Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Tento blog už je věcí minulou, přirozeně se vyvinul v něco nového. Už to tu nebylo jen o jídle a já sama jsem cítila potřebu posunout se někam dál. Vznikl tak blog úplně nový. Nové recepty a články najdete na mamachef.cz . Více o přerodu z Coudy´s Cookies na Mama Chef čtěte zde . ...
Náročnost: malá Doba přípravy: do 60 minut Počet porcí: cca 8-10 porcí Ingredience: 350 +50 g kvalitní hořké čokolády (kolem 60% obsahu kakaa) 125 g másla 125 g arašídovo-mandlového másla (může být i čistě mandlové nebo arašídové) 4 vejce (nejlépe ty z...
Náročnost: malá Doba přípravy: do 30 min Počet porcí: 5 menších burgerů (pro 2-3 osoby) Ingredience: 500 g mletého vyzrálého hovězího masa 5 plátků čedaru 1 velká nebo 2 menší cibule 150 g hnědých krémových žampionů 2 lžíce smetany lanýžový olej majonéza ...
Jako každá holka miluju nakupování. A jestli mě něco baví víc než kupovat věci sobě, tak je to kupovat věci druhým. Musím být teda na člověka dobře naladěna. To pak vidím skvělej dárek pro takovouto osobu na každém rohu. Nakupování pro miminko, které si ještě pěkně hoví v bříšku je ale věc zcela speciální....
Vánoce. Už zase. Ten čas se snad zrychluje. Rok musel mít rozhodně více dnů, když jsem byla malá. A z nějakého důvodu od té doby, co mám Mikínka, mají i dny méně hodin. Sedím v obýváků vedle napůl ozdobeného stromečku a přemýšlím, jestli jít spát nebo balit dárky. Navíc mě dneska chytil takový malý...
Tento recept mám po svojí babičce, kterou jsem bohužel ani nepoznala. V originálu je hladká mouka a při mém prvním pokusu o letošní linecké jsem ji celou nahradila moukou špaldovou. Nebyl to příliš dobrý nápad. Těsto se drolilo a vykrajování bylo o nervy. Podruhé jsem dala půl napůl hladkou a špaldovou...
Ve chvíli, kdy se mi doma začnou hromadit rajčata, ráda připravuji tuto polévku. Zejména v tomto zimním období mi čerstvá rajčata příliš nejedou. Nemají žádnou chuť a tak když je já nebo manžel koupíme, často leží v lednici a nikdo se nemá k jejich spotřebě. Pečením z rajčat „dostanete“...
Tento víkend se nese v duchu pečení cukroví. A to bych nebyla já, kdybych neexperimentovala, že jo. Udělala jsem linecký napůl ze špaldovky napůl z hladké mouky (když jsem se snažila o toto cukroví pouze ze špaldovky, vykrajování byla naprostá katastrofa), opět svoje ořechy s máslem z vlašských ořechů...
Nedávno jsem na svůj instagram přidala anketu. Otázkou bylo, zda by byl zájem o články mimo food kategorii. Byla jsem moc potěšena, že převážná většina by zájem prý měla. Tak přišel čas na další článek ze života. Už když se Miki narodil, chtěla jsem co nejdříve napsat o tomto málem zázraku a...
Nemůžu si pomoct a skoro každý recept mám potřebu obměňovat a upravovat. Když se to nepovede, jsem z toho teda docela smutná. No ale když se to povede, tak mám o to větší radost z úspěchu. Říkám si, že klasické a tradiční recepty jsou právě tradiční z toho důvodu, že jsou prověřeny většinou už...
Náročnost: střední Doba přípravy: 30 min + 75 min kynutí + cca 30 min pečení Počet porcí: 17 houstiček (po upečení cca 75 g/ks) Ingredience: 400 ml piva 30 g čerstvého droždí 5 g třtinového cukru 20 g soli 50 g jemného olivového oleje 750 g celozrnné špaldové mouky...
Náročnost: malá Doba přípravy: do 15 minut Počet porcí: 2 – 3 porce Ingredience: 125 g rukoly 125 g baby špenátu 350 g (předvařené) červené řepy 100 g vlašských ořechů 2 lžíce třtinového cukru 1 lžíce vody 200 g kozího sýra s bílou plísní na povrchu 3 –...
Karamel a čokoláda je klasika. A taky moje láska. Stejně jako tento koláč. Náročnost: střední Doba přípravy: cca 40 min + chlazení Počet porcí: 10-12 porcí Ingredience : Korpus 100 g rýžové mouky 100 g celozrnné špaldové mouky 18 g holandského kakaa 50...
Není snad ani možné spočítat, kolikrát jsem tento chleba pekla. Původně mě k němu přivedla moje milá Kačka . Tenkrát jsme obě ještě pracovaly v brněnské pobočce Zomato (nebyly jsme vdané ani jsme neměly děti :D) a rozhodly se spojit své síly a začít takový malý společný food projekt. Tak začalo...
S miminkem je někdy opravdu síla zvládnout vše, co si člověk namyslí. Ze všech těch poporodních bolístek mě ale rychle dostalo právě to, co dělám nejraději – vaření, tvoření, focení. Během těhotenství bylo sice spousta času, ale nulová energie. Člověk by řekl, že s miminkem bude té energie...
Tento rychlorecept vznikl náhodou. Původně jsem pekla bezlepkový borůvkový chlebíček a chtěla jej tímto krémem naplnit. No, výsledek ale nebyl esteticky přijatelný. Dezert jsem připravovala ještě s malým v břiše pár dnů před porodem. Z neúspěchu jsem byla popravdě rozhozená. Chtěla jsem pořídit...
Palačinky, waffle a lívance mě hodně baví. A baví i vás! Ještě aby ne. Smíchá se pár ingrediencí a dobrota je na světě. Já jsem si navíc oblíbila tu variabilitu. Počínaje těstem až po náplně či přelivy. Tentokrát jsem měla doma chuťově dokonalé jahody, ač v mírném rozkladu. Většina se jich pomalu transformovala...
K tomuto receptu nemám ani žádný zvláštní příběh. Byl to jeden z takových těch pokusů/omylů. Buď to vyjde a nebo ne. Navíc jsem chtěla zkusit něco jednoduchého. Využila jsem vše, co dům dal a postup založila hrníčkové bábovce. Jako bábovka ale nechutná, je opravdu hodně vláčná a kdybych koláč...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.