Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Nedávno jsme pátrala po nových receptech a objevila jsme zajímavou vegetariánskou kuchařku, která mě inspirovala výrobou rychlé marmelády. Sice nepatřím mezi ty, kteří si rádi namažou marmeládu k snídani a ani v cukrový a sladkém pečivu marmeládu nevyhledám, přesto jsem se do její výroby...
Minulý týden jsem dostala hroznou chuť na cokoli makového. Mák jsme neměla už nějaká ta léta a proto jsme v první příležitosti koupila namletý mák a pustila se do výroby makové dobroty. Výrobě předcházel průzkum receptů na internetu. A jelikož má chuť na mák byla akutní a potřebovala jsem...
Pesto mám ráda na mnoho způsobů. Ráda zkouším různé varianty, se kterými by se lahodná chuť čerstvé bazalky, štiplavá chuť česneku a jemná chuť olivového oleje extra virgin doplňovala. Už jsme zkoušela špenátové pesto, kterému je věnován dřívější příspěvek. Nyní jsme vyzkoušela co s pestem...
V současnosti skutečně netrpím nedostatkem inspirace a to díky své milované tetičce, která mi poskytla celý archív magazínu Apetit už od roku 2008 až do roku letošního. Tímto bych jí ráda poděkovala za takové množství podnětného čtiva… První recept, který jsme z této sbírky vyzkoušela...
Polentovou kaši mám nejraději jako přílohu k masu a zelenině, ale velice často se stane, že neodhadnu její množství a připravím jí víc než je třeba. V takových případech vymýšlím jak ji zužitkovat. A díky tomu vznikly recepty na mé dva koláče. Tímto příspěvkem bych se ráda podělila o sladkou...
Od dnešního dne až do nedělních večerních hodin probíhá na Kampě v Praze akce Francouzský trh u příležitosti oslav výročí pádu Bastily francouzského národního svátku. Na malou chvíli jsem měla opět možnost zažít francouzskou atmosféru, kterou jsem si tak oblíbila po pobytu v Paříži. Jsem stálým...
Na menu jedné vegetariánské restaurace mě zaujal pokrm – cuketové nudle podávané se sojovým sýrem. Pod názvem cuketové nudle se ve skutečnosti skrývala pouze cuketa nakrájená na dlouhé tenké nudličky. Nápad na přípravu cukety mě zaujal a inspiroval ke svému receptu na špagety s cuketovo-mrkvovými...
V minulé příspěvku jsme mluvila o zeleninových nudlích. Podávání zeleniny v podobě nudlí mě začala opravdu bavit. A tuto zálibu jsme promítla i do dalšího receptu. Zde jsem cuketové nudle použila spolu s polentou jako přílohu ke šťavnaté vepřové panence. Suroviny 3 porce: 500g vepřové...
To bylo jednou, kdy mě ne a ne opustit chuť na něco sladkého a dobrého. Nahrával mi fakt, že v lednici leželo osamocené tofu a večer přijde moje sestřenice na večeři, což znamená, že se bez dezertu neobejdeme. Recept jsem nikde nevyčetla, ale tak nějak jsme pospojovala různé nápady, které...
Prázdniny začínají a s tím souvisí i strávený čas na chatičce. Slunné dopolední ráno úplně vybízelo k upečení voňavého koláče. Na zahrádce zrovna dozrál rybíz a z domova jsme dovezli rebarboru a meruňky, které nechtěl nikdo jíst kvůli jejich kyselosti. Z toho vznikla ideální náplň na italský...
Ztracené vejce a jeho příprava mě uchvátilo v podání Zdeňka Pohlraicha prostřednictvím Cooking show na letošním Bioveletrhu. Taková jednoduchá surovina jako je vejce se pod jeho rukama velice rychle změnila v delikatesu. Od té doby s oblibou zařazuji ztracené vejce do svého jídelníčku. Dnes...
Dovolím si přidat další příspěvek s inspirací na zdravou, rychlou svačinku. Velice často se nám totiž v denním stereotypu může stát, že i naše svačiny jsou stále stejné, jako náš denní rituál. Ale proč si svačinku neozvláštnit, není to žádná věda, příliš času nám nezabere a pěkně nás naladí na...
Dneska jsem přiběhla domu kolem poledne a byla jsem postavena před rozhodnutí – co si rychle udělám k obědu? Pro tyto situace mám v záloze v lednici uzené kousky kuřete, která vyřeší náhlost této situace. Nerada bych, aby tento příspěvek vyzněl ve prospěch uzených výrobků a pochutin,...
Mousse au chocolat nebo také čokoládová pěna. Ochutnala jsem řadu čokoládových pěn v restauracích a vždy jsem se rozplývala nad jejich jemností a jednoduché chuti. V hlavě mi vrtala otázka: “Jak jen to dělají, že se tak rozpouští na jazyku a je tak nadýchaná.” Existují recepty, ke kterým...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.