Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Efektní pohoštění pro nějakou bandu... Maso dle výběru - hodí se kuřecí, krůtí, vepřové - nakrájíme na plátky, my použili květovou špičku která je libová jako kýta, ale má i vrstvu tuku který se hezky vypekl pro kluky... pro holky bych klidně vzala jen kýtu, s těmi všemi dipy si myslím, že...
Cassoulet je tradiční specialita z jihu Francie, v Toulouse je nesmírně oblíbená, tam si jí můžete dopřát v nějaké restauraci. A nebo ideálně v malých vesničkách kolem Toulouse, zdejší atmosféra vás nadchne... žádný turistický ruch, skvělý lidé, víno, podnebí a jídlo :-))) Začneme s fazolemi,...
Začneme přípravou zeleniny, kterou budeme dávat do terinky a kterou si musíme spařit nebo prostě udělat na skus... a zde se meze nekladou, já jsem zvolila mrkev a hrášek ale mohla by to být klidně cuketa, fazolkové lusky, klidně sušená rajčata, jarní cibulka, romanesco, olivy... cokoliv co máte...
Na salát Nicoise je receptů jako máku, každý je ten pravý a autentický a všichni nejlépe ví, co do něj patří a co ne :-) ...Takže si ho udělejte především tak, aby vám chutnal! Například já dělám vyložené dva přešlapy, a to že dávám tuňáka i ančovičky, mělo by se vždy dávat jen jedno z...
Žabky očistíme a odkrojíme horní běhy, mělo by nám zůstat jen tělíčko od pasu dolu. Pokud je už takto připravené nemáme od výrobce, často jen stačí vybalit z jednotlivých obalů a nechat pomalu rozmrznout v lednici. Doporučuje se nechat je povolit v mléce aby se nenarušila svalová vlákna. Já...
Nejprve si připravíme jablka, oloupeme je a zbavíme jádřince. Nakrájíme je na čtvrtky nebo půlky jak se povede, seřízneme a zarovnáme. V rendlíku si rozehřejeme máslo a přidáme jablka, dusíme chvilku pod pokličkou, posypeme třtinovým cukrem a necháme dojít do měkka. Odložíme stranou. Z jelita...
Uvaříme si natvrdo 4 vejce, oloupeme a dáme stranou. V míse si promícháme čtvrtku změklého másla, jedno pomazánkové máslo, jarní cibulku, bylinky podle chuti, dochutíme a přidáme sterilizovanou zeleninu, buď naší nebo např. Moravanku, nebo jen nakládanou papriku. A pokud chceme tak ještě nakrájenou...
Slávky na curry s bottargou Nejdřív jsem si připravila základ, na kostičky jsem si nakrájela a osmažila mrkev, papriku, šalotku, cherry rajčátka, přidala jsem curry, kurkumu, ras al hanout, sůl, pepř a trošku garam masala...podle chuti, podle toho jak orientální chcete mít výsledek, já...
3 hodinky dopředu si uvaříme vývar z hovězího předního (plec), do hrnce dáme maso, mrkev, kousek celeru, cibuli a koření: bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Jakmile začne hrnec vařit, sebereme pěnu a necháme pomalu táhnout 2-3 hodinky, podle velikosti masa. Pokud máme a chceme, do vývaru...
Toto množství mi nakonec vystačilo na dvě formy na koláč!!! Začneme přípravou těsta, které vypracujeme do hladké konzistence necháme hodinu odležet v lednici: 250g hladké mouky, lžíce cizrnové mouky nebo mandlové, 150g povoleného másla, 50g cukru a jedno vejce. Jdeme na krém, je to vlastně...
Vejce Voltaire s kaviárem: světoznámé vejce v majonéze z Paříže, které má dokonce založenou asociaci vejce v majonéze :-) Uvaříme si natvrdo vejce a oloupeme. Nastrouháme si mrkev, ředkvičky, bílou ředkev a dáme si péct červenou řepu (jen ji omyjeme, pokapeme oliváčem, dáme sůl a...
Začneme přípravou surovin, které potom budeme dávat do pithivieru. Kapustu, nebo špenátové listy spaříme vroucí vodou a zchladíme, pár mrkví také a záleží na vás čím budete plnit, tvrdou zeleninu si prostě uděláme do měkka. Hovězí krk nakrájíme na pár větších kusů, tak aby každý měl třeba...
Vybranou zeleninu, v tomto případě mrkev a cuketu omyjeme a nakrájíme pomocí mandolíny na tenké plátky, mrkev si v páře uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Uděláme si krémovou náplň: vyšleháme si jednu šlehačku, jeden blok balkánského sýra nebo můžeme použít i kozí nebo čerstvý sýr, přidáme...
Ultra jednoduchý, rychlý a skvostný dort/koláč!!! Rozehřejeme si 200g hořké čokolády a 120g másla, sundáme z ohně, přidáme 4vejce a 15g mouky, promícháme, přidáme 500g kaštanové pasty (dá se koupit na rohlíku), nebo za pár eur ve Francii... vždycky si tam beru pár plechovek do zásoby :-)...
Panna cotta z kozího sýru s červenou řepou - 10 skleniček Namočíme si 4 plátky želatiny. Do rendlíku dáme 150g kozího, čerstvého sýru + 150ml mléka + 150ml smetany a snítku tymiánu na mírném ohni zahřejeme, rozmícháme a necháme vychladnout 15 min, poté vyjmeme tymián a dochutíme...
Den předem si připravíme domácí krémový sýr/lučinu, nebo můžete vzít kupovanou. V míse smícháme jeden velký bílý jogurt, jednu šlehačku a půl zakysané smetany. Dochutíme jen lehce solí, citronovou kůrou a pepřem (chutě se rozleží). Cedník si vyložíme plátýnkem a směs do něj přesuneme, necháme...
strašidelné tapas: hummus z červené řepy s kozím sýrem a červeným pepřem předvařenou řepu rozmixujeme spolu s lžící zakysané smetany a hummusem z cizrny (dochucený indickým kořením), dozdobíme kozím sýrem a pepřem, který nasucho opražíme. strašácí a mumie...
Hrášek si na minutku ponoříme do vroucí vody a hned zchladíme... poté vymixujeme spolu s plechovkou cizrny, 2PL pasty tahiny, citronovou šťávou, solí a pepřem. Necháme vychladit a servírujeme s črstvým kozím sýrem zakápnutým olivovým olejem. Můžeme přidat opražená semínka podle chuti. ...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.