Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
...
Jak poznáte, že přichází podzim? Ráno přijdou lehké mrazíky, v ulicích to začne vonět kouřem z komínů prvních domků, kde zatopili, a z kompostu nebo zahrady začnou zahrádkáři vozit kolečka plná obřích dýní. Na dýních je nejlepší jejich univerzálnost. Dají se použít na tisíc způsobů, na sladko...
Při procházení regálů v supermarketu jsem si všimla, že mají v nabídce i koření na tzatziky. Já jsem celkem velký nepřítel nesmyslných předražených kořenících směsí. Prodává se jich obrovské množství – občas mám pocit, že co pokrm, to samostatný ochucovací sáček – a když si přečtete...
Připravit si omáčku sugo je snadné. Rajčata oloupete, rozvaříte s několika málo dalšími ingrediencemi, propasírujete nebo rozmixujete, svaříte na potřebnou hustotu. Pak buď rovnou zpracujete, nebo lijete horké do sklenic. Sklenice můžete i zavařit a uskladnit. Sugo je hodně variabilní. Pokud...
Krém z hokaida vaří na podzim doma snad úplně každý, ale s polévkou z cukety se téměř nesetkávám. Přitom každé léto nastává v mnoha domácnostech s cuketami obdobný problém, jako na podzim s dýní – obří úroda, přebytky, snaha všechno zužitkovat a nedostatek receptů. Jestli máte rádi krémové...
Když v létě sklidíme levandulový záhon, ze všeho nejdřív udělám levandulovou limonádu a klidně hned několik lahví levandulového sirupu do zásoby. Spolu s citrónovou limonádou, okurkovou limonádou a broskvovým čajem bych celé prázdniny nemusela pít nic jiného. Velká část “úrody” padne na usušení...
Gnocchi jsou rychlé jídlo, vhodné přesně na takový ten večer, kdy máte chuť na italskou kuchyni, ale ne na těstoviny. A přestože se dají připravit z různých ingrediencí, nejznámější klasika jsou ty z bramborového těsta. Ve veganské úpravě vám na tyhle malé knedlíčky stačí pouhé dvě ingredience...
Zamilujte si fazolky! Sezóna zelených fazolek je v plném proudu a ani my si tuhle lahodnou zeleninu nenecháme ujít. Ano, zelené fazolky, stejně jako třeba zelený hrášek, jsou nedozrálé varianty luštěnin (tedy fazolí a hrachu) a pokud se konzumují v této podobě, řadí se skutečně mezi zeleninu....
Nachystali jste si v sezóně medvědího česneku poctivé zásoby pesta do lednice/mrazáku a teď přemýšlíte, jak ho ještě upotřebit? Zkuste tyhle skvělé burgery z masitých žampionových klobouků. Vegetariáni si je zamilují včetně dipu z řeckého jogurtu. Ale odepřít si je nemusíte ani jako vegani. Pokud...
Základní kešu krém obsahuje jen 3 ingredience – obyčejné přírodní oříšky kešu (nepražené, nesolené ani nijak jinak neochucené), čistou vodu a malou špetku soli. Právě z nich vykouzlíte krémovou konzistenci, která vám ve veganské kuchyni nahradí smetanu, nejrůznější sýrové omáčky nebo krémový...
Instantní kaši – nejen tu jahelnou – kupuju moc ráda. Je velice snadná na přípravu, stačí ji zalít horkou vodou a zamíchat. Odpadá tak nejen vaření, ale u jáhel také propírání a spařování, aby ztratily svou hořkou chuť. A na takové složité procedury po ránu většinou vážně není čas....
Rádi výletujeme, procházíme se lesem a couráme se přírodou. A když někde venku narazíme na cokoliv, co se dá natrhat, nasbírat, zpracovat a proměnit v lahodný pokrm, léčivý sirup nebo nějakou delikatesu, usušit, zamrazit nebo zavařit, mám neskutečnou radost. Přijít na mýtinu v lese, kde to voní...
Na tomhle jednoduchém receptu mě nejvíc fascinuje kouzlo s cibulí namočenou do citronové šťávy. Pokud ji ve šťávě necháte po dobu varu těstovin, což je asi 8 – 10 minut, krásně změkne, zjemní se jí chuť a ztratí svoji ostrou štiplavost. Není tedy potřeba ji vařit nebo opékat na oleji. A...
Venku jsou africké tropy a celá jedna polovina našeho kuchařského týmu se aktuálně belhá o berlích a nedokáže si z místnosti do místnosti přenést ani hrnek s kafem. Takže tentokrát žádné velké vaření. Potřebujeme se hlavně ochladit a potřebujeme to hned! Proto přicházíme s efektním tipem na maximálně...
V teplém počasí je to s vařením těžké. Zapínat doma jakýkoliv spotřebič, který vydává teplo, znamená zvyšovat horko v bytě o další nežádané stupně. A jíst celé léto jenom syrové saláty? Brzy vás to omrzí. Zachránit situaci zvládnou leda tak studené polévky (zkuste třeba tuto: Studená kukuřičná...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.