Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Nový rok často přináší předsevzetí a touhu po zdravějším životním stylu. Jedním z nejpopulárnějších cílů je začít pravidelně cvičit. Aby novoroční předsevzetí nezůstaly jen na papíře, je vhodné investovat...
Podzim je v plném proudu a vy máte stále pocit, že vaše outfity nejsou dokonalé? Nezoufejte! Na následujících řádcích si povíme, jaké oblečení, doplňky a které boty budou to pravé do chladných deštivých...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Toto množství mi nakonec vystačilo na dvě formy na koláč!!! Začneme přípravou těsta, které vypracujeme do hladké konzistence necháme hodinu odležet v lednici: 250g hladké mouky, lžíce cizrnové mouky nebo mandlové, 150g povoleného másla, 50g cukru a jedno vejce. Jdeme na krém, je to vlastně...
Vejce Voltaire s kaviárem: světoznámé vejce v majonéze z Paříže, které má dokonce založenou asociaci vejce v majonéze :-) Uvaříme si natvrdo vejce a oloupeme. Nastrouháme si mrkev, ředkvičky, bílou ředkev a dáme si péct červenou řepu (jen ji omyjeme, pokapeme oliváčem, dáme sůl a...
Začneme přípravou surovin, které potom budeme dávat do pithivieru. Kapustu, nebo špenátové listy spaříme vroucí vodou a zchladíme, pár mrkví také a záleží na vás čím budete plnit, tvrdou zeleninu si prostě uděláme do měkka. Hovězí krk nakrájíme na pár větších kusů, tak aby každý měl třeba...
Vybranou zeleninu, v tomto případě mrkev a cuketu omyjeme a nakrájíme pomocí mandolíny na tenké plátky, mrkev si v páře uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Uděláme si krémovou náplň: vyšleháme si jednu šlehačku, jeden blok balkánského sýra nebo můžeme použít i kozí nebo čerstvý sýr, přidáme...
Ultra jednoduchý, rychlý a skvostný dort/koláč!!! Rozehřejeme si 200g hořké čokolády a 120g másla, sundáme z ohně, přidáme 4vejce a 15g mouky, promícháme, přidáme 500g kaštanové pasty (dá se koupit na rohlíku), nebo za pár eur ve Francii... vždycky si tam beru pár plechovek do zásoby :-)...
Panna cotta z kozího sýru s červenou řepou - 10 skleniček Namočíme si 4 plátky želatiny. Do rendlíku dáme 150g kozího, čerstvého sýru + 150ml mléka + 150ml smetany a snítku tymiánu na mírném ohni zahřejeme, rozmícháme a necháme vychladnout 15 min, poté vyjmeme tymián a dochutíme...
Den předem si připravíme domácí krémový sýr/lučinu, nebo můžete vzít kupovanou. V míse smícháme jeden velký bílý jogurt, jednu šlehačku a půl zakysané smetany. Dochutíme jen lehce solí, citronovou kůrou a pepřem (chutě se rozleží). Cedník si vyložíme plátýnkem a směs do něj přesuneme, necháme...
strašidelné tapas: hummus z červené řepy s kozím sýrem a červeným pepřem předvařenou řepu rozmixujeme spolu s lžící zakysané smetany a hummusem z cizrny (dochucený indickým kořením), dozdobíme kozím sýrem a pepřem, který nasucho opražíme. strašácí a mumie...
Hrášek si na minutku ponoříme do vroucí vody a hned zchladíme... poté vymixujeme spolu s plechovkou cizrny, 2PL pasty tahiny, citronovou šťávou, solí a pepřem. Necháme vychladit a servírujeme s črstvým kozím sýrem zakápnutým olivovým olejem. Můžeme přidat opražená semínka podle chuti. ...
Krevety si rozmrazíme pomalu přes noc v lednici, nebo čerstvé očistíme, osušíme a zprudka orestujeme na přepuštěném másle. Zastříkneme cognacem a přidáme pár kapek zeleného tabasca (je jemnější, pokud nám to nevadí červené bude jen malinko ostřejší, klidně vezměte to), sůl, pepř, citronovou...
Zmizel tak rychle, že jsem ani nestihla udělat fotku :-) a nikdo nepoznal, že je v receptu cuketa a batáty! Začneme s batáty, které je třeba upéct v troubě, můžeme to udělat dopředu a ušetřit si čas. Batátu (300g) vidličkou na pár místech propícháme a pečeme v pekáčku na 180°C asi hodinu, necháme...
Králíka naporcujeme, na pečení se nám hodí přední a zadní běhy, odřezky a plecka si necháme na jiný recept. Na klínky, nebo dílky nakrájíme 4 cibule a připravíme si 4 pořádné lžíce dijonské hořčice. Králíka osolíme, opepříme a zatáhneme pár minut z každé strany na pánvi se lžící másla. Přendáme...
Králíka si vykostíme, nakrájíme na menší kostky. Vepřový bok cca 1,2kg zbavíme kůže a také nakrájíme jako králíka. Dáme odležet do druhého dne do lednice, osolené, opepřené, zakápnuté brandy a můžeme přidat koření podle chuti (koření 5ti vůní, libeček, medvědí česnek, estragon...). Druhý den...
Vesnická francouzská paštika v terině. Den dopředu si naložíme maso, na jednu formu biskupského chlebíčku jsem potřebovala: 600g mletého mix 500 - 700g vepřového boku / bůčku 500g kuřecích jater pokud je to možné je super košilka - bránice (dělala jsem bez ní a příště určitě použiji)...
Vepřové koleno uvaříme 4-5 hodin v osolené vodě (na 5L vody asi 50g soli), do které přidáme divoké koření a bobkový list. Vyjmeme a necháme vychladnout, já si koleno uvařím večer, nechám přes noc vychladnout, ráno hodím do lednice a večer pokračuji. Kůži nařežeme do mřížky a koleno dáme do...
Klasicky si galantinu připravíme z vykostěného králičího hřbetu. Nebo si vykostíme v podstatě cokoliv, můžeme pracovat s perličkou i obyčejným kuřetem. Pokud máme pěkný plát masa slaninu dáváme spíše dovnitř a povrch necháváme volný, kort pokud necháme kůži, pokud se nám maso tak úplně nepovedlo,...
Podle receptu opravdového mistra Jean-Marie Barbotin :-) ...koukněte s jakou láskou to maso mazlí :-) https://www.youtube.com/watch?v=XoJ07UTcOso "you know what the secret ingredient is?" "love?" "no, lard!" :-))) https://www.youtube.com/watch?v=egCJwXOT890 Připravíme si 1, 2 kg vepřové...
Na cibulce orestujeme slaninu, přidáme nakrájené a oloupané jablko na kostičky a chvilku restujeme. Dochutíme solí, pepřem, kmínem a muškátovým oříškem. V míse promícháme 3 vejce na jednu formu s jednou smetanou (ke šlehání, nebo zakysanou je to celkem jedno) a nastrouhaným sýrem Reblochon,...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.