Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Ano, ano, už i já jsem se nechala zlákat vlnou celerových hranolek. Celer jsem nikdy moc nemusela, proto jsem se výsledku docela obávala. Upekla jsem jednou, dvakrát, třikrát - I´m falling in love :D Pro 4 lidi budeme potřebovat: 1-2 velké celery (cca 1kg) 2-3 lžíce oleje 1-2 lžičky kari koření...
Hranolky - křupavé voňavé kousky brambor usmažené v oleji. Milují je lidé po celém světě, prodávají se snad na každém rohu, mražené je koupíte v každých potravinách. Ovšem ne vždy se jedná o 100% bramborové hranolky. Někteří výrobci umí do hranolků kromě brambor přidat ještě dalších 8 přísad. Hodně...
Majonéza se v současnosti stala hrozným strašákem a symbolem nezdravého jídla, ale v domácím provedení to není tak zlé. Když to rozpočítáme na porce, vyjde vám pak, že jste snědli trošku žloutku a lžíci kvalitního oleje. No a pokud místo žloutku použijete Šmakoun , tak vám to žaludek určitě neprovrtá....
Špagety, mami, špagety. Kdykoliv se zeptám dětí, co by si přály k obědu, špagety jsou jedny z nejčastěji jmenovaných. Ale já ty dlouhé červené těstoviny nechci alespoň pár týdnů vidět. Proto mě napadla tato variace, se kterou se dcerky chutně spokojily. Na 4 porce budeme potřebovat: 280g těstovin...
V českých domácnostech se asi nenajde nikdo, kdo by neznal holandské řízky. Málokdo je odmítne a hodně lidí je vyhledává v hospodách, jídelnách apod. Příprava holandského řízku není složitá a zvládne ji i začínající hospodyňka. Ovšem nemusí plavat v oleji, aby chutnal výborně. Pojďte je se mnou...
Brambory nemusíme podávat z hrnce přímo na talíř. Uvařené brambory můžeme rozšťouchat nebo z nich například udělat kaši, kterou děti přímo milují, ty moje obzvlášť. Základní předpis: 1kg syrových oloupaných brambor (typ C - moučné) 250ml mléka 50g másla sůl Brambory uvaříme doměkka. Slijeme....
Uzený losos a špenát zabalený do chutné rolády. Ideální pro předkrm nebo jako svačina pro mlsné jazýčky. Na 1 velkou roládu potřebujeme: 200g čerstvého špenátu 50g hladké mouky 50ml mléka 35g másla 3 vejce 1 stroužek česneku 200g uzeného lososa 300g pomazánkového másla Předehřejeme troubu...
Mezi rychlá občerstvení, která dobyla svět, nepatří jen pizza z Itálie, hamburger z USA a gyros z Řecka. Na rozkvětu jsou i plněné placky z Francie. Palačinky, snadno a rychle připravené na pánvi nebo speciální plotýnce, si můžeme udělat doma na mnoho způsobů. Základní předpis na 4 palačinky...
Dnes tu mám opět jeden z receptů, které vznikly metodou „šup do hrnce to, co máš ve špajzu”. Nicméně výsledek mě i rodinu natolik překvapil, že by byla škoda se o něj nepodělit. Na 1 koláč budeme potřebovat: 1 menší kapusta (cca 300g) 200g kuskusu + 400ml vývaru 200g nastrouhaného čedaru 150g...
Jako milující maminka chci pro své děti útulný domov. I když se nám v reklamě snaží vnutit něco jiného, domov je tam, kde rodina vaří a dlabe společně. Já mám pro vás dnes jednoduché chutné jídlo se skvělými nutričními hodnotami, které zvládnete sami doma spolu s dětmi a nemusíte pro něj nikam...
Kečup je stále jedno z nejpopulárnějších koření u dětí. Mé dcerky nejsou výjimkou, proto jsem se chtěla naučit, jak si udělat kečup doma sama. Přestože domácí kečup nijak výrazně peníze neušetří, pro mě je důležité složení a dokonalá chuť. Na trhu najdeme velké množství výrobců. Většina má přidané...
Máme tu poslední lednový den. Venku konečně chumelí, mrzne, je na čase zapotit se u mé první pekařské výzvy. Tuto výzvu si pro nás připravila Jelena z A kingdom for a cake . Příprava dortu není nijak obtížná, dá se zvládnout, ovšem největší problém mi dělala cukrová poleva nahoře. Najít tu správnou...
Poslední dobou mám ze Šmakouna samé rychlovky, já vím. Ale přece v kuchyni nemusíme trávit několik hodin, abychom na stůl servírovali chutné a kvalitní jídlo. Nejraději mám ty rychlé improvizace ze surovin, které máte doma a potřebujete je spotřebovat. Mně ležela ve špajzu mrkev a v lednici mexický...
Maminka měla narozeniny. Jelikož miluje červenou barvu, odhodlala jsem se, že právě pro ni upeču slavný red velvet dort. Tento světově známý moučník má lehkou chuť čokolády, nádhernou červenou barvu a perfektně ladí s krémem ze smetanového sýra. Červený nádech těsta má způsobit chemická reakce...
Je to tu! Má první kuchařská výzva splněna. Výzvu pro nás připravila Kim z blogu Ask a foodie . Tento dezert jsou vlastně uvařené sněhové pusinky plovoucí v Créme Anglaise (vanilkové omáčce). O tomto dezertu jsem už slyšela, ale nikdy jsem ho neochutnala, natož vařila. Při prvním pročítání receptu...
Nad mrkví mnoho lidí ohrnuje nos, protože v ní vidí jídlo pro děti. Každý si hned vybaví mixované dětské příkrmy, kašičky a polívčičky, přece nic pro dospělého. Ale to je omyl. Nedávno jsem si řekla, že odhodím předsudky a vrhla se na mrkvový krém. Aby to nebylo jako kašička pro dětičky, přidala...
První recept z mého nového projektu ve spolupráci s výrobky Šmakoun je tu. Kdo neví, o čem tento projekt, více informací si můžete přečíst v záložce -> Základem poctivého chutného hamburgeru je hamburgerová bulka. Taková, která voní a je krásně nažloutlá po vajíčkách, má lesklou vábivou kůrku...
Konečně je to tu. Dočkali jste se! Máme tu Nový rok a s ním i spoustu nového. Velkou změnou je samozřejmě nová adresa, název i design blogu. S tím souvisí i změna Facebookové fanpage -> První novinkou je mé zařazení do členů The Daring kitchen alias Odvážná kuchyně. Někdo volí skupinu Bakers...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.