Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Variace na máslové sušenky, jeden z nejoblíbenějších receptů na tomto blogu, tentokrát se zelenými nesolenými pistáciemi. Sušenky jsou křehké a výrazně máslové. Pistácie můžete nahradit i jinými oříšky, rozinkami, sušenými brusinkami... Suroviny na cca 50 sušenek 275 g...
Začátkem léta pravidelně jezdíme k vinaři Otovi Ševčíkovi ochutnat mladá vína těsně před lahvováním z těch hroznů, které jsme mu na podzim pomáhali sbírat. Vždy z toho uděláme opulentní degustaci s množstvím jídla a vína nejen od něho. Letos jsem na ni upekla tento chleba. Díky množství výrazného...
Demeter – sdružení biodynamických zemědělců působící nyní i u nás. Na jejich první školení jsem měla možnost upéct chleby z mouky z mlýna Sire Benat , která byla nádherně voňavá a skvěle kynula. Dostala jsem k dispozici pouze pšeničnou polohrubou a žitnou chlebovou mouku, tak to byla...
Milí zákazníci, mám pro Vás dvě novinky. První je, že od příštího týdne koupíte naše chleby také na rohlik.cz . Vždy od úterý do pátku bude na Rohlíku každý den kmínový, pšenično-žitný, 100% žitný a toskánský (pšeničný s olivovým olejem) chléb. Druhá novinka souvisí s tou první. Protože...
Nadýchané, vláčné a vlhké muffiny, které budou chutnat nejen dětem. Suroviny na 12 muffinů 200 g hladké mouky 180 g krupicového cukru 1 lžíce vanilkového cukru 2 lžičky prášku do pečiva špetka soli 2 menší vejce 40 ml slunečnicového oleje 150 ml podmáslí 1 hodně zralý...
Otevírací doba v týdnu od 4. 5. do 8. 5.: Pondělí 12- 16, rezervace držíme do 15 Úterý 12 - 16, rezervace držíme do 15 Středa 12 - 16, rezervace držíme do 15 Čtvrtek 10 - 15, rezervace držíme do 14 Pátek zavřeno Velmi mi v těchto dnech pomůžete, když si chleby a jiné pečivo objednáte předem....
Na jarní prázdniny do Ostružné jsem jela opět vybavena kváskem, moukami i ošatkou, postižení se hold nezapře :-). Tentokrát jsem zkoušela chleba půl na půl ze špaldové celozrnné a pšeničné hladké mouky. Pekla jsem jej v peci, která se nedá bohužel úplně moc nahřát, takže...
Malá výletnice potřebovala na výlet Pustým žlebem v Moravském krasu nějakou svačinku, a protože je pěkně mlsná, byly domácí piškoty ideální volba. Jejich výroba je velmi jednoduchá a rychlá, přitom se chuť s těmi kupovanými nedá srovnat. Tak snad budou chutnat i Vašim malým turistům....
Vláčná hutná třená bábovka vonící vanilkou a čokoládou. Suroviny 150 g másla 300 g krupicového cukru 20 g vanilkového cukru 6 vajec 250 g plnotučného tvarohu 250 ml smetany ke šlehání 120 g čokoládových čoček ze 70% čokolády nebo nahrubo nasekaná tabulka...
Dostala jsem nabídku projít si online kurz zaměřený na fotografování jídla a zrecenzovat jej. Kurz Profesionální techniky fotografování jídla je součástí “školy” Tipy jak fotit. Lektorem je fotograf Filip Obr a cena kurzu je 2990 Kč. V perexu tohoto kurzu je uvedeno, že je vhodný i pro úplné...
Zase doháním resty :-) Tyhle makové koláče jsem totiž pekla už v půlce prosince, kdy jsme měli tradiční kost vín schovaný za uzení. Tentokrát jsem na něj vyráběla dva druhy klobásek, jedny s majoránkou a česnekem, a druhé trochu netradiční s tymiánem a sušenými rajčaty. K tomu jsme...
Na začátku roku jsem si dala předsevzetí, že přidám na blog alespoň jeden recept měsíčně. Doháněla jsem to většinou poslední den v měsíci a tak je tomu i v prosinci :-). Na poslední chvíli jsem se přinutila sednout k počítači a konečně napsat recept na banánový cheesecake...
Vánoce se blíží, zítra bude první adventní neděle, někde už začínají péct cukroví, tak se do něj můžete pustit taky. Pokud máte rádi čokoládu a oříšky a spíše suché cukroví, tak doporučuji tyto nugátové rohlíčky. Jsou velmi jednoduché na přípravu, můžete je udělat i několik dnů předem, protože...
Koprový chleba s lososem podával Tonda z Divoké vařečky na oslavě deseti let tohoto báječného podniku. Protože jsem závislák nejen na maku, ale i kopru, tak mě tak nadchl, že jsem vyzkoušela udělat jeho verzi z kvásku. V chlebu je nejen čerstvý kopr, ale i tvaroh, který...
Naše dvouročka slavila, a tak to chtělo nějaký veselý dort. Papírová girlanda a zvířátka už lelkovala v šuplíku docela dlouho, tak jsem k nim konečně zkusila udělat tento mechový dort. Trochu jsem se bála špenátu v něm, že tam bude moct cítit..., ale mile mě překvapilo, že...
Poprvé jsem vyrazila na houbařskou výpravu s malou neteří, chození v lese se jí moc nezamlouvalo, zato z jeho ozvěny byla nadšená. Tak dala nakonec přednost sezení v kočárku a neustálém pokřikování na mě "Ahooooj" a "Haloooo", když jsem kroužila tu v bližším, tu vzdálenějším okolí...
"Z čeho's to dělala? To je ze zelí?" První otázky všech před ochutnáním. Jsou totiž díky dýňové mouce hodně zelené. První verzi jsem zkoušela jen z dýňových pokrutin rozemletých na jemnou mouku, ale byly moc hutné a suché, tak jsem další várku vyzkoušela i s pšeničnou moukou...
Pikatní hodně tmavý chleba s převahou žitné mouky. S hodně křupavou kůrkou, ale měkkou vláčnou střídou. Těsto na 850 g bochník 250 g aktivního žitného kvásku (100% hydratace) 250 g chlebové pšeničné mouky 250 g žitné chlebové mouky 200 g vlažné vody 18 g soli ...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.