Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Určitě i vy chcete pro vašeho pejska to nejlepší. Když se mu něco podaří nebo splní úkol, pak pro něj zajisté máte nachystány pamlsky. A právě v dnešním článku se podíváme na to, jaké se hodí pro nejrůznější...
Populární riflovou bundu zná snad každý z nás. Pokud ji ale ještě nemáte v šatníku, možná je čas to změnit. Tenhle nesmrtelně trendy kousek totiž vynosíte téměř po celý rok a vždy bude vypadat stylově....
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Okurková sezóna je v plném proudu a my pro vás máme recept na nakladačky Honzovy mamky, který jsou naprosto úžasný! Na nálev budeme potřebovat: 3 l vody 1 l 8% bzeneckého octa 280 g cukru 120 g soli 30 tablet sacharinu (můžeme nahradit 150 g cukru, celkem tedy použijeme 430...
Jarní houby a medvědí česnek: to je prostě dokonalá kombinace! Tak s chutí do toho. Na 2 porce budeme potřebovat: 100 g kačenek 1/4 cibule najemno 2 lžíce sherry 2 lžíce krémového sýru (např. Philadelphia) svazeček medvědího česneku sůl, pepř plátek dobrého chleba ( kváskového) trochu...
Rizoto je u nás doma taková klasika, kterou vaříme na sto způsobů: záleží na aktuální sezóně. Tentokrát Honza vybral docela nevšední kombinaci s kozím sýrem, mandlemi a kedlubnou a vyšlo to skvěle! Tak to taky doma otestujte a dejte nám vědět. Na 2 porce budeme potřebovat: 100 g rýže...
Vánoce jsou za rohem a my ani letos tomu pečení moc nedáváme (u nás to totiž skvěle zvládá moje mamka a babička, každý rok máme minimálně 10 druhů). A tak jsme si říkali, že se s vám podělíme aspoň o jeden recept na cukroví, co moje mamka peče každý rok. Na 1 dávku budeme potřebovat: 200 g...
Okurková sezóna je v plném proudu, a to letos platí i pro nás: poprvé okurky pěstujeme ve skleníku. Tahle asijská verze okurkového salátu by vás mohla bavit, pokud už jste se přejedli klasiky. Na 6 porcí budeme potřebovat: 1 kg salátových okurek 1 ks chilli ( birds eye) 3 lžíce bílého...
Jaro je tu a my už jsme najeli na čerstvou sezónní stravu. Mezi ty první vlaštovky patří ředkvičky a medvědí česnek: obojího se v tomhle období prostě nemůžeme přejíst. A aby salát nebyl jen samé listí, doplnili jsme ho ještě o bílou quinou. Na 4 porce budeme potřebovat: 200 g bílé quinoy...
Tak tenhle recept se Honzovi opravdu povedl. Když jsem poprvé ochutnala, hned mi to připomnělo recepty Yotama Ottolenghiho: jeho kuchařky a jídlo celkově nás dost baví. A pokud budete někdy v Londýně, určitě byste se měli stavit v jednom z jeho podniků, třeba v Nopi . Každopádně jestli letos na Vánoce...
Tentokrát tu máme recept pro nás zcela neobvyklý: sušenky! Dostali jsme super kaštanový krém s brandy, tak jsme přemýšleli, jak ho využít. Honza se rozhodl pro cookies a po pár kolech testování musím uznat, že se povedly. A jako bonus jsou bez lepku a navíc ještě veganské. Můžeme klidně přidat vejce...
Tenhle recept je inspirovaný klasickým salátem panzanella, kde se využívá starší chleba, co se upeče v troubě. Mně ale vždycky přišlo, že se chleba rychle rozmočí a je z něj mokrá houbovitá hmota. Tahle verze je navíc s chobotnicí, kterou jsem uvařil v červeném víně. Je potřeba ho ihned konzumovat,...
Ještě než se s cuketovou sezónou definitivně rozloučíme, máme pro vás jeden mini recept. Zkuste si z nich udělat carpaccio! Nejlepší budou ty menší kousky a doplnit ho můžete o něco luxusnějšího. My jsme dostali naše oblíbený oliv y z e-shopu eDelikatesy (děkujeme za ně) a celkově to fungovalo fakt...
Pokud už máte dost tradičních nakládaček, možná by se vám mohl líbit tenhle britský twist na asijskou nakládanou zeleninu. Piccalilli má tradičně žlutou barvu (díky kurkumě) a obsahuje hlavně květák. My jsme upřednostnili žluté cukety, kterých teď máme fakt hodně, ale můžete experimentovat i s vašimi...
Tahle omáčka je původem z Argentiny, kde je velmi běžná a můžeme ji najít na téměř každém stole. Díky své jednoduchosti a svěžesti získala na popularitě a dnes je oblíbená po celém světě. Ideální je ji vyrobit dopředu a nechat odležet alespoň přes noc. Tradičně se používá červený vinný ocet (Argentina...
Poslední dobou mě hodně baví využívat suroviny, co rostou všude kolem. Kopřivy patří mezi ty nejznámější. Pro milovníky dokonalého pažitu je to horor, pro nás je to příležitost zkusit z nich něco uvařit. Zkuste to taky, stojí to pár korun a výsledek je mnohem lepší, než byste možná čekali! Na...
Chobotnice je u nás taková velikonoční tradice. Oba dva ji mame rádi: třeba v těstovinách, grilovanou, v salátu s bramborami nebo jako rizoto. Rizoto je ideální, protože spotřebujeme i vývar, ve kterém se vaří. Vše se zužitkuje! Na 4 porce budeme potřebovat: 500 g rýže arborio (carnaroli...
Opravdová snídaňová delikatesa. Vejce Benedikt nejsou zrovna záležitost každodenního jídelníčku, ale pokud chcete svou milou nebo svého milého po ránu opravdu šokovat (samozřejmě pozitivně), tak tohle je ta pravá volba. Ve spolupráci s naší oblíbenou Bzeneckou octárnou jsme pro vás natočili dokonce...
Mladé jehněčí patří k Velikonocům odjakživa. Miluju tuhle část roku, kdy všechno začíná kvést a zelenat. Pro kuchaře je to nejkrásnější období, a proto spousta kuchařek vzniká právě na jaře. Jako přílohu jsem zvolil velikonoční nádivku s divokým česnekem (tohle je konkrétně česnek podivný), ale můžeme...
Tenhle recept je taková fajn lehká jarní kombinace. Čerstvá makrela je opravdu skvělá záležitost, takže pokud jste ji zatím měli jen uzenou, určitě byste to měli napravit. Je to poměrně tučná ryba, takže mátový jogurt a mungo fazole celé jídlo skvěle odlehčí. Na 2 porce budeme potřebovat: 2...
Šunková rolka je klasika. Zapomeňme na oslizlý retro, když je dobře připravená, je prostě skvělá. Místo obligátní kudrnky jsme použili klíčky, co jsme sami vypěstovali (tady to byla rukola). A jak nás vůbec napadla šunková rolka? Díky Dickensovi. Posledních pár měsíců jsme totiž se skupinou #klasikomilove...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.