24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jarní dekorace a pohoda

31.03.2017

Jaro je už mezi námi, tak je potřeba tomu přizpůsobit i naše domovy. V tomto článku se podíváme na jarní dekorace. Nejdříve bude pár tipů, jak donést jarní pohodu mezi nás, a nakonec i dvě DIY, které zvládne každý bez ohledu na věk.

Kytky pro radost

Konec zimy a začátek jara to značí jediné. Vše se začíná probouzet. Růst a kvést. Pokud jste milovníci květin stejně jako já, pořiďte si domů nejméně jednu řezanou kytici tulipánů. (Čím více tulipánů, tím líp.) Všude se také prodávají v květináčích narcisky, a ty po rozkvetení udělají také velkou parádu. 
Pro ozvláštnění večera nebo vlastně celého dne je dobré si zapálit svíčku či vosk. Skvěle poslouží s vůní ovoce jako třešeň, nebo s vůní máty. Nejvíce se mi, ale osvědčil éterický olej s vůní lemongrass. Nakapejte pár kapiček do aromalampy a užívejte si krásnou vůni po celém bytě.

Jaro je také začátek procházek, na kterých načerpáte tu správnou pohodu. Po cestě si nezapomeňte natrhat někde kočičky, nebo zlatý déšť. To bude teprve nádhera! A pokud nevíte, do čeho je dát, mám pro vás jednoduchý návod, jak si vyrobit vázu.

Jednoduchá váza

Jednoduchou vázu získáme ze skleněné láhve. Například od vína, a přírodního provázku. Láhev očistěte od jakýkoliv etiket, chceme ji přeci čistou. Tavnou pistolí přilepte začátek provázku ke konci láhve. Ze začátku pro připevnění jednu řadu provázku přilepte celou. Pak jednoduše omotávejte a omotávejte. Nezapomínejte utahovat. Buď obalte provázkem celou láhev nebo stačí do půlky. Či různě překřižujte, cik cak. Jen pro efekt.
Konec provázku zas přilepte tavnou pistolí. Můžete dozdobit bavlnkou nebo peříčky, ale myslím si, že je pěkná i tak. Zbývá jen do vázy dát kočičky se zlatým deštěm nebo třeba květinu. 
Když už vám, ale květiny nestačí a chcete něco více. Něco vlastního. Je třeba začít vyrábět.

Ptáčci na okno

Do tohoto DIY jsem se naprosto zamilovala. Je to jednoduché a efekt je zaručen. Bude se jednat o ptáčky na okno.

Budete potřebovat různě barevné papíry nebo barevné čtvrtky či dekorované scrapbook papíry. Obyčejnou tužku, popřípadě gumu, čtvrtku, oboustrannou izolepu a nůžky.
Postup je velmi jednoduchý. Na čtvrtku si nakreslíte šablonu aspoň dvou ptáčků. Jednoho do podoby vrabčáka a druhého vlaštovky. Pokud nechcete šablonu kreslit, tak na internetu najdete různé siluety, které stačí jen vytisknout. Vše vystřihněte, a pak zbývá už jen obkreslovat na barevné papíry a vystřihovat. Nezapomeňte sem tam šablony otočit, aby ptáčci mohli být i zobáčky k sobě, a ne jen sedět v jedné řadě. Když už jich máte dostatek, dostříhejte si k tomu různě vlnité hnědé pruhy. Ty nám zastoupí větve.

Teď už nezbývá nic jiného, než si vybrat okno kde mají ptáčci hnízdit a oboustrannou izolepou přilepit. Mějte na paměti, že pokud máte barevné čtvrtky jen z jedné strany z venku budou ptáčci vidět bíle. Upřímně je to tak výraznější a je to hezky z ulice vidět.  
To by bylo vše pro tento článek o jarních dekoracích. Doufám, že se vám líbily a budu se na vás těšit u dalšího článku.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Věrka


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.