24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Tvarohové knedlíčky

26.05.2013
Zrzunka
Blogerky mě značí pod přezdívkou "Zrzunka", ale jinak jsem Kamča, je mi šestnáct let, studuju zdravotnickou školu a miluju vaření a zdravý životní styl!

Zn: tvarohové

1) 250g odtučněného tvarohu, vejce, 1,5 lžícemouky, 3 lžíce strouhánky a špetku soli zpracujeme do lepkavého těsta. Z tohoto těsta vytvoříme menší knedlíčky, které necháme 20 minut odpočinout. Poté postavíme na plotnu hrnec s vodou a přivedeme k varu. Mezitím si rozmixujeme ovoce s tvarohem,. Jakmile se začne voda na knedlíčky vařit, vložíme knedlíčky a zlehka promícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Vaříme cca 5 min, až budou knedlíčky hotové, přecedíme. 

2) 250g tvarohu, vajíčko, 5 lžic strouhanky, 2 lžíce mouky a sůl dáme do mísy a vypracujeme tužší těsto. V hrnci přivedeme k varu vodu, tu ještě trochu osolíme, z těsta vytvarujeme v dlaních menší knedlíky a vaříme je asi 10 minut. Hotové knedlíky slijeme a propícháme špejlí, aby mohla uniknout pára. Na pánvi zlehka opečeme na proužky nakrájenou cibuli a můžete podávat. :) Nebo můžeme knedlíky polít jakoukoliv omáčkou, jako já! 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Zrzunka

Blogerky mě značí pod přezdívkou "Zrzunka", ale jinak jsem Kamča, je mi šestnáct let, studuju zdravotnickou školu a miluju vaření a zdravý životní styl!


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.