24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Mé oblíbené čaje

12.09.2013

Čaje, čaje a zase čaje :)

Hezký den všem,

můj první článek na Blogerkách byl pod názvem Mám ráda a tak jsem se rozhodla, že v tomto duchu budu pokračovat. Dnes vám tedy představím další část svých radostí:)

Nepatřím mezi kafíčkáře, kteří se dopují kofeinem ráno a po obědě a upřímně si myslím, že nějaký efekt nabuzení se postupem času vytrácí nebo je to jen placebo. Já se řadím mezi čajíčkáře :) Vypít si ráno zelený čaj je pro mě radostí nikoliv nutností.

Sypaný čaj jsem si oblíbila asi před 4 lety a nedám na něj dopustit. Nejenže se jeho chuť nedá srovnat s čaji v pytlíčcích, ale i cena je mnohe příznivější. Ze sypaného čaje je totiž možné udělat dva nálevy a dokonce je to doporučováno. V jakékoli čajovně vám udělají nálevy až tři a druhý a třetí nálev je údajně chuťově lepší než první. Tenhle rozdíl, ale nepoznám :) Nicméně rozhodně není na druhém nálevu nic špatného, i když to zní trošku divně.

A tady jsou moji oblíbenci:

Ceylon Green Jasmin

Tohle je můj favorit. Jedná se o zelený čaj z oblasti Kandy (Srí Lanka), který je aromatizovaný jasmínem. Zelené lístky jsou svinuty do kuliček, které se po zalitý rozvinou. Čaj má jemně nasládlou chuť s příjmeným jasmínovým aroma. Lze připravit 3 nálevy z jedné dávky. Cena 70g/36 Kč Oxalis.

 

Dračí perly

Tenhle čaj znám chvilku a po ceylonu je druhým favoritem. Jedná o čínský čaj a nejvyšší sortu mezi jasmínovými čaji a proto je vyšší také cena. Není to ale rozhodně nic, co by si nemohl dopřát každý. Čaj je taktéž pouze aromatizovaný. Jemné lístky zeleného čaje jsou ručně svinuty do malých kuliček, které připomínají perly. Chuť je jemná. Lze připravit až 4 nálevy z jedná dávky. Cena 100g/131 Kč Oxalis nebo 20g/88 Kč Grešík.

 

Zelený čaj s jasmínem

Tak s tímhle čajem jsem začínala a teď si ho už moc nekupuji. Ne proto, že by mi nechutnal, ale zvykla jsem si na lepší :) Tento čaj není aromatizovaný, ale obsahuje přímo sušené květy jasmínu, což vidíte na fotce. Jeho chuť je o něco ostřejší a někomu může být nepříjmená. Rozhodně není dobré nechávat čaj louhovat příliš dlouho, protože potom zhořkne. Lze připravit 3 nálevy z jedné dávky. Cena 70g/62 Kč Oxalis

 


Pokud nechcete zabíhat pro čaj do speciálních prodejen, mohu doporučit čaj Twinings, který najdete v supermarketech a který chutná také dobře. Jedná se však o čistý zelený čaj bez aroma. V nabídce je také čaj černý. Čaje jsou balné v hezký plechových krabičkách, takže potěší i jako dárek :) Cena 100g/126 Kč.

 

Jako zpestření mohu doporučit čaje Tarlton. V nabídce této značky jsou čaje zelené, černé i earl grey. Zelený čaj je možné vybrat v mnoha varinatách od citrusů přes papayu či mango. Vyzkoušenou mám právě zmíněnou papayu a grantové jablko. Oba dva čaje mi velice chutnaly a byla to změna oproti stereotypu jasmínového potěšení :)  Cena podle balení přibližně 100g/105 Kč.

                                                   

Abych nepsala jen o čajích zelených, tak trošku z jiného soudku. Loni v zimě jsem jen tak na zkoušku koupila sypaný šípkový čaj. Trošku jsem se bála, protože v dětství mi moc nechutnal a ani pytlíkové verze nebyly to pravé ořechové. Nicméně jsem byla překvapená a na zimu si šípek určitě zase koupím. Bonus tohoto čaje je vysoký obsah vitaminu C, což asi věděly naše babičky, které nám ho v dětství nutily :) Dále je čaj bohatý na vitamín B, vápník, karoten a údajně zvyšuje potenci :)) Cena 80g/40 kč Oxalis.

                                                 

                            

Dalším z čajů pro zdraví je čaj připravený ze zázvoru. Nepiju ho jen když jsem nachlazená, ale kdykoliv se chci zahřát. Mám ho ráda jen s citronem, ale není problém dosladit medem či sirupem např. z agáve.

 

 

I když si ráda pochutnám na dobrém sypaném čaji, samozřejmě mám doma i klasické pytlíkové čaje a to nejen pro návštěvy, ale i pro sebe, protože občas mám prostě chuť na něco jiného :)

Mám opět pár oblíbenců a dokoce jsou mezi nimi i pytlíkové čaje zelené :)

 

 

Šípkový čaj

Mulitivitamín i nedávno objevený Granny Finest se švěstkou, bezinou a skořicí vás zahřejí.

První verze je starší a dobrá klasika. Na druhé mi moc chutná kombinace čaje a manga.

Tenhle čajíík byl mým favoritem celou zimu. Krásně voní a díky skořici hřeje. Navíc jeho vůně navozuje pocit vánoční pohody :)

 

Pijete čaje nebo raději kávu a jakého máte favorita? 

 

Lucy

 

Komentáře

JohankaDl 05.02.2014 21:04

Můj oblíbený čaj je Dračí studna (Také Lung Ching, koupit se dá třeba tady http://www.oxalis.cz/lung-chingdraci-studna-40-g/d-71721/ - ale já kupuji u nás v čajovně ).

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Short messages...by Lucy

...


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.