Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Sladko-slaným kombinacím jsem na chuť ještě nepřišla. Ale možná je čas toto stanovisko přehodnotit (a příště si někde objednám lahůdku typu kuřecí prso s broskví zalité smetanou, haha). Až ochutnáte, pochopíte. Sůl v tomto případě zvýrazní karamelovou chuť a srazí trochu sladkost. Recept mám z knížky...
Dlouho předlouho jsem nic nepřidala, tak se to pokusím odčinit tímto dortem. Je jarní, krásnej (když vám ztuhnou vrstvy) a moc dobrej. Dá trochu víc práce, ale všechny chutě do sebe zapadají, tak ta námaha stojí za to. Piškotový základ, vanilkový krém, borůvkové želé a vrstva bílé čokolády je pomyslnou...
Dnešní příspěvek nebude ve formě receptu, ale zrekapitulování si, s čím vším mám spjatý cupcakes a proč jsou pro mě srdcovou záležitostí. Začalo to měsíčním pobytem v New Yorku, kde jsem na ně poprvé narazila a to díky zaryté fanynce Sexu ve měste a foodblogerky v jedné osobě, Do té doby jsme neměla...
Chiacchiere, lattughe, cenci, donzelle, bugie... ve výčtu názvu bych mohla ještě dlouho pokračovat, záleží v jaké oblasti Itálie si je dáte. I z toho důvodu nemám tušení a ani jsem nikde z důvěryhodného zdroje nevyčetla, odkud původní recept je. Jelikož je ale období masopustu a chicchiere jsou typickou...
Další výzvou odvážných pekařů byl Esterházy dort. Věděla jsem, že to nebude šálek mého čaje. Nesnáším bílou citrónovou polevu, podle mě se nehodí na nic a už vůbec ne na něco extra sladkýho. Podle postupu a seznamu surovin se zda příprava i ještě složitější než je, tak to taky moc nepřidalo. Času to...
S novým rokem, nové výzvy a protože jsme možná ještě z prosince přejedení sladkého, tak jsem se rozhodla na blogu zveřejňovat i recepty na slané dobroty (a taky proto, abych z těch cupcaků nezblbla). První z nich bude recept na Lotrinský koláč, nebo-li dobře známý quiche. Je celkem jednoduchý, nejtěžší...
Je skoro polovina ledna a týdne k tomu. Píšu to, protože čtvrtky by se měly stát dnem, kdy každý týden přibude nový příspěvek. A k tomu lednu, i když jsem si nikdy předsevzetí nedávala, jak jsem nedělala plno jiných věcí, tak letos jsem si řekla, že bych se mohla naučit snídat. Začla jsem teda až 3....
Další recept byl jasná volba. Vzhledem ke svému geografickému původu a to Milána (mého rodného města) a blížící se mu Štědrému dnu. I když panettone pochází z regionu Lombardie, tak už nemůže chybět na žádném vánočně prostřeném stole. Stal se symbolem italských vánoc. Krom lidí ověšených taškami plných...
Další sladkost ze série italských receptů je typická pro nadcházející vánoční čas. Toskánské Ricciarelli jsou měkké sušenky chutnající po marcipánu s typickým popraskaným povrchem a hojně posypané moučkovým cukrem. Tradiční recept pochází z města Siena a datuje se konci 19.století. Vznikl v jednom místním...
Po delší době další recept na cupcakes. Rozhodně jsme na ně nezanevřela, ale poslední dobou je spíš peču. Z důvodu, aby se mi o nich i po nocích nezdálo, tak je omezuju aspoň na blogu. Ale o tyhle nadýchané kakaové, se sladkým smetanovým krémem a nakyslou višní, vás nemůžu připravit, ani v tomhle pečícím...
Listopadovou pekařskou výzvu hostila Luisa z blogu Rise of the Sourdough Preacher . Připravila si pro nás recept na Paris-Brest, věnečky z odpalovaného těsta (pate aux choux) plněné oříškovým krémem (creme mousseline ochucená praliné) a posypané kousky mandlí. Výzva to opravdu byla. S odpalovaným těstem...
Další jednoduchý recept ze série italských receptů. Jak už název napovídá, tak piškoty Savoiardi mají svůj původ v Piemontu. Poprvé byly prý upečeny již v pozdním středověku kuchařem/pekařem z dvora Amedea VI di Savoia pro příchozí návštěvu členů francouzské královské rodiny. Vzhledem k úspěchu jaký...
Rozhodla jsem se vám a i sobě rozšířit pečící obzory. Začíná tak pravidelná dávka (minimálně se aspoň pokusím, čestný skautský!) typických regionálních italských receptů. Takže nás jich čeká minimálně dvacet. V prvním díle se vypravíme do Kampánie, rodného místa mého táty a mé třetiny. Z široké nabídky...
Halloween už je za námi, ale dýňová sezóna je ještě v plném proudu. Krom výborné polévky si z této zeleniny můžete vykouzlit i chutné dezerty, jedním z nich jsou i tyto cupcaky. Suroviny na 12 větších kusů: inspirováno z Joy of Baking 115g změklého másla 200g cukru krupice 2 vejce 200g...
Halloween se blíží. Není to zrovna typickej českej svátek, ale tak svět se globalizuje a jsem z multi-kulti rodiny, tak co. Důvod na oslavu je vždycky dobrej a důvod na pečení ještě lepší. Ke všemu jsou dobrý a jednoduchý na přípravu. Jako záruku kvality uvádím, že se táta lekl, když je viděl a hned...
Další pekařská výzva za námi. Já zase nestíhala, nic nového pod sluncem, ale bylo by škoda tenhle recept nezveřejnit. Výzvu hostila Korena z Korena in the Kitchen a připravila si pro nás originální (i když je přísně střežen!) recept na Sacher dort. V zadání znělo, že se máme receptu držet, tak jsem...
Léto je fuč a s ním i pěkné počasí, tak je potřeba si náladu zlepšit něčím sladkým a lehkým. Ať ale neupadnu do deprese, že bude zpátky za taak dlouho, chtělo to něco, co připomíná další oblíbené roční období a to zimu. Sněhové pusinky, meringue nebo v tomhle případě ve verzi mini Pavlova. Názvu plno,...
Po dlouhé odmlce (stydím se, omlouvám se a napravím to!) jsem zpět s další výzvou odvážných pekařů . Tuhle zářijovou si pro nás připravila Lucie z dobře známého blogu Chez Lucie . Když jsem si ji přečetla, tak jsem si řekla "to snad není možný, zase kynutý těsto", který moc chuťově nemusím. Ale uznávám,...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.