Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Současná móda klade velký důraz na pohodlnost a neopomíná ani zdravotní aspekty. Už dávno neplatí heslo, které říká, že pro krásu se musí trpět. A platí to i pro boty na podpatku. Můžete je totiž vybrat...
Pokud máte iPhone, možná mu budete chtít pořídit parťáka a sobě nového pomocníka, třeba kvůli sledování denní aktivity nebo životních funkcí. Chytré hodinky Apple Watch jsou ve své kategorii jedny z nejpopulárnějších...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Asi nikdy mě nepřestane udivovat, jak krásně se tahle palačinka v troubě nafoukne. Sami uvidíte, že budete stát u trouby a pozorovat tu krásu. Ač jde o holandský název, dutch baby pochází z USA z roku 1900. Na palačinku o průměru cca 26 cm 100 g hladké...
Hot cross buns jsou anglickou obdobou našeho mazance. Kříž na jejich povrchu má symbolizovat buď ukřižování, nebo měsíc rozdělený na čtvrtky. Tradičně se tyhle bochánky podávají na Velký pátek a nejlepší jsou za tepla, proto také mají v názvu „hot“. Já jsem vymyslela čokoládovou variantu...
Nevím, jestli jsem se vám s tím někdy svěřila, ale jsem milovnice „basic chutí“. Nemám moc ráda předimenzovaná jídla plná různých koření, dávám přednost jídlům, kde cítím všechny složky. A myslím si, že je to tak správně. Proto se vyhněte kořenícím směsím, ale dejte přednost bylinkám...
Jidáše jsou velikonoční sladké pečivo. Podle lidových tradic by se měly upéct i sníst na Zelený čtvrtek. Tradice říká, že kdo na Zelený čtvrtek před východem slunce pojí velikonoční jidáše, ten bude po celý rok chráněn před hadím uštknutím, včelím bodnutím a lidskou zradou. Jejich tvar...
Nádivka na Velikonoce byla jakýmsi přechodem mezi půstem a hodováním. Název hlavička se velikonoční nádivce prý dal proto, že měla připomínat trnovou korunu, jiní zase tvrdí, že je to díky telecí hlavě, jejíž maso se do nádivky dávalo.. Tenhle recept pochází od mojí babičky, která do...
Velikonoční dortíky jsou na blogu už dva, a proto mě napadlo udělat jednudušší verzi formou cheesecaku. Myslím, že výsledek je roztomilý a pro ty z vás, kdo mě ještě nesledují na Instagramu – do dnešních 17:00 soutěžíme o velikonoční dobroty od Marks and Spencer, které mi zbyly...
Semla nebo taky v množném čísle semlor (já jim ale říkám semly nebo semličky :-D) je severský dezert, který je asi nejpopulárnější ve Švédsku, jsem poprvé ochutnala v nové kavárně Tvoje máma a musím říct, že mě naprosto nadchnul. Zjistila jsem, že se hodně pečou na Velikonoce, tak jsem...
Na Velikonoce nesmí mazanec chybět v žádné domácnosti. Zkuste si ho letos upéct sami, dokonce jsem pro vás natočila i video, tak mrkněte Na 1 mazanec potřebuješ 240 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 25 g droždí 120 ml vlažného mléka...
Neboli Melanzane alla parmigiana. Původem italské jídlo, které se proslavilo na celém světě. Tradičně se lilky smaží na přepuštěném másle nebo oleji, já jsem pro vás případně připravila i light verzi. Všechny ryze italské ingredience mám od svého dlouholetého partnera Cortelazzi...
V první řadě říkám, že je to sraní! ALE, stojí to za to. Chtěla jsem vymyslet recept, který se bude opravdovému Raffaellu hodně podobat. Tedy složením bude vlastně o dost lepší a poctivější. Hlavním úkolem byl krémový střed, který mi u těch „profláklých“ internetových receptů chyběl....
Slovenské tradiční vánoční cukroví, které rozhodně musíte vyzkoušet! Je rychlé a jednoduché a navíc skvěle chutná. Pátrala jsem po tradičnější verzi a dopátrala jsem se receptur se žloutky, ale protože jsem těhotná, odkládám tuto verzi na jindy a přináším tu známější se salkem. Je to...
Kde jsou ty časy, co jsme na každém kroku sehnali pravý arašídový nugát, který se rozplývá na jazyku. Naštěstí si ho můžeme udělat doma a tyto chvíle si připomenout. Potřebujete Na světlou vrstvu 125 g jemného arašídového másla 150 g kvalitní...
V cortelazzi milujeme jejich focacciu. Často si ji kupujeme, a tak nás s Claudií napadlo, že bych pro vás mohla vytvořit rychlý recept, který nezabere tolik času, ale udělá spoustu parády! Zdobení bude bavit děti i dospělé a krásně ozdobí vánoční nebo silvestrovskou tabuli. ...
Claudia z Cortelazzi tentokrát vznesla nápad, že bych mohla připravit italský jablečný koláč s názvem Torta di Mele. A tak jsem prošla desítky tradičních receptur, abych pochopila, jak koláč připravovat a povedl se perfektně! Je rychlý, jednoduchý a výborný. ...
Jednoduchý recept na voňavý tuňákový salát s těstovinami od Claudie z Cortelazzi . Máte ho hotový za chvíli, a navíc si na něm pošmáknete. Je ideální do krabičky do práce, ale dejte si ho raději až po schůzkách, pojďme si říct, že tuňák a česnek nejsou úplně optimální. ...
Když jsem tenhle koláč ukázala na Instagramu, zaplnil se mi inbox zprávami, jestli bude recept. A tak jsem ho ještě ten samý den nafotila a dnes vám ho sdílím. Takhle já vás mám ráda. Vycházela jsem z litého koláče s rebarborou, ale změnila jsem pár věcí, tak snad vám bude chutnat....
Tento recept je vizuálním ztělesněním Itálie, nemyslíte? A jak chutná! Těstovinové saláty jsou oblíbené snad na všechny způsoby. My jsme doma vždy dělali klasiku se šunkou, sýrem a zeleninou, ale tohle je úplně jiná pecka. Svěžest rajčátek a bazalky, krémovitost mozzarelly a síla...
Prosím, dejte tomuhle salátu šanci! Když mi Claudia z Cortelazzi poslala její recept na rýžový salát s tuňákem a požádala mě, abych ho připravila a nafotila, byla jsem dost nejistá. Ale pane bože, my jsme si taaak pochutnali! Já i Martin. Je vážně skvělý a já doufám, že vám bude také...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.