Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Hledáte-li kvalitní a pohodlné spodní prádlo, musíte se řídit několika základními kritérii. Že nevíte, o která kritéria se jedná? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto...
Naši psí společníci přinášejí do našich životů spoustu radosti a nabízejí nám bezpodmínečnou lásku. Jako zodpovědní majitelé domácích mazlíčků je tedy naší povinností zajistit jejich zdraví a pohodlí....
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Pokud chcete nějakého všežravce seznámit s potravinou, jakou je tofu, je tohle ta nejlepší příležitost :-) Když neprozradíte suroviny, pravděpodobně to, že pomazánka není z uzených šprotů, ani nepozná. Na pomazánku potřebujeme: 1 uzené tofu 200 g pasírovaných rajčat - používám domácí, pečená...
Když čekáte návštěvu "bezlepkářů" a není moc času na přípravu, je nejlepším řešením ke kávě bezlepková roláda. Dlouho jsem si myslela, že roláda je něco složitého a dlouho s jejím vyzkoušením otálela. Nakonec jí beru jako jeden z nejjednodušších bezlepkových moučníků. Na její přípravu potřebujeme:...
Je tady léto a tedy nejvyšší čas zveřejnit recept na grilovací koření. Od loňska mi papírek s receptem visel na lednici, ale neustále jsem ho doplňovala, měnila...Nakonec jsem zůstala u téhle verze, která je univerzální na všechnu zeleninu. Cukety obalené v tomto koření a opečené na grilu samozřejmě...
Když se vám v troubě pečou brambory a přemýšlíte, co k nim, když tvaroh už nějakou dobu na váš stůl nemůže. Potom je nejvyšší čas vyzkoušet dip z tofu. Na úplný základ je potřeba: 1 bílé tofu šťáva z 1 citronu 2 - 4 lžíce oleje 2 vrchovaté lžíce lahůdkového droždí sůl voda podle potřeby...
Spotřebovávám poslední loňské dýně. Skladováním nabývají na sladkosti a tak původní recept na pomazánku, který jsem dělala z čerstvých, šel na chvíli stranou. A vyzkoušela dýni doplnit malinko nahořklým tahini. A kvůli probiotikům také světlou miso pastou: 250 g pečené dýně (hokaido nebo máslové)...
Upozornění na úvod: Tento recept je určený jen pro majitele odšťavňovače. Ostatní musí hledat na netu dál a nechávat cuketu vypotit, nebo jí víc zahušťovat :-) Letošní deštivé léto přeje cuketám. Déšť je pravidelně zalévá a ony rostou takovou rychlostí, že než cuketu utrhnu, už dosahuje velikosti...
Jeden z prvních receptů, které jsem na blog přidávala, byla limonáda z květů černého bezu. Je to už pár let - ta původní byla z převařené vody, s hromadou cukru...postupem času jsem recept zjednodušila a protože se osvědčil, přidávám sem tento nový. Je na sklenici o objemu 5 litrů, pro menší je potřeba...
Dnes další ze směsí koření, které si můžete namíchat doma podle své chuti. Tentokrát koření do perníku: 2 lžíce skořice 1 lžíce hřebíčku 1 lžička koriandru 1 lžička badyánu 1 lžička nového koření 1 lžička anýzu 1/2 lžičky pepře 1/2 lžičky muškátového ořechu Odměříme...
Dělám si doma sójové mléko, ale problém byl s jeho trvanlivostí. Vydrželo v lednici pár dní a pak zkyslo. A navíc mě nebavilo vyrábět ho často. Tak jsem zkusila mléko zavařit a protože zkouška proběhla úspěšně, přidávám sem tento tip. Hotové mléko nalejeme do skleniček, zavíčkujeme a 30 minut sterilujeme....
Při procházení své staré ručně psané kuchařky jsem narazila na populární recept z osmdesátých let, kterému se říkalo "Buchta z acidofilního mléka". Pamatuji si, že byla vláčná, nadýchaná...a tak jsem se pokusila o zdánlivě nemožné. Upéct jí bez acidofilního mléka a bez vajec. Nejdřív jsem si na to...
Dlouho, předlouho jsem bojovala s vyklápěním pečiva z formy. Je škoda, když už se bábovka či beránek krásně upeče, vyklopit třeba jen polovinu. Vyzkoušela jsem vymazávání a vysypávání formy vším možným i nemožným. Na beránka jsem si nakonec pořídila formu silikonovou, ale bábovku jsem stále pekla...
Když už jsem si vyrobila velikou hroudu sojového tvarohu, tak s ním experimentuji dál. Dneska míchaná vajíčka bez vajíček. Tedy opět něco pro vegany: 125 g domácího sojového tvarohu (lze nahradit půlkou tofu natural) 2 vrchovaté lžíce lupinové mouky + půl hrnku vody (cca 125 ml) 1 cibule...
Stále na mě vyskakují články, že sojové výrobky je lepší jíst fermentované. Tak jsem si vyrobila zakysaný sojový "tvaroh". Z 250 g sojových bobů získáme asi 640 g tvarohu, uchováváme ho ve studené vodě v lednici do spotřebování (vodu měníme každý den). Na výrobu tvarohu potřebujeme kromě trpělivosti...
Tvarohovou náplň už jsem přidávala k receptu na makový bezlepkový závin, ale když jí pak člověk dodatečně hledá a chce jí dát třeba do buchet či do šátečků, nemusí si vzpomenout, kdeže to vlastně ten recept je. A tak jí přidávám ještě zvlášť: 1 bílé tofu šťávu z jednoho citronu vanilkový cukr (případně...
Po dlouhé době jsem se s chutí zakousla do chleba se salámem. Byl totiž cizrnový. A krom toho také navíc rychlý. Takže, s chutí do toho. Připravíme si: 100 g cizrnové mouky 15 g agaru (dávám půl balíčku od Wolfberry, balíček mi tak vyjde na 2x) 4 lžíce oleje 1 lžíce světlé miso pasty ...
...aneb jak podojit sóju a získat 5 litrů mléka a z nich následně vyrobit: 1 litr mléka, sklenici sojanézy, 1 litr sójového jogurtu, 400 g tofu a 2x plný plech karbanátků k tomu :-) Nejlepší je si na to vyhradit víkend. Takže začínáme: V pátek ráno si namočíme 500 g sójových bobů (hodně nabydou,...
Okara je drť, která nám vznikne při domácí výrobě sójového mléka. Z 500 g sóji jí vznikne tolik, že jí vždy rozdělím na 2 dávky, jednu hned zpracuji a druhou dám do mrazničky na příští použití. Na karbanátky z této drti je potřeba: okara z 250 g sójových bobů velká hrst ovesných vloček ...
Přiznávám, byla jsem závislá na majolce. Zkoušela jsem jí vyrobit následně z kdečeho - z červené čočky, dýně, i tu domácí z vajec. Nakonec došlo i na tu ze sójového mléka. Váhala jsem dlouho, protože jsem postupu moc nevěřila. Ale nakonec mě překvapila jak chutí, tak přípravou. Je tak jednoduchá,...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.