24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Moje výtvarné potřeby

21.12.2015
Vasko Journal
Ahoj, jmenuji se Vasko. Na tomto blogu najdeš mé malé zážitky, fotografie, kresby, grafiku a také si popovídáme na různá témata.

Oblíbené pomůcky ke kreslení

Dneska jsem si pro vás připravil článek o mých pomůckách ke kreslení. I přestože jsem nekreslil už docela delší dobu, mohu doporučit nějaké produkty, které stojí za zmínku. Není toho moc, ale jako základ postačí snad každému. Zkoušel jsem pořídit i nějaké ty snímky, tak snad se vám líbí.

Začneme konturem. Základem je ovšem tužka, už dlouho používám velmi známou od Faber Castell, šedivou, trojhrannou a s ergonomickým úchopem. Někdy sice zanechává vryp v papíru, ale má jednu velikou výhodu, nikdy za léta používání se mi nezlomila. Další věcí je černý liner. Já se prostě bez konturu neobejdu. Mezi mé oblíbence patří například opět od Faber Castell fix Ecco Pigment, který je velmi kvalitní, až na to, že se někdy gumuje, ale i přes to má velmi kvalitní inkoust a hrot něco vydrží. Co se týče toho nejlepšího, tak za zmíku určitě stojí Pigma Micron, který jsem sehnal jenom v OC Kotva v Praze. Má neuvěřitelně hlubokou černou barvu. Co používám teď, je gelové pero značky Muji, které jsem objednal z japonska. Na klasických linerech se láme hrot, u tohoto pera ne a ke všemu má kvalitní rychloschnoucí inkoust a také velmi zajímavý vzhled.

Přejdeme k vybarvování. Mám rád od Koh-i-Nooru klasické anilinky, mají úžasné barvy, ale kryjí až moc dobře. Mým favoritem jsou vodové barvy od značky Pébéo v malé plechové krabičce. Krásne barvy, překrývají se skvěle (opravdu vodový efekt) a i těch základních dvanáct barev postačí k míchání milionů dalších. Klasikou jsou pastelky. Tradiční Koh-i-Noorky Polycolor slouží dobře. Doporučuji vám však sáhnout po akvarelových. Jsou měkčí, tím pádem se roztírají lépe. Minulý rok jsem dostal ty nejlepší fixy na světě, Copic Ciao. Mají skvělý štětcový hort, jsou na alkoholové bázi, takže vytváří báječné přechody. Mám jich jenom pár, použám je především jako bázi a přes ně jedu pastelkami. 

No a na závěr papír. Obvykle používám obyčejný kancelářský, ale když už, tak od Cansonu mají v takových žlutých deskách archy různé gramáže. Opravdu skvělý papír. Od stejné značky mám rád i sketchbook (červený), který se hodí také k více technikam. Náčrtky si dělám do bloků,  které kupuju na Ukrajině, ale dají se sehnat i v některých knihkupectvích v Przaze. Mají kraft obal s výřezem, kde je nějaký obrázek. 
To jsou všechny moje oblíbené pomůcky.
Ahoj příště, Vasko.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Vasko Journal

Ahoj, jmenuji se Vasko. Na tomto blogu najdeš mé malé zážitky, fotografie, kresby, grafiku a také si popovídáme na různá témata.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.