Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
1 cibule olej na osmažení 4 mrkve 1 uzené tofu sůl cca 200 ml vody případně troška chilli Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit na olej. Mrkev oškrábeme, nastrouháme najemno a přidáme k cibuli. Smažíme do změknutí mrkve. Mezitím si rozmixujeme tofu s vodou (cca 200 ml...
Tuhle jednoduchou čokoládovou pěnu jsem našla na internetu a moc tomu zpočátku nevěřila. Ale pro to nezkusit, když doma je hořká čokoláda, která je samotná na jídlo nic moc, že? :-) Takže jsem rozmixovala hořkou čokoládu s vroucí vodou a vzniklou tekutinu nalila do misky a dala do lednice. Výsledek...
Tenhle recept vznikl postupem "co dům dal". Dá se tedy různě obměňovat, jen je potřeba dodržet váhový poměr u hlavních surovin (rýžová mouka, tapioková mouka, psyllium, vejce a tekutiny). Konkrétně na tenhle nasládlý chlebíček jsem použila následující: 100 g rýžové mouky 50 g tapiokové mouky (lze...
Toto pečivo má oproti klasickému bezlepkovému snížený obsah sacharidů a zvýšený obsah bílkovin. Podle toho, v jaké formě ho upečeme, můžeme mít buď menší chleba, veku na chlebíčky, nebo bulky třeba na hamburger. Píšu luštěninové, protože mám vyzkoušené z těch luštěnin, které zrovna byly doma. Jednou...
Pokud chcete nějakého všežravce seznámit s potravinou, jakou je tofu, je tohle ta nejlepší příležitost :-) Když neprozradíte suroviny, pravděpodobně to, že pomazánka není z uzených šprotů, ani nepozná. Na pomazánku potřebujeme: 1 uzené tofu 200 g pasírovaných rajčat - používám domácí, pečená...
Když čekáte návštěvu "bezlepkářů" a není moc času na přípravu, je nejlepším řešením ke kávě bezlepková roláda. Dlouho jsem si myslela, že roláda je něco složitého a dlouho s jejím vyzkoušením otálela. Nakonec jí beru jako jeden z nejjednodušších bezlepkových moučníků. Na její přípravu potřebujeme:...
Je tady léto a tedy nejvyšší čas zveřejnit recept na grilovací koření. Od loňska mi papírek s receptem visel na lednici, ale neustále jsem ho doplňovala, měnila...Nakonec jsem zůstala u téhle verze, která je univerzální na všechnu zeleninu. Cukety obalené v tomto koření a opečené na grilu samozřejmě...
Když se vám v troubě pečou brambory a přemýšlíte, co k nim, když tvaroh už nějakou dobu na váš stůl nemůže. Potom je nejvyšší čas vyzkoušet dip z tofu. Na úplný základ je potřeba: 1 bílé tofu šťáva z 1 citronu 2 - 4 lžíce oleje 2 vrchovaté lžíce lahůdkového droždí sůl voda podle potřeby...
Spotřebovávám poslední loňské dýně. Skladováním nabývají na sladkosti a tak původní recept na pomazánku, který jsem dělala z čerstvých, šel na chvíli stranou. A vyzkoušela dýni doplnit malinko nahořklým tahini. A kvůli probiotikům také světlou miso pastou: 250 g pečené dýně (hokaido nebo máslové)...
Upozornění na úvod: Tento recept je určený jen pro majitele odšťavňovače. Ostatní musí hledat na netu dál a nechávat cuketu vypotit, nebo jí víc zahušťovat :-) Letošní deštivé léto přeje cuketám. Déšť je pravidelně zalévá a ony rostou takovou rychlostí, že než cuketu utrhnu, už dosahuje velikosti...
Jeden z prvních receptů, které jsem na blog přidávala, byla limonáda z květů černého bezu. Je to už pár let - ta původní byla z převařené vody, s hromadou cukru...postupem času jsem recept zjednodušila a protože se osvědčil, přidávám sem tento nový. Je na sklenici o objemu 5 litrů, pro menší je potřeba...
Dnes další ze směsí koření, které si můžete namíchat doma podle své chuti. Tentokrát koření do perníku: 2 lžíce skořice 1 lžíce hřebíčku 1 lžička koriandru 1 lžička badyánu 1 lžička nového koření 1 lžička anýzu 1/2 lžičky pepře 1/2 lžičky muškátového ořechu Odměříme...
Dělám si doma sójové mléko, ale problém byl s jeho trvanlivostí. Vydrželo v lednici pár dní a pak zkyslo. A navíc mě nebavilo vyrábět ho často. Tak jsem zkusila mléko zavařit a protože zkouška proběhla úspěšně, přidávám sem tento tip. Hotové mléko nalejeme do skleniček, zavíčkujeme a 30 minut sterilujeme....
Při procházení své staré ručně psané kuchařky jsem narazila na populární recept z osmdesátých let, kterému se říkalo "Buchta z acidofilního mléka". Pamatuji si, že byla vláčná, nadýchaná...a tak jsem se pokusila o zdánlivě nemožné. Upéct jí bez acidofilního mléka a bez vajec. Nejdřív jsem si na to...
Dlouho, předlouho jsem bojovala s vyklápěním pečiva z formy. Je škoda, když už se bábovka či beránek krásně upeče, vyklopit třeba jen polovinu. Vyzkoušela jsem vymazávání a vysypávání formy vším možným i nemožným. Na beránka jsem si nakonec pořídila formu silikonovou, ale bábovku jsem stále pekla...
Když už jsem si vyrobila velikou hroudu sojového tvarohu, tak s ním experimentuji dál. Dneska míchaná vajíčka bez vajíček. Tedy opět něco pro vegany: 125 g domácího sojového tvarohu (lze nahradit půlkou tofu natural) 2 vrchovaté lžíce lupinové mouky + půl hrnku vody (cca 125 ml) 1 cibule...
Stále na mě vyskakují články, že sojové výrobky je lepší jíst fermentované. Tak jsem si vyrobila zakysaný sojový "tvaroh". Z 250 g sojových bobů získáme asi 640 g tvarohu, uchováváme ho ve studené vodě v lednici do spotřebování (vodu měníme každý den). Na výrobu tvarohu potřebujeme kromě trpělivosti...
Tvarohovou náplň už jsem přidávala k receptu na makový bezlepkový závin, ale když jí pak člověk dodatečně hledá a chce jí dát třeba do buchet či do šátečků, nemusí si vzpomenout, kdeže to vlastně ten recept je. A tak jí přidávám ještě zvlášť: 1 bílé tofu šťávu z jednoho citronu vanilkový cukr (případně...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.