24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Banánové dortíky

27.10.2012
TeryF
Miluju kreslení a hlavně navrhování nových modelů.Mám pár dobrých kamarádů kteří mě podporují v každém mém kroku do dalších snů. Chcete se o mně dozvědět víc?? Tak čtěte mé příspěvky;)

Doba přípravy do 15 min. Doba vaření do 10 min ingredience banán 2 ks tvaroh měkký tučný 150 g smetana ke šlehání 1 dl piškoty dětské 12 ks sušenky čokoládové 10 ks cukr krupice 2 lžíce pomeranč 1 ks cukr moučkový 1 lžíce olej na vymazání formiček ořechy na ozdobení lístky máty na ozdobení (nemusí být)

Banány oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi pomalu rozpustíme krupicový cukr na karamel. Přidáme šťávu z pomeranče a trochu vody a svaříme, až vznikne hladká karamelová omáčka. Vložíme do ní plátky banánu a lehce prohřejeme. Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme tvaroh a moučkový cukr a vyšleháme hladký krém. Přidáme do něj sušenky, které jsme rozsekali v robotu na drť a opatrně promícháme.
Malé formičky nebo hrníčky vytřeme olejem. Na dno naskládáme banány a doplníme je připraveným krémem. Nakonec vmáčkneme dětské piškoty a formičky uložíme na 5 minut do mrazničky.
Formičky vyjmeme z mrazničky, kulatým nožem obřízneme kolem dokola boky každého dortíku a formičky ponoříme na několik vteřin do vařící vody, aby se dortíky uvnitř uvolnily od stěn. Pak je opatrně vyklepneme na talířky a povrch ozdobíme nasekanými oříšky a lístky máty.

Určitě vyzkoušejte a pište názory :)

Komentáře

Blogerky.cz 27.10.2012 15:23

To zní parádně, vyzkouším a díky za tip.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

TeryF

Miluju kreslení a hlavně navrhování nových modelů.Mám pár dobrých kamarádů kteří mě podporují v každém mém kroku do dalších snů.
Chcete se o mně dozvědět víc?? Tak čtěte mé příspěvky


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.