Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Léto je za rohem. Péče o pleť během horkých letních měsíců by se rozhodně neměla podceňo-vat – natož pak vynechávat. S blížícím se létem a spalujícími doteky sluníčka byste proto měli vědět, jak o svou...
Geopolitická situace ve světě vyvolává v lidech velmi nepříjemné pocity a jedním z těch hlavních je aktuálně strach a stres z neustále se zvyšujících cen za elektřinu a plyn, které vytápí mnoho domácností...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Představte si tento úkol: vyrobit jahodový koktejl, který by chutnal jako z mléčného baru. Jahodový koktejl se zřejmou jahodovou chutí a jahodovými zrníčky, napěněný, hustý, sladký jen tak akorát a poskytující silný zážitek z nebeského... Zdroj: Kuchařka pro dceru Jahodový koktejl...
Pečené batáty (alias sladké brambory) mají poslední dobou docela dost pozornosti a také docela dost prostoru v obchodech s potravinami. Už se dají sehnat prakticky všude. A hlavně: jsou skutečně sladké. Batáty obsahují oproti bramborám... Zdroj: Kuchařka pro dceru Pečené batáty na...
Domácí, nebo instantní vývar? Znáte to. Čtete recept, oči vám sklouznou na seznam surovin a tam se v celé své parádě skví položka VÝVAR. No jo, ale kdo má stále po ruce domácí vývar? Přiznejte... Zdroj: Kuchařka pro dceru Domácí instantní vývar – poklad ve spíži napsala Jana Florentýna...
Těstoviny Alfredo stvořil Ital Alfredo di Lelio. K vaření se vyučil v restauraci své matky Angeliny a těstoviny přivedl na svět, když přišel na svět jeho prvorozený syn Armando. V roce 1950 si Alfredo otevřel... Zdroj: Kuchařka pro dceru Těstoviny Alfredo, které jsou dílem okamžiku...
Není mléčná rýže jako mléčná rýže. Některá je dobrá, některá lepší, a znám dokonce jednu, kterou považuji za dechberoucí. Když mluvím o mléčné rýži, mám samozřejmě na mysli rýžovou kaši s mlékem. Ať už k... Zdroj: Kuchařka pro dceru Mléčná rýže alias rýžová kaše napsala Jana Florentýna...
Je piccata název omáčky, anebo rychlý způsob úpravy libového bílého masa? Říká vám vůbec něco slovo piccata? Než se rozmyslíte a něco řeknete, řeknu vám, co říká Wikipedie. Ta má vysvětlení, že roztomilé italské slovo... Zdroj: Kuchařka pro dceru Piccata – rychlé kuřecí plátky...
Sněhová roláda, roláda Pavlova, bezé roláda, bílková roláda, pusinková roláda – máte spoustu možností na výběr, jak si ji pojmenovat. Jako když jste zamilovaní: taky se vám na jazyku samo od sebe objevuje mnoho libozvučných... Zdroj: Kuchařka pro dceru Sněhová roláda – dezert k zalíbení...
Přepuštěné máslo je zaříkávadlo, které byste našli v kdejakém lexikonu kouzel moderní výživy. Švihněte vařečkou a zkuste si to hezky pomalu a zřetelně vyslovit: Ghí. A ještě jednou: Ghí. Ghí. Určitě vás hned zaplaví pocit,... Zdroj: Kuchařka pro dceru Přepuštěné máslo čili ghí napsala...
Na tomto bleskovém receptu na těstoviny s krevetami – anebo noky s krevetami – bych vám chtěla ukázat, jak funguje jeden naprosto nekompromisní a naprosto zásadní kuchařský trojúhelník. Tenhle trojúhelník říká, že není možné mít... Zdroj: Kuchařka pro dceru Noky nebo těstoviny s krevetami...
Jarní kuřátko si můžete připravit kdykoli během roku, nejen na jaře. Jarní kuřátko, nebo též baby kuře, je totiž milé označení pro kuře o váze 400 – 500 g. Dalo by se říci, že je... Zdroj: Kuchařka pro dceru Pečené jarní kuřátko – svůdné a půvabné jako polibek pod třešní napsala...
Polévka šmigrustovka znamená polévka pomlázková. Nic podobného nejspíš v naší národní kuchyni vůbec nenajdete – a pokud ano, tak by mě to upřímně zajímalo. Mezi tři hlavní poznávací znamení polévky šmigrustovky patří vařená vykoledovaná vejce,... Zdroj: Kuchařka pro dceru Polévka šmigrustovka...
Vepřová pečeně v mléce působí na talíři jako zjevení. Patří k jemným, jarním jídlům, a tak je nejvyšší čas, abych vám přestala tajit, že se vepřová pečeně, přestože obsahuje název pečeně, může vařit. V tomto... Zdroj: Kuchařka pro dceru Vepřová pečeně v mléce, která vás překvapí svou...
Poprvé jsem tuňákový salát z konzervy ochutnala v rámci běžeckého závodu, kde byl v cílovém balíčku jako součást občerstvení. Udivil mě a zachutnal mi. Kuskus, tuňák, zelenina, zajímavé ochucení, bylo to fajn. Zajásala jsem, když... Zdroj: Kuchařka pro dceru Tuňákový salát s kuskusem...
Žemlové knedlíky jsou mé oblíbené. Opravdu hodně oblíbené. Líbí se mi, jak ze směsi, která v podstatě vůbec nechce držet pohromadě, vznikne nejdřív poslušná hmota a po pobytu v parní lázni i parádní příloha. A... Zdroj: Kuchařka pro dceru Žemlové knedlíky v několika obměnách napsala...
Pečená ricotta mě na seznamu kuchařských nápadů pronásledovala už nějakou dobu. Dostala jsem se k ní až teď, v postním období, a jak už to tak u dobrých a vydařených věcí bývá, pochopitelně lituju, že... Zdroj: Kuchařka pro dceru Pečená ricotta – jednoduchá a svůdná napsala Jana Florentýna...
Pošírovaná ryba je každá ryba krátce a jemně povařená v rychlém improvizovaném vývaru. Celé jídlo vznikne během chvilky a stejně tak rychle se zrodí údiv u stolu, jak je možné, že obyčejná vařená ryba chutná... Zdroj: Kuchařka pro dceru Pošírovaná ryba s jemnou máslovou omáčkou napsala...
Hamburská kýta je, dalo by se říct, hovězí pečeně na smetaně převlečená za vepřové maso. Postup i suroviny mají oba recepty podobné (byť ne zcela). Někdy dokonce můžete zaslechnout název hamburská kýta na smetaně. Žádnou... Zdroj: Kuchařka pro dceru Hamburská kýta na nedělní stůl ...
Škvarkové pesto jsem letmo zmínila, když jsem psala článek o pestech všech možných druhů a barev. Ale už jsem nenapsala, jak ho připravit. Únor je čas škvarků, tedy přišel čas i na škvarkové pesto. Samozřejmě... Zdroj: Kuchařka pro dceru Škvarkové pesto pro chladnější dny napsala...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.