Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Za chvíli tu bude jaro. Tak si užijme ještě posledních pár dní všechny ty dýně a horké polévky. Tuhle zimu jsme měli v Mikyně dva favority, s nimiž nás vaření neuvěřitelně baví. Oba nejsou na poli zeleniny žádní nováčci a seženete je snad v každém supermarketu. Přesto si ale cestu na běžný český...
Nový rok jsme odstartovali plni radosti, očekávání i únavy. Podařilo se nám zhmotnit náš společný sen a v prvním lednovém týdnu jsme poprvé otevřeli dveře Mikyny. Místa, kde si můžete odpočinout a dopřát svým chuťovým buňkám něco čerstvého i hříšně sladkého. Až půjdete kolem, určitě se za...
Liberec má svou první prodejní designovou akci Design Days Reichenberg , u které rozhodně nesmíte chybět. Před Vánocemi se tak můžete nechat inspirovat krásnými věcmi a navíc i rozmazlit své chuťové buňky. O gastronomické zážitky po nakupování se postaráme my dva - Ondra a Týna. Čekat můžete...
Letošní podzim je na Liberecké poměry docela fajn, ale tma už po čtvrté odpoledne je tak trochu protivná. Jeden z nejlepších způsobů, jak si doma zpříjemňujeme tmavé večery je pečení (Ondra žebra, já dezerty) a tyhle koláčky podle receptu Sylvie z krásného blogu Gourmand...
Pokud Vám už dýňové polévky lezou krkem, ale pár oranžových kousků máme pořád ve sklepě, rozhodně vyzkoušejte tenhle famózní vegetariánský burger. Vymýšlení receptů na vegetáriánské burgry mě upřímně dost baví a tenhle jsme vymysleli právě na konci léta, když nám na zahradě dozrávaly hokkaido...
Než jsme se stačili vzpamatovat, prázdniny jsou skoro fuč a nebudeme si nic nalhávat, moc to tady na blogu novými recepty nehýří. Není to ale proto, že bychom na vaření, ochutnávání a mlsání zanevřeli. Právě naopak. Kdo byl tak ví, že léto jsme si hezky odstartovali společným piknikem. Ještě...
Raw food je trendy. Recepty na syrovou stravu zaplavily food blogy, otevírají se raw restaurace a v bio obchodech se objevuje stále víc raw produktů. Všechno co je raw je prostě najednou zajímavý a i když se zarytým vitariánům asi musí ježit vlasy ze všech...
Máme spoustu mlsných kamarádů a známých, kteří skvěle vaří a mají vždy nějaké to sladké či pikantní eso v rukávu. Zároveň ale pořád všichni nad sklenkou vína hudrujeme, že v rodném Liberci chcípl pes. Nic se tu neděje a kromě pátečních večerů v průměrných klubech a jedné slušné kavárny...
Minulý týden jsme vyrazili koupit domácí vajíčka na farmu Štastné slepice jen pár kilometrů od Liberce. Přivítala nás sympatická bruneta, která nám hned nadšeně ukázala své nové kozy! A byly fakt krásný. Obří plemenný kohout s téměř semišovými peříčky a opeřenými pazoury se nám ale líbil snad...
Jak si udělat kokosové mléko jsme se naučili na lekci vaření na Srí Lance. Až jsme se skoro styděli, že nás vůbec nenapadlo si kokosové mléko vyrobit doma. A přitom by to zvládlo i malé dítě. Na rozdíl od kupovaných plechovek vás to domácí vyjde levněji, chuťově je skvělé a seznam ingrediencí...
Flammkuchen je naprosto skvělý slaný koláč z Alsaska. Je mnohem lehčí a křupavější než francouzský quiche a mnohem rychlejší na přípravu než italská pizza. Poprvé jsme jej ochutnali na návštěvě u rodinných přátel, kteří žijí právě na hranicích Německa a Francie a hned si ho zamilovali....
Nedávno se nám do ruky dostala kuchařka Jezte Česky od Jany Vašákové a Zdeny Skokanové N. Hned nás nápad na ryze českou kuchařku spolu s krásnou titulní stránkou učaroval. Přestože nám stejně jako všem ostatním doma nechybí exotické koření, káva z Brazílie, řecký olivový olej, španělské...
Zmrzliny dělám hrozně ráda. Od té doby, co jsem od Ondry dostala zmrzlinovač, musím pořád něco zkoušet. A upřímně, vanilková nebo čokoládová klasika mě zas moc nebaví. Udělat ale zmrzlinu z dýně, avokáda nebo červené řepy. To je jiná. V tom se dost vyžívám, což jste si možná...
Tenhle recept jsem si vymyslela loni v létě a jsem na něj docela pyšná. A to hned ze dvou důvodů. Nemám ráda tofu, chutná to jako guma nebo chutná to vůbec nějak? V tomhle receptu ho ale sním. A jak ráda. Marinováním získá skvělou chuť a krátké opečení na pánvi mu dodá...
Blbej den? Čokoládová pěna to spraví. S každou lžičkou této dobroty vám bude přidat svět najednou krásnější, zábavnější a prostě mnohem lepší. Je známo, že čokoláda zažene každý chmur, teda u mě to platí rozhodně a jsem ráda, že Ondra to moc dobře ví. Přeměněná tabulka čokolády na nadýchanou...
Pohanka je stále takovou popelkou. Na našem území se tato bylina pěstovala již od 12. století a byla velmi populární plodinou. Dnes na ni ale často zapomínáme a jako přílohu si raději uvaříme brambory, rýži nebo těstoviny. Přitom je pohanka skvělým zdrojem bílkovin, rutinu a na rozdíl od těstovin...
Tento týden bylo masopustní úterý a začalo nám krásných čtyřicet postních dnů. A jak lépe začít než tím, že si dáme pořádný burger. Milovníci klasiky možná zamáčknou slzu, ale tato vegetariánská verze bude určitě chutnat i jinak zarytým masožroutům. Nebo to minimálně můžou alespoň jednou zkusit....
Je únor, sedím v obýváku, pletu čepici, je mi hrozný vedro a ve sklepě mám ještě několik dýní. Letošní zima teplým dýňovým polévkám se zázvorem rozhodně nefandí. V tom horku na to ani nemám chuť, ale dala bych si nějakou dobrou zmrzlinu. Dá se udělat zmrzlina z dýně? Proč by nešla. A jak to...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.