, soustřeďte se na sebe. To, že je někdo po dvaceti minutách hotový, neznamená, že má vše dobře.
    V případě, že mezi jednotlivými částmi přijímaček budete mít pauzu, využijte ji k relaxaci. Dejte si svačinu, zaposlouchejte se do své oblíbené písničky... Hlavně nemyslete na to, jestli máte otázku č. 5 dobře a jestli jste použili u otázky č. 23 ten správný vzorec. Vrátit už se to nedá, a tak nemá cenu testy zbytečně rozebírat.
    Doufám, že vám můj článek alespoň trochu pomohl a přeji všem, aby obdrželi dopis s gratulací k přijetí ke studiu. :)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Pralinka

Jako jedna z mnoha jsem se i já rozhodla založit si blog. Doufám ale, že nebude "jako jeden z mnoha", ale jiný, zajímavý - zkrátka takový, abyste se na něj rády(i) vracely(i) Píšu tak nějak o všem, zejména v angličtině, některé články ale jsou i v češtině. http://pralinkablogs.blogspot.cz/


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.