Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Recept na růžové obláčky Pabla Gicquela ze 41. čísla časopisu Fou de Patisserie mě nejdřív zaujal svým vzhledem, jak jinak:-) Po ochutnání si mě ale získal i květinově-ovocnou kombinací chutí. Choux naplněný mandlovo-čokoládovou křupavou vrstvou a malinovozázvorovým crémeux je namočený v krému...
Drobné nadýchané koláčky nasáknuté vanilkovým sirupem a naplněné lehkým krémem Chiboust a meruňkovým karamelem jsou pro mě dalším receptem, který se krásně hodí na letní piknik. Základem krému Chiboust je žloutkový krém s želatinou, do kterého se ještě zatepla vmíchá italský sníh. Jméno získal...
Piknik. Téma soutěže v rámci letošního Foodblogu roku mě nadchlo a hned mi taky přišlo na mysl pár nápadů, které možná stihnu i sepsat a zveřejnit. Podle hlasování v IG stories vás nejvíc zaujal recept na pistáciový Paris-Brest, moji verzi Paris-Pistache. Klasický „francouzský věneček“...
Fíkovou sezónu jsem vyhlížela už nějakou dobu s tím, že jsem měla jasnou představu o prvním receptu, o kombinaci fíků s lískooříškovým zapečeným krémem a barevně kontrastním černým křehkým těstem. Recept doplňuje malinový konfit, který jsem použila i do malin nahoře na tartaletkách. Aby ovoce...
Tradiční pařížský flan je jednoduchý koláč založený na žloutkovém krému zapečeném v křehkém nebo třeba listovém těstě, ale může být i zcela bez korpusu. Pokud hledáte snadný recept ze základních surovin a založený na známém postupu, flan je jistá volba. Žloutkový koláč je klasika, která teď...
Po tomhle receptu jsem pokukovala nějakou dobu. Je to výtvor Philippe Conticiniho a vyšel v mimořádném vydání časopisu Fou de patisserie číslo 9. Konečně jsem se rozhoupala, až když jsem dostala půl kila borůvek. Tartaletka je složená z křehkého těsta s limetkou, lískooříškového krému, semikonfitu...
Dnešní recept je stvořený pro čokoholiky a možná i kávomilce. V korpusu z kakaového křehkého těsta je schovaná vrstva praliné, kolečko piškotu a kávová ganache. Nahoru jsem vložila mléčněčokoládovou pěnu politou kakaovou zrcadlovou polevou. Suroviny na 6 kusů o průměru 7 cm ...
Před nějakou dobou na mě na Youtube vyskočil záznam vysílání nové řady soutěže Le Meilleur Pâtissier, v české verzi Peče celá země. Ve Francii se vysílá řadu let, ale pro mě to byla novinka. Výkony soutěžících mě naprosto nadchly a hlavně mě zaujala manželská dvojice soutěžících a jejich předělávka...
Zase jednou jsem si nemohla odpustit meruňky s tonkou, tuhle kombinaci chutí miluji! Tartaletky jsem jednoduše složila z mandlového křehkého těsta, pečeného mandlového krému s meruňkami, meruňkového konfitu s tonkou a šlehačkového nočku nahoře. Suroviny na 6 tartaletek o průměru...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.