Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Nojo, kopr… Vždyť já vím. Kdybychom dělali průzkum, na jakém procentu zvláště z předrevolučních generací zanechala vůně téhle bylinky ve školních jídelnách trvalé následky, čísla by to byla – obávám se – vysoká. Ale zkusme chvíli zapomenout na nestravitelné omáčky s tuhým masem a dejme čerstvému kopru...
I když se člověk vydá někam jen opravdu na chvilku a je to nejen za hranice všedních dnů, ale i mimo středoevropskou kulinářskou oblast, vždy stojí za to trochu prozkoumat místní kuchyni. Klasickým tapas, paelle a pár dalším dobrotám tedy zkrátka nebylo možné odolat a v této malé fotogalerii najdete...
V rámci mých posledních hokusů-pokusů s různými druhy „zrní“ se mi dostaly pod ruku jáhly. Jedná se vlastně o vyloupané proso a většinou se s ním můžete setkat v různých „středověkých krčmách“, kde vynechávají rýži nebo dokonce i brambory a snaží se zrekonstruovat způsob, jakým...
Poslední dobou notně experimentuji na poli snídaní. Je jasné, že těm dlouhým, víkendovým, kde je v hlavní roli třeba omeleta se vším možným nebo jiná „složitější“ dobrota, se v týdnu těžko konkuruje. Když ale nebudete líní zapnout sporák ani ve všední den ráno, během pár minut můžete vykouzlit výbornou...
Tohle je další z improvizačních a tak trochu experimentálních receptů. A ku podivu celkem funguje. Kachna je česká klasika a obvyklá úprava pečením na kmíně s knedlíky a zelím je určitě jednou za čas osvědčeným receptem, ale vždy mě lákalo to zkusit „nějak jinak“. Po pomerančích jsem ještě nesáhla,...
Uznávám – opakuji se. Možná to pomalu začíná být na pováženou a hlavně trochu nuda: Mám ráda východní kuchyni. Je to zkrátka slabost pro ochutnávání všechno možného cizokrajného jídla, které se (většinou) od mámy vařit nenaučíte. Navíc se obecně po restauracích snažím objednávat jídla, která...
Po těstovinách vlastně sahám pokaždé, když potřebuji uvařit rychle a jednoduše. Tentokrát padla volba na farfalle, pastu ve tvaru motýlků nebo mašliček. Je to tak trochu letní recept, protože je výborné doplnit jej čerstvým salátem – výraznější rukolou nebo jemnějším polníčkem. A ančovičky? Ano, to...
Restaurace v místě bývalé vozovny v pražské Stromovce zažívá hlavní sezonu v létě, kdy je obklopena zahrádkou, věčně plnou hlavně rodičů s dětmi, dovádějícími na vedlejším hřišti. V létě se také občas griluje a na plné obrátky funguje i venkovní výčep. Vozovna zkrátka jede hlavně za hezkého počasí....
Mám ráda indickou kuchyni. Je pestrá, sezonní a i u nás přibývá restaurací, kam můžete zajít na trochu té autentické dobroty, aniž by to muselo nutně být opravdu hoooodně pálivé vindaloo. I když milovníkům opravdu ostrého lze samozřejmě jen doporučit… Minulý rok jsem měla to štěstí, že jsem se na chvíli...
V zimním období se asijské inspirace vynořují jaksi hojněji, a to nejen v osvědčených časopisech o jídle, kde se objeví zahřívací pálivé chutě zázvoru a kari na místo středomořských letních lilku a paprik. Tahle polévka je jednoduchou, celkem plachou variací, když není moc času ani sil na vyvařování,...
Další skvělé ingredience při čekání na jaro (anebo chcete-li, při užívání si ledna). Po přečtení článků na téma nadužívání pšenice a pár knížek o zdravé stravě, počínaje Bioabecedářem Hanky Zemanové, není možno žito ignorovat. Jste-li zvědaví a rádi si rozšiřujete jídelníček, bez obav do toho. A je-li...
Zima, zima, zima… Protože je „sezónnost“ ve vaření velmi praktická a rozhodně se nejedná jen o módní výstřelek, kterým se ohánějí prodejny zdravé výživy a farmářské trhy, máme tu jeden zimní recept. Zimní je zejména proto, že chilli zahřeje (stejně, jako třeba zázvor nebo řada dalších surovin a pochutin)...
Zní to možná až nebezpečně zdravě, ale je to prostě „jen“ zdravé a dokonce velmi chutné sezónní jídlo. Pohanka obsahuje spoustu užitečných prvků a navíc se uvádí jako navýsost vhodný pokrm do zimních časů, protože přispívá k prohřátí organismu. Stejně tak hlíva a červená řepa našemu zdraví...
Hrách a kroupy, to je hloupý..? Ječné kroupy jsou úžasnou surovinou, která trochu pozapadla – a to navzdory svým výživným, chuťovým i praktickým hodnotám – ale díky stejným vlastnostem se v poslední době naopak dostává na výsluní, podobně jako třeba červená řepa. Je chutná, zdravá, sytá a ještě je (na...
Nejsem vegetariánka a často holduji kombinaci červené maso – červené víno – černá káva. Přesto mě baví občas zajít do vegetariánské restaurace, protože to dává člověku možnost objevit chutě často netušené a vymanit se z obvyklého vzorce pro jídla, který zahrnuje kombinaci maso (v lepším...
Jednou z hlavních výhod tohoto jednoduchého jídla je to, že je „z jednoho pekáče“. Ráda připravuji zeleninu s masem dohromady, protože je to jednak snadné, maso se téměř nevysuší a zelenina pustí šťávu, která dobře splyne s tou z masa. Navíc je praktické, že můžete připravit maso i přílohu...
Také máte občas pocit, že “kuřete už bylo zkrátka dost”? Jsou jej plné jídelní lístky většiny běžných restaurací a upřímně řečeno, pokud se jej neujme opravdu šikovný kuchař, případně nejde o nějaké to domácí či kukuřičné kuře, výsledek je často mdlý a nic neříkající. Člověk si často řekne, co a jestli...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.