Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
K napsání tohoto článku mě inspirovalo focení v pekárně, která je součástí ekologické rodinné farmy ŽIJEM BIO, kde se chleba peče výhradně z kvásku. Po ochutnání kváskového pečiva zjistíte, že se od běžného pečiva liší chutí. Později jsem se ale dozvěděla, že odlišná není jenom chuť, ale...
Určitě hodně z Vás sdílí názor, že nejlepší štrúdl se peče v Rakousku ve Vídni. Zde se připravuje poctivě a Rakušané by si nedovolili šidit štrúdl na kvalitních surovinách. V Rakousku můžete narazit na spoustu typicky českých jídel – buchtičky s krémem, tvarohové taštičky s povidly. Tyto...
V lidovém léčitelství má růže šípková, která roste planě nejčastěji kolem polí, čestné místo. Používá se na posílení imunitního systému, na čištění organismu a má silné antioxidační účinky. Její plody jsou bohaté hlavně na vitamín C, kterého mají více než citrony. Číst dále »...
Po dlouhé době jsem zabrouzdala do staročeských receptů a narazila na jáhly, které byly v dřívějších dobách oblíbenou surovinou pro přípravu pokrmů. Z jáhel, tedy z loupaného prosa, se kdysi vařilo většinou při slavnostních událostech, jakými byly Vánoce, Velikonoce nebo svatby. Bylo to z...
Pod staročeským názvem špalda se ukrývá nešlechtěná obilnina, která v současné době prožívá renesanci na českém trhu. Na její pěstování se zaměřila řada ekologických zemědělců. Jde o pšenici nešlechtěnou a chemicky neošetřenou, která zvládá i nepříznivé klimatické podmínky. Číst dále...
Tiramisu je nejprofláklejší italský desert, který znám. Moc se neví, kde a kdy přesně vznikl. Jsou dohady o tom, že to bylo v 18. století v Toskánsku u příležitosti návštěvy vévody. Ale jestli je to pravda... S určitostí se ví, že ho ženy podávaly vojákům během první světové války, protože...
Éčka známe jako drobný čtyřmístný kód na zadní straně potravin, kterému stejně většinou nerozumíme. Někteří z nás podlehli strachu z éček a ostražitě studují složení každé potraviny. Záměrně se tak zbytečně vyhýbají potravinám, které mají ve složení pár éček navíc. Existují ovšem...
Francouzské tartelettes neboli tartaletky jsou křehké košíčky, které se připravují jak na sladko, tak na slano. Tartaletky se připravují většinou z křehkého těsta a zdobí se nejčastěji krémem a ovocem. Tento recept však nebude s ovocem, ale s cibulí. Číst dále »...
Když se řekne M&S, většina lidí si vybaví módu a oblečení. Není však na škodu, zavítat i do jejich oddělení s potravinami. Málokdo ví, že M&S funguje od roku 1884 a jako první obchod zavedl v 70. letech označení data spotřeby na svých potravinách. A před pár lety se stal prvním...
Nastala doba, kdy máme skleník plný rajčat. Možná máte taky stejný problém. Rajčata dozrávají tak rychle, že se nestíhají krájet do leča. Pokud nevíte, co s úrodou, uvařte si kečup. Číst dále »...
Rychlé občerstvení neboli fastfoody se staly po revoluci symbolem západního stylu života. První pobočka McDonald's se v Praze otevřela v roce 1992. Od té doby získávaly na popularitě a nyní je jimi český trh doslova přesycen. Obří burgery na nás čekají ve filmech, v reklamách, v denním...
Řepa je typickým reprezentantem podzimní zeleniny. A právě nyní nastal čas sklizně. Pokud se nerozhodneme zrovna pro zavařování, můžeme jí použít do polévky. Červená řepa obsahuje betain, který brání kornatění tepen a podporuje činnost jater. Také aktivuje tvorbu červených...
Pokud chceme dobře vařit, musíme mít dobré suroviny. Chuť každé potraviny vzniká už při jejím pěstování nebo chovu. Můžete být sebelepší kuchař, ale pokud máte nekvalitní potraviny, nevykouzlíte nic. Číst dále »...
U nás doma se tento tvarohový koláč těší velké oblibě. A není nic rychlejšího, než spojit domácí tvaroh se zbytkem surovin a během pár minut vykouzlit lehký tvarožník pro neohlášenou návštěvu. Číst dále »...
Populární zdroj energie sportovců, položka v jídelníčku zarputilých dietářů i nedílná součást zdravých snídaní - tohle všechno jsou ovesné vločky. Číst dále »...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.