Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Začneme přípravou melounových kuliček, které si vykrájíme a necháme v mrazáku do přípravy drinku. Měl by to být správně meloun Galia, ale i s medovým melounem je to ok. Do vysoké sklenice dáme velkého panáka vodky Gray Goose, led, střik malinového sirupu, dolijeme citronovou limonádou a...
Začneme selátkem, které si vykostíme, kůži nařežeme a dochutíme z obou stran a do zářezů... osolíme, opepříme, přidáme provensálské bylinky a olivový olej, promneme, zarolujeme a svážeme provázkem. Do pekáče dáme pokrájenou kořenovku, cibuli, nějaký česnek, bobkový list, nové koření, podlijeme...
Připravíme si těsto na pastu, já jsem chtěla zelenou takže jsem zvolila špenát, ale můžeme obměňovat. Špenát si spaříme ve vroucí vodě, vyjmeme a zchladíme pod studenou vodou, necháme odkapat a pak pořádně ještě vymačkáme vodu. V mixéru si uděláme co nejjemnější fáš z 170g špenátu + 3 vajec...
Hřebínek si očistíme, dáme si do pekáčku kořenovku, cibuli, bobkový list, nové koření a podlijeme vínem. Položíme navrch hřebínek, který si jen osolíme, opepříme a obalíme ve směsi: koriandr, špetka kardamomu, lžíce dijon hořčice, strouhanky, piment d´Espelette, lžíce olivového oleje, trošku...
V robotu promixujeme postupně mouku 100g s margarínem 70g na drobenku, jako když děláme těsto na quiche, potom přidáme 1/2 vejce, špetku soli, cukru a 1/4 lžičky kypřícího prášku. Vypracujeme těsto a z něj uždibujeme kuličky, velikost si po chvilce vychytáte, pečeme ve vaflovači cca 3 minutky...
Upečeme si kachnu, kterou jen osolíme, opepříme, přidáme i kmín, zakryjeme a pečeme na 160°C 2,5 hod., poté odkryté na 200°C 30 min pro kůrčičku. Vypečenou kůži si dáme stranou a nakrájíme na proužky ( pak s nimi pokrm dozdobíme jako "škvarky"). Maso si rozebereme na menší kusy, ale ne tak...
Připravíme si kořenící směs: česnek, uzená paprika, čubrica, grilovací koření, sůl, pepř... cokoliv co máte rádi. Bůček si položíme kůží dolů a nařežeme si jej nejdřív podélně, tak 5 zářezů a poté ještě napříč 3x. zasypeme směsí koření a vmasírujeme do masa a zářezů. Předehřejeme si troubu...
...aneb mořský vlk v curry omáčce s kokosovým chutney a marinovanou krevetou, bottarga Vlka si upečeme v pečícím papíru v troubě s kapkou bílého vína a snítkou bylinky na 170°C cca 30 minut. Necháme vychladnout potom rozdělíme na pěkné kousky. Krevety si zprudka orestujeme na oříšku másla...
Filety vlka stáhneme z kůže, hmatem zkontrolujeme jestli nezbyli nějaké kostičky a rozřízneme napůl, podélně. Na platíčko si připravíme směs koření: bylinky, drcená řasa nori, opražené semínka sezamu, chilli floky a drcená černucha! v této směsi filátka obalíme a skládáme vždy 4 filátka k...
Krevety si můžeme udělat jako minutku na másle na pánvi, nebo spařiv ve vodě a pak namarinovat, nebo marinovat čerstvé jako ceviche. Já jsem krevety minutku spařila, hned zachladila a poté marinovala v kůře z mandarinky a trošce šťávy z mandarinky a citronu. Dochutila solí a pepřem. Hlavní...
Tak trochu jiný surf and turf :-) Upečeme si křupavý bůček: připravíme si směs koření podle preferencí, budeme potřebovat hrst na 0,5kg, např. sušený česnek, uzená paprika, kmín, majoránka, grilovací bylinky, tymián, špetka chilli, sůl, pepř... ale klidně jděte spíš do asie/afriky a přidejte...
Byli jsme v létě na jídle v Divokým bistru, nic moc :-) ale měli skvělý ledový čaj, který jsem musela zkusit... V hrnci si svaříme 1kg cukru, 1l vody dokud se vše nerozpustí, dochutíme citronovou šťávou nebo ještě lépe kyselinou citronovou, tím si směs tolik nenaředíme protože to chce opravdu...
Požadovanou surovinu rozmixujeme společně se slunečnicovým olejem a dáme do kastrůlku "vařit". Množství je individuální, samozřejmě toho oleje potřebujete alespoň na zakrytí suroviny :-) ale dělám jak z 300ml, tak i z 150ml pro větší koncentraci (nebo v případě opravdu speciálních olejů, které...
Fajn recept, další do party na zdělání cuket :-) Cukety si nastrouháme nahrubo, necháme chvilku pustit vodu a vymačkáme. Do mísy k ní přidáme vejce (2 ks na 2 cukety, asi 1kg), lžíci mouky, osolíme, opepříme...můžeme přidat grilovací bylinky, nebo nějakou čerstvou. Dobře promícháme, můžeme...
Pokud chceme fokáču opravdu hezky vysokou, děláme z dvojnásobné dávky. 500 ml vlažné vody ve které si rozpustíme 2-3 tablety živočišného uhlí, přidáme 550g hladké mouky, 10g čerstvého droždí, 2PL soli, 1KL cukru a 2PL olivového oleje, v robotu propracujeme několik minut a dáme kynout 1hod,...
Jehněčí maso si nakořeníme šalvějí, česnekem, římským kmínem, směsí ras al hanout, tymiánem... a vše pořádně vmasírujeme do masa, přendáme do pekáče s trochou kořenové zeleniny, podlijeme lahví vína a pečeme kůží nahoru, zakryté na 160°C 3 hodinky. Jakmile se nám začne maso rozpadat dáme si...
Začneme tím, že si upečeme kachnu, nasolenou a okmínovanou pečeme zakrytou na 190°C 2,5hod, poté odkryjeme a jen dopečeme na kůžičku 30min na 250°C. Malinko ji podlijeme na začátku vínem. Když nám kachna trošku vychladne natrháme maso a vybereme kůstky. V rendlíku si ohřejeme vymačkané...
Na kachních prsou si nařežeme kůži do mřížky, osolíme, opepříme a uděláme na studené pánvi z každé strany 3minutky. Necháme chvilku odpočinout a poté nakrájíme na tenké plátky. Přes pečící papír je rozklepeme dnem hrnce na co nejtenčí plátky a dáme stranou. Do pánve s výpekem přidáme nasekaný...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.