Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Současná móda klade velký důraz na pohodlnost a neopomíná ani zdravotní aspekty. Už dávno neplatí heslo, které říká, že pro krásu se musí trpět. A platí to i pro boty na podpatku. Můžete je totiž vybrat...
Pokud máte iPhone, možná mu budete chtít pořídit parťáka a sobě nového pomocníka, třeba kvůli sledování denní aktivity nebo životních funkcí. Chytré hodinky Apple Watch jsou ve své kategorii jedny z nejpopulárnějších...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Čočka s rýží zní jako něco snadno zapomenutelného, až příliš obyčejného a podivně namíchaného. Ale jen do té doby, než tuhle čočku s rýží a karamelizovanou cibulkou, zvanou též mudžadara, mujaddara, mžaddra, ochutnáte. Pak zjistíte,... Zdroj: Kuchařka pro dceru Čočka s rýží neboli...
Semínkový chléb, který vám chci tentokrát představit, má tolik důvodů k vyzkoušení, že si na ně vyhradím číslovaný seznam, abych se jich vůbec dopočítala. Bylo by určitě výzvou upéct semínkový chléb zcela bez mouky, ale... Zdroj: Kuchařka pro dceru Semínkový chléb, který se obejde...
Tahle krémová zelňačka, jejíž příprava zabere 30 minut, sice může posloužit jako všednodenní snadná večeře, ale mnohem víc jí bude slušet role nedělní polévky. Aniž by přesun na neděli jakkoli zvýšil její pracnost. Nedělní polévku... Zdroj: Kuchařka pro dceru Krémová zelňačka –...
Sýrové špecle vzniknou využitím špeclí zbylých od včerejška. Takové špecle jsou totiž prima věc: moc nestojí, docela zasytí a práce taky zrovna dvakrát nevyžadují. Abych to přiblížila ještě o kousek: sýrové špecle vzniknou jako umné... Zdroj: Kuchařka pro dceru Sýrové špecle čili Käsespätzle...
Pastinákový krém je jen malou ukázkou, jak skvělý umí být pastinák na talíři během zimy. Jak tahle bílá, v podstatě nenápadná a zdánlivě skromná kořenová zelenina dokáže strhnout veškerou pozornost na sebe. Pastinák ovšem dovede... Zdroj: Kuchařka pro dceru Pastinákový krém –...
Masové krokety nepatří k těm jídlům, na které se suroviny chodí kupovat do obchodu. Masové krokety se dělají z toho, co doma zbylo z předchozího vaření. Masové krokety se dělají proto, aby se neplýtvalo surovinami.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Masové krokety nejen pro Pytlový čtvrtek...
Chlupaté knedlíky, též zvané bosáky či klouzáky, se pěkně vyjímají na talíři i v žaludku zejména v době masopustu. Hodí se skvěle k dušenému zelí a k vypečenému vepřovému masu a hodí se na ně... Zdroj: Kuchařka pro dceru Chlupaté knedlíky s návodem proti rozváření napsala Jana Florentýna...
Říká se, že crème brûlée je nejprodávanějším dezertem na světě. Někdy se mu říká pálený krém, protože hlavním rozpoznávacím znamením tohoto slavného dezertu je vrstva páleného cukru – tedy karamelu – která leží na jeho... Zdroj: Kuchařka pro dceru Crème brûlée na spolehlivý způsob...
Když se řekne vepřové rillettes (a řekne se to s výslovností ri-jet), co se vám vybaví jako první? Výlet do Francie a svačina v malém šarmantním bistru? Hmm. Já zůstanu v myšlenkách doma za pecí,... Zdroj: Kuchařka pro dceru Vepřové rillettes z trouby napsala Jana Florentýna Zatloukalová...
Šunkofleky došly takového zjednodušení, že už snad ani víc zjednodušit nejdou. Tak víte co? Já jim tentokrát vrátím trochu složitosti, protože si myslím, že se s nimi klidně můžete vytáhnout před návštěvou. Dovedete si to... Zdroj: Kuchařka pro dceru Šunkofleky, které ohromí i návštěvu...
Boršč dokáže vyvolat hodně silné emoce. Svou barvou, přítomností řepy, dlouhým vařením, nezaměnitelnou chutí a taky původem. Kvůli boršči revoltovali nejen námořníci bitevníku Potěmkin. Vzpoura snadno propukne i doma, neboť polévka obsahuje podezřelé suroviny s... Zdroj: Kuchařka pro dceru...
Nebojte se. Pohled na sádlo a škvarky vám arterie neucpe. Dokonce se nemusíte bát infarktu, ani když si sádlo a škvarky opatrně připravíte doma. Už dávno se ví, že ztužené rostlinné tuky dovedou v lidském... Zdroj: Kuchařka pro dceru Sádlo a škvarky v troubě napsala Jana Florentýna...
Jako každý rok, i letos tu nejprve mám důležitý přehled. Jsou v něm nejlepší články z blogu Kuchařka pro dceru za rok 2022. Které recepty se vařily nejvíc? Co vás nejvíc zaujalo? K čemu jste... Zdroj: Kuchařka pro dceru Best of 2022 napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka...
Když dojde na sýrové tyčinky, případně na jiné slané sýrové pečivo, dá se s nimi ještě vůbec být originální? Dá. Můžete si je například vzít s sebou na výlet do Slaného a vystoupat s nimi... Zdroj: Kuchařka pro dceru Slané sýrové tyčinky napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web...
Myslíte si, že vlašský salát odjakživa vypadá, jak vypadá? Že co lahůdkářství světem stojí, měl vždy stejnou podobu? A že kromě nehorázné porce majonézy obsahuje a vždycky obsahoval i trochu brambor, salámu a zeleniny? Tak... Zdroj: Kuchařka pro dceru Můj vlašský salát napsala Jana...
Tentokrát vás seznámím s cukrovím, které měla moje babička pojmenované jako ženevské placičky. Patřilo k jednomu z nejoblíbenějších cukroví. Potíž je, že ať dělám, co dělám, úplně stejné ženevské placičky jako ona prostě neudělám. Přestože... Zdroj: Kuchařka pro dceru Téměř ženevské...
Vánoční štóla sice nepatří mezi vyloženě české tradiční pečivo, ale jelikož to k nám má přes hranice z Německa jen kousek, kde kdo si ji chce v období adventu vychutnat. Nebo aspoň ochutnat. Vánoční štóla... Zdroj: Kuchařka pro dceru Vánoční štóla k snědení i k odležení napsala Jana...
Tyhle stromečky z listového těsta snad ani nepotřebují recept. Úplně by stačilo napsat, jak se těsto poskládá do tvaru stromečku a při kolika stupních a jak dlouho se má péct. Přijdou mi však jako tak... Zdroj: Kuchařka pro dceru Stromečky z listového těsta: snadné na upečení, půvabné...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.