Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Pokud jde o šperky, stříbro je materiálem, se kterým zaručeně nemůžete udělat chybu. Proč tomu tak je, si vysvětlíme v tomto článku. Povíme si jeho o vlastnostech, ceně i sladění se zbytkem outfitu.
Současná móda klade velký důraz na pohodlnost a neopomíná ani zdravotní aspekty. Už dávno neplatí heslo, které říká, že pro krásu se musí trpět. A platí to i pro boty na podpatku. Můžete je totiž vybrat...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Vepřové koleno uvaříme 4-5 hodin v osolené vodě (na 5L vody asi 50g soli), do které přidáme divoké koření a bobkový list. Vyjmeme a necháme vychladnout, já si koleno uvařím večer, nechám přes noc vychladnout, ráno hodím do lednice a večer pokračuji. Kůži nařežeme do mřížky a koleno dáme do...
Klasicky si galantinu připravíme z vykostěného králičího hřbetu. Nebo si vykostíme v podstatě cokoliv, můžeme pracovat s perličkou i obyčejným kuřetem. Pokud máme pěkný plát masa slaninu dáváme spíše dovnitř a povrch necháváme volný, kort pokud necháme kůži, pokud se nám maso tak úplně nepovedlo,...
Podle receptu opravdového mistra Jean-Marie Barbotin :-) ...koukněte s jakou láskou to maso mazlí :-) https://www.youtube.com/watch?v=XoJ07UTcOso "you know what the secret ingredient is?" "love?" "no, lard!" :-))) https://www.youtube.com/watch?v=egCJwXOT890 Připravíme si 1, 2 kg vepřové...
Na cibulce orestujeme slaninu, přidáme nakrájené a oloupané jablko na kostičky a chvilku restujeme. Dochutíme solí, pepřem, kmínem a muškátovým oříškem. V míse promícháme 3 vejce na jednu formu s jednou smetanou (ke šlehání, nebo zakysanou je to celkem jedno) a nastrouhaným sýrem Reblochon,...
Tradiční bábovičky z Bordeaux naslano s lososem a koprem. Celkem na 20 kousků, možno zamrazit a potom dát před servisem na 150°C do trouby, na 10 min. Troubu nastavíme na 180°C. V hrnci zahřejme 500 ml mléka, přidáme 70g másla a necháme přijít k varu, stáhneme. Mezitím si v míse prošleháme...
Nakrájíme si nadrobno jednu mrkev, jednu cibuli, chorizo nebo si připravíme salsicciu, orestujeme na lžíci olivového leje nejprve mrkev, pak přidáme cibulku s chorizem a necháme chvilku restovat. Přidáme stroužek česneku, bylinky, lžičku pesta... dvě lžíce cuketové čalámady a zalijeme plechovkou...
Jambon Persillé podle Rogera Batteault , několikanásobného medailistu za jeho úžasný jambon, nyní je Roger v důchodu ale pokud jste někdy byli v Beaune možná znáte charcutierii Raillard. Je to jedno ze dvou posledních opravdových řeznictví v Beaune :-( dřív jich tu bývalo kolem 12, dnes už...
Tento recept jsem si přivezla ze Samosu, ne že by to byl recept typický pouze pro Samos :-) Ale ještě jsem se s ním v Řecku nesetkala, alespoň ne v takto krémové úpravě! Jednoduše si připravíme jedno balení fety, tedy 200 - 250g a nahrubo rozdrobíme do zapékací misky. Přidáme kelímek zakysané...
Bliny s gravlaxem jsou klasika, jen jsem je doplnila o mayo s estragonem a s kombinací červené řepy to bylo dokonalé!!! Losos si naložíme na 3-4 dny do směsi soli a cukru (50:50 g) s hrst kopru a jednou nastrouhanou červenou řepou, poté opláchneme a krájíme tenké plátky. Rillettes z candáta...
Na tyto "královské" křepelky budeme potřebovat toastový chléb, samozřejmě se můžeme pustit do domácího, bude to ještě o level lepší zážitek. A potom také paštiku. Začneme tedy chlebem a paštikou než se pustíme do křepelek. Briošku dělám: 480 g mouky chlebové (je lepší a nadýchanější...
Holuba si očistíme, osolíme, opepříme a dáme péct na másle do hrnce. Zatáhneme ze všech stran a podlijeme červeným vínem a vývarem. Necháme na mírném ohni pomalu vařit 2 - 2,5 hodiny dokud nepůjde maso lehce od kosti. Maso necháme chvilku vychladnout a poté obereme od kostí, natrháme a dáme stranou....
Bílé fazole si přes noc namočíme do vody, druhý den je potom uvaříme na skus s bobkovým listem a solí, pokud máme, správně se přidá bouquet garni a také se vaří v sodové vodě. Jelikož je máme namočené trvá to asi půl hodinky. Budeme je potom ještě péct, takže nesmí být uvařené moc. Připravíme,...
Roastbeef neděláte zase tak často abyste mohli otestovat různé recepty a postupy přípravy. Ale tento recept je opravdu vyzkoušený pokusy a omyly a funguje naprosto skvěle!! A hlavně - zabere půl hodiny!! Maso svážeme provázkem a potřeme olivovým olejem, posolíme, opepříme a dáme do rozpálené...
Pokud se dostanete k hezkým morkovým kostem, doporučuji tento recept... Kosti si nakládáme na stojato do pekáčku a rozpálíme troubu na 220°C. Vložíme do trouby a pečeme 20minut, mezitím si připravíme "zálivku". Nasekáme si jarní cibulku, nebo klasickou cibuli na velmi jemno, přidáme hrst...
Začneme přípravou meringue: oddělíme si bílky na sníh, ideálně je zvážíme a připravíme si 2x tolik moučkového cukru. Dělala jsem ze dvou vajec, měly asi 100 g, přidala jsem 200g cukru. Aby byly pusinky opravdu krásně pevné je nutné nejdřív směs rozpustit nad vodní lázní, lehce míchat a když...
Na nadýchanou briošku, která vydrží dva dny, potřená máslem se krásně nechá opéct a podávat například k trhanému kolenu s jalovcovou mayo. 350g hladké mouky 180g másla 60ml vlažného mléka 25g cukru, 4g soli 3 vejce + 1 na potření smíchané s troškou mléka 15g čerstvého droždí Máslo utřeme...
Telecí kýta nebo váleček 900g na 12 porcí Jedna mrkev, 4 ančovičky, 400g tuňáka, dvě hrsti kapar, jarní cibulka Troubu předehřejeme na 100°C. Telecí očistíme a svážeme provázkem. Maso osolíme, opepříme a promneme s olivovým olejem. Na pánvi nebo pekáčku, který jde do trouby rozpálíme...
Z Francie jsem si přivezla dva artyčoky, každý za jedno euro :-) Nejprve artyčoky uvaříme na páře asi 30 minut, poté rozkrojíme a vydlabeme bodláčí. Do pekáčku vyskládáme půlky artyčoků a do vydlabaných důlků dáme lžíci olivového oleje, lžičku balsamika, pár kapek citronové šťávy, sůl, pepř,...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.