Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Velmi, velmi dlouho jsem odolávala trendu přidávat cuketu do sladkých dezertů. Zastávala jsem názor, že mnohem lépe si ji vychutnám přiznanou ve slaných pokrmech. Jenže letos byla sklizeň extrémní a navíc se nám podařilo na jednu cuketu zapomenout, takže se z ní stala přerostlá obluda připomínající...
Na doporučení lékařky zkouším na měsíc vysadit lepek. No a samozřejmě zjišťuju, co jíst, abych nebyla věčně o hladu, ani do sebe nesoukala všechny ty bezlepkové vysoce zpracované náhražky, o jejichž prospěchu na zdraví by se dalo s úspěchem polemizovat. Zároveň se mi kvůli jednomu měsíci nechce...
V zimě rádi jezdíme na hory. Postupem času jsme zjistili, že nám více vyhovuje lyžovat bez přestávky na jídlo a poobědvat raději až po návratu zpátky domů. Jenže to si žádá taková jídla, která budou rychle hotová, ale taky vydatná. Kuličky z hovězího masa pečené spolu se zeleninou tato...
Cannelloni jsem poprvé ochutnala asi před šesti lety v kantýně Evropského parlamentu, moc mi chutnaly a od těch dob mě strašily v hlavě. Toužila jsem je zkusit připravit doma, jenže u nás jaksi nebyly standardně k sehnání. Až před časem v Lidlu, v rámci italského týdne, se na mě usmálo...
Ty otázky přicházejí každý rok. Jak zpracovat cuketu? Co s cuketou? A i když už člověk za ta léta nasbíral mnoho receptů, inspirace není nikdy dost. Poučení z letoška je jasné - nebojte se cuketu úplně obyčejně přidat k drůbežímu masu! Ingredience pro dva : cca 300 g krůtího prsa 1...
Předně - pardon za ty fotky z poslední doby. Foťák odchází. Dobrá zpráva je, že bude nový. Jupí! A kdo ví, třeba se s ním konečně naučím i lépe fotit... A k receptu - roláda je lehká jako vánek, snadná na přípravu, zužitkujete v ní zbylé bílky a taky ořechy, které vám na začátku nové ovocné...
Dneska jeden recept - nerecept, rychlovka nejrychlejší, zákusek nejjednodušší. Čekáte návštěvu, sami máte chuť na něco sladkého nebo prostě už nevíte, kam s třešněmi, případně višněmi, a zároveň máte málo času? Kupované listové těsto, jeden tvaroh v papíře a dvě hrsti drobného ovoce jsou řešením!...
Po téměř třech měsících v Kolíně byl čas na změnu. Konečně! Vydali jsme se do našeho milovaného Kořenova. A přestože předpověď počasí tentokrát vyšla stoprocentně - déšť od rána do večera - ani nám to nevadilo. A proč by taky mělo, když s borůvkovým koláčem a hrnkem čaje je v křesle pod dekou...
Občas se nám stane, že dýně na dýňovou polévku má takové rozměry, že polévky by z ní bylo asi na týden. A protože jíst pořád to samé je otrava, obvykle jí jde část do polévky a část si počká na jiný osud. Máslová dýně v kombu s červenou čočkou, rajčatovou omáčkou a pár dalšími věcmi je velmi...
Právě vrcholí ta správná doba pro sběr rakytníku. Svítivě oranžové bobulky září do pošmourných dní a stejně jasně budou zářit i v podobě sirupu ve vaší skleničce :) Sirup z rakytníku je příjemně pikantní, nabitý vitamínem C a jeho žlutá barva vám dozajista zvedne náladu i v ten nejdeštivější...
Máme tu podzim! Nejen podle kalendáře, ale i podle venkovních teplot, zejména po ránu. Konec září je navíc ten správný čas zpracovat poslední rajčata ze zahrádky, a to nejlépe do nějakého teplého jídla. Rajčatová polévka je tedy ideální řešení! A to ani nemluvím o tom, že její příprava vám...
Možná to tak máte taky - příjde září, první zamračené chladné dny a na vás dýchne podzim. Zatoužíte zalézt s hrnkem čaje a něčím dobrým k tomu pod deku a číst knížku. A to "něco" k tomu čaji by mělo být takové mile obyčejné, chuťově jednoduché, trochu babičkovské a rozhodně s ořechy. ...
O skvělých sladkých receptech Juliány Fialové jsem Vám psala už tady a tady . V rámci letošní broskvové sezóny jsem se rozhodla vyzkoušet další recept této dámy a udělala jsem dobře. V původním znění se jmenuje Koláč ovocný s vaječnou sedlinou a paní Juliána v něm nespecifikuje druh ovoce,...
Dlouhé roky jsem zvyklá vždycky v létě připravovat rajčatovou omáčku do skleničky, která mi pak zase až do dalšího léta pravidelně vytahuje trn z paty, když přijdu pozdě z práce a chci nějaké rychlé jídlo. Letos jsem se rozhodla, že paletu omáček do skleničky trochu rozšířím a...
Josta je kříženec angreštu a černého rybízu, takže i v chuti kombinuje pikantnost obou druhů. Dlouhá léta jsem mívala dilema, jak ji zpracovat, protože džemy z ní mi nechutnaly a do koláčů a buchet je zvykem dávat rybíz. Asi před dvěma lety jsem naštěstí objevila kouzlo jostového koláče ...
Onehdá jsme měli návštěvu - moji bývalou kolegyni a kamarádku v jednom, která přijela se svým chotěm a miminkem na Kmochův Kolín. Letos to zrovna vyšlo tak, že termín festivalu a jejích narozenin vyšel na stejný den, takže forma pohoštění byla jasná - narozeninový dort, který může i kojící...
Dovolená na jihu Čech nakonec přinesla docela jiné zážitky než ty cyklistické - místo shazování kil na kole jsme naopak kila přidávali v bezva kavárnách a cukrárnách. Článek o fajn podnicích najdete na mém druhém webu pod tímto odkazem Tak dobrou chuť! ...
Miluju avokádo. Miluju rajčata. A miluju rychle hotová jídla. Na tomto jídle se mi líbí to, že je velmi snadné a rychlé, ale zároveň to není jenom nakrájené rajče a avokádo hozené na těstoviny. Má pár dalších přísad, které z něj dělají tu opravdovou elegantní italskou gastronomii. Recept...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.