Recept na tradiční tiramisu - skvělý dezert, který bude chutnat nejen v Itálii ;)
K přípravě tohoto italského dezertu
budeme potřebovat:
cukrářské piškoty
100 g sýru Mascarpone
2 lžíce moučkového cukru
3 vejce
špetku soli
kakao
silné presso
panák Amareta nebo jiného likéru
Doba přípravy:
25 minut + chlazení min. 6 hodin
Postup:
Nejprve si uvaříme silné kafe, a dáme ho vychladit do ledničky. Poté si oddělíme žloutky od bílků do dvou misek. Našleháme žloutky s cukrem a přidáme k nim mascarpone. Vyšleháme sníh z bílků se špetkou soli ve druhé misce. Poté přidáme sníh k směsi mascarpone a žloutků. Vychlazenou kávu vyndáme z ledničky a přilijeme lžičku studené vody a menšího panáka likéru. Vezmeme si vetší mísu (já použila http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60058762/). Ale lze tiramisu servírovat i v menších nádobkách. Mísu vyložíme piškoty, na ně přidáme krém. Pak další vrstvu piškotů a krému, dokud není miska plná. Pamatujte, že nejprve se pokládají piškoty a horní vrstva musí být z krému. Na závěr posypeme přes sítko kakaem a dáme nejméně na šest hodin do ledničky.


