Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Nový rok často přináší předsevzetí a touhu po zdravějším životním stylu. Jedním z nejpopulárnějších cílů je začít pravidelně cvičit. Aby novoroční předsevzetí nezůstaly jen na papíře, je vhodné investovat...
Podzim je v plném proudu a vy máte stále pocit, že vaše outfity nejsou dokonalé? Nezoufejte! Na následujících řádcích si povíme, jaké oblečení, doplňky a které boty budou to pravé do chladných deštivých...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Ryba po florentinsku, nebo vlastně cokoli po florentinsku, co se ocitne na talíři, má vzdálený původ ve Florencii. Nijak to nesouvisí s tím, že si na tyto chutě docela potrpím. Příběh o původu názvu vypráví... Zdroj: Kuchařka pro dceru Ryba po florentinsku napsala Jana Florentýna...
Slovo peciválky vzniklo z válení se na peci. Nikoli však z válení se někoho, nýbrž něčeho. Tyhle sladké pečené a následně spařené vdolečky z bramborového těsta se na peci dokázaly válet klidně i půl dne.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Peciválky z Vysočiny napsala Jana Florentýna Zatloukalová...
Toskánská polévka, na kterou vás chci tímto receptem nalákat, je skutečně toskánského původu. Není to s ní tedy podobné jako se španělským ptáčkem nebo francouzskými bramborami, jež španělská či francouzská kuchyně nikdy nezahlédly. Toskánská polévka... Zdroj: Kuchařka pro dceru Toskánská...
Když se řekne sekaný salát, mám tím na mysli přesně to, co anglosaský svět zná jako chopped salad. Název sekaný salát se mi nelíbí, ale nepřišla jsem na lepší, tak máte máte moji plnou důvěru... Zdroj: Kuchařka pro dceru Sekaný salát nejen na zimu napsala Jana Florentýna Zatloukalová...
Těsto na preclíky sice musí kynout, ale obavy stranou, tohle patří mezi ty jednodušší druhy. Chybí v něm vejce a tuku obsahuje jen trochu. Práce s kynutým těstem se proto nebojte, tohle ochotně spolupracuje. Tím... Zdroj: Kuchařka pro dceru Preclíky – nejen od lišky napsala Jana Florentýna...
Jak ďábelská je tahle ďábelská směs na topinky? To vám povím úplně přesně a podepíšu vlastní klávesnicí. Vůbec není těžká na přípravu a dá se zvládnout bez pomoci pekelné. Dlouho se mě držela ďábelská představa,... Zdroj: Kuchařka pro dceru Ďábelská směs na topinky napsala Jana Florentýna...
Kuře cacciatore vyslovujte kačatóre, anebo mu říkejte třeba kuře po myslivecku. Jako každý správný italský recept má světoznámou proslulost a mnoho regionálních variant. Kuře cacciatore původně pochází z Toskánska, ale díky své snadné přípravě a... Zdroj: Kuchařka pro dceru Kuře cacciatore...
Špekové knedlíky představují další způsob, kam ještě propašovat trochu vepřového špeku. Však v době masopustní přijde skoro do všeho; a špekové knedlíky tak zajisté přijdou vhod na talíři. Hned vedle porce dušeného masa. Vůbec se... Zdroj: Kuchařka pro dceru Špekové knedlíky, které...
Vykostěné kuřecí stehno patří k těm geniálním kouskům masa, které na sebe rádo vezme jakoukoli z tisíce podob. Když nevíte, co k večeři, kupte vykostěné kuřecí stehno a nápad se dostaví sám podle toho, co... Zdroj: Kuchařka pro dceru Kuře á la krkovice napsala Jana Florentýna Zatloukalová...
Moravský vrabec je tradiční pokrm moravské kuchyně, říká Wikipedie. Moravský vrabec si parádně notuje s moravským zelím nebo špenátem, bramborovým knedlíkem, cibulí, česnekem a kmínem, říkají k tomu všichni. Z toho se dá odvodit mnohé.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Moravský vrabec ...
Jako každý rok, i letos tu pro začátek mám loňský přehled. Jsou v něm nejlepší články z blogu Kuchařka pro dceru za rok 2023. Které recepty se vařily nejvíc? Co vás nejvíc zaujalo? K čemu... Zdroj: Kuchařka pro dceru Best of 2023 napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka...
Lotuskové lanýže dovedou vyřešit dvě palčivé předvánoční otázky najednou. Jaký druh nepečeného cukroví postavit na sváteční stůl, aby to bylo neokoukané? Potažmo – jakou novinku letos vyzkoušet? Lotuskové lanýže staví na chuti sušenek Lotus. Ty... Zdroj: Kuchařka pro dceru Lotuskové...
Sádlovky se tak jmenují, protože se při jejich přípravě používá sádlo jako jediný tuk. Projeví se to pak úplně všude: v chuti, vůni i v rychlosti rozplynutí na jazyku. Sádlovky opravdu patří k rozplývacím druhům... Zdroj: Kuchařka pro dceru Sádlovky čili sádlové koláčky napsala Jana...
Kdybych dělala domácí Baileys, dělala bych ho přesně takto. Ale raději ho nedělám, protože se vypije ještě rychleji než originál. Takže pokud máte rádi Baileys, dál čtěte pouze na vlastní riziko. Pokud bych byla v... Zdroj: Kuchařka pro dceru Domácí Baileys (anebo ještě něco lepšího)...
Kari polévka představuje způsob, jak najednou spotřebovat až kilo zeleniny, které už dochází dech. I druhý dech. Anebo zeleniny, která vás v době sezóny zahrnula menšími přebytky. V těchto zimních dnech vás kari polévka zahřeje... Zdroj: Kuchařka pro dceru Kari polévka z osiřelé zeleniny...
Opilé švestky vám možná připomenou jiné oblíbené spojení čokolády, ovoce a alkoholu. Totiž višně v čokoládě. Miluju je. Jak opilé švestky, tak i druhá jmenovaná čokoládová zrada mi dovolí na chvíli zapomenout na cokoliv. Dokud... Zdroj: Kuchařka pro dceru Opilé švestky, které se nemusí...
Kaldoun neboli zadělávané kuřecí drůbky je jídlo, které vyžaduje trochu propagace, aby se dostalo na talíř. Ony ty názvy znějí děsivě. Kaldoun. Zadělávání. Drůbky. A přitom hned od prvního sousta by člověk vrněl, kdyby to... Zdroj: Kuchařka pro dceru Kaldoun čili zadělávané drůbky...
Zdálo by se, že moravské zelí je jednou z mnoha podob dušeného zelí. Ale zdání klame. Moravské zelí si zaslouží úplně samostatné vysvětlení. Co se týká tradičního dušeného zelí, pojďme si shrnout fakta, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Moravské zelí, které nezná hranic napsala...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.