Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Současná móda klade velký důraz na pohodlnost a neopomíná ani zdravotní aspekty. Už dávno neplatí heslo, které říká, že pro krásu se musí trpět. A platí to i pro boty na podpatku. Můžete je totiž vybrat...
Pokud máte iPhone, možná mu budete chtít pořídit parťáka a sobě nového pomocníka, třeba kvůli sledování denní aktivity nebo životních funkcí. Chytré hodinky Apple Watch jsou ve své kategorii jedny z nejpopulárnějších...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Guláš. Co k tomu dodat. Ten zvěřinový děláme doma poměrně často, tohle je taková burgundská varianta. Jinak u nás na blogu najdete dvě další verze: kančí ragú s houbami a Honzův vymazlenej zvěřinovej guláš včetně videoreceptu . S chutí do toho! Na 4 porce budeme potřebovat: 600 g cibule...
Tenhle dezert je třetí ze série receptů, co jsme sepsali po našem gastrovýletu do Polska. Pierogi i zalewajku si doma určitě zkuste udělat, protože to opravdu stojí za to! V Polsku jsme totiž kromě pití vodky a cpaní se pirohama navštívili i Stowarzyszenie Nasze Pszczoły v Jablonne....
Tak jsme si řekli, že teď uděláme i pár zdravých receptů, abychom v tý izolaci nekynuli tak rychle. Protože jsme si objednali dvě bedýnky zeleniny a ovoce od Titbitu (dělají teď i rozvoz po Praze), máme toho teď tolik, že fakt musíme trochu víc přemejšlet, co spotřebujem jako první, protože já nesnášim...
Italský rizoto miluju. Udělat ho můžete se spoustou věcí a vždycky bude děsně dobrý. Nejradši ho mám s hříbkama, ale super je i s medvědím česnekem nebo šafránem . Tahle verze je vyloženě jarní. Na 2 porce budeme potřebovat: 160 g rýže na rizoto (arborio, carnaroli, vialone nano) ...
Honzu ukecávám už roky, aby mi skotský vejce doma udělal. Chvilku to trvalo, ale konečně je tady, a dokonce i s videem. Udělali jsme ho ve zvěřinové verzi s jelení plecí od Windsor Wild . V UK se obvykle používá vepřová mletina na klobásy (sausage meat). Proč si ale nenamlít vlastní maso, když máte...
Pracovně týhle polívce říkáme zbytkovka. Na tuhle polévku můžete použít prostě tu zeleninu, co máte doma. Není to striktní recept, spíš jde o to, uvařit poctivou, vydatnou polévku, kde spotřebujete všechny zbytky a ještě vám bude fakt chutnat. Na 6-8 porcí budeme potřebovat: 1 cibuli ...
Indická hostina! I když, pokud byste chtěli být opravdu slavnostní, přidáte ještě biryani ( recept tady ). Dali jsme dohromady recepty, co jsme se naučili v Indii a trochu jsme je upravili k naší chuti. Dhál prostě nesmí na indickym stole chybět, takže s ním neuděláte nikdy chybu. My jsme namixovali...
Než jsme přijali pozvání na gastrovýlet do Polska, nevědela jsem o polský kuchyni vlastně vůbec nic. Je to trochu ostuda, ale přestože jsou to naši sousedi, nikdy jsem tam nebyla. Měla jsem takovou představu, že tam budou hrát hlavní roli brambory, houby, vepřový a zelí (podobně jako u nás), ale že...
A je to tady! Kdo nás sleduje i na sítích, určitě si všiml, že jsme byli na gastrovýletě v Polsku. Pro mě to byl opravdu zážitek, protože když jsme tam jeli, nevěděla jsem o polské kuchyni vůbec nic. Tak nějak jsem žila v tom, že se tam jí klobásy a zelí (což je pravda, hah), ale je toho samozřejmě...
Ptáčci prostě k české kuchyni patří a my ho tedy nemohli vynechat! Je to jídlo, co ve mě vyvolává vzpomínku na babičku: byla to jedna z mála věcí, co vařila, takže když jsme přišli na návštěvu, byl buď guláš nebo ptáčci. Můj táta na nich vlastně vyrostl, ale miluje je dodnes. Honza je udělal klasicky...
Biryani je pokrm, který v Indii seženete uplně všude. Kvalita je všude různá, a to i doba přípravy. Oproti běžným indickým jídlům je spíše delší, trvá až jednu hodinu, a ušpiníte celkem dost nádobí. Obvykle se v Indii vše připravuje v jednom hrnci a rychle. Nám to může připadat celkem vtipný, protože...
Letošní podzim je u nás ve znamení květáku. Jako malá jsem ho nesnášela a teď bych se ho mohla užrat. Nejradši ho mám asi syrovej. Ale tenhle květákovej krém mě teda dostal a slibuju vám, že bude chutnat i vám! Je totiž extrémně lahodnej, a ještě v něm jsou kousky nakyselo. A taky je z úžasně barevných...
Myšlenka za tímhle receptem byla jednoduchá: udělat podzimní recept ze zvěřiny, který je moderní a zvládne ho i nekuchař. Guláše už bylo dost! I když u nás jsou tyhle klasiky stále na prvních místech v návštěvnosti. Dýni jsme využili na maximum, přidali jsme i semínka a olej. Na 4 porce budeme...
Dýňovka k podzimu prostě patří, co si budem! Osvědčená klasika je ta s chilli a kokosovým mlékem, my jsme si ale tentokrát vybrali koriandrový olej, který si můžete doma přichystat za chvilku. A taky je tohle video ukázkou, že i se zelenou dýní můžete udělat hodně parády! No jo, člověk prostě dovnitř...
Komu se nelení, tomu se jelení! Čekala jsem celej tejden, abych mohla použít tenhle super chytrý slogan. A teď je to venku, nemáte zač! Haha. V tomhle receptu jsme spojili jelení kýtu od Windsorů a nakládaný pečený česnek od Titbitu (ze zachráněné zeleniny). Recenzenti byli nadšeni, tak to zkuste a...
Řepa je nový avokádo! Haha. No, tak nic. V září všude vládne dýňovka, které se u nás taky dočkáte, ale řekli jsme si, že by bylo fajn udělat polívku i z druhé královny podzimu: červené řepy. Sehnali jsme dokonce i žlutou, takže v tomhle červeném krému najdete kousky pečené žluté řepy a ještě trochu...
Tentokrát jsme se vrhli na divokou kachnu, kterou jsme dostali od Windsorů a byla opravdu exkluzivní. Seženete ji třeba na Rohlíku, tak ji určitě vyzkoušejte, je to úplně něco jinýho než klasická česká kachna. Nemá tolik tuku a maso trochu připomíná holuba. Tak jsme si řekli, že by si zasloužila trochu...
Pamatujete si ještě ten řepný salát ze školní jídelny? Tímhle receptem jsme se s tím traumatem vyrovnali. V Honzově provedení je neuvěřitelně chutná a během nadcházející řepné sezóny byste tuhle variantu rozhodně měli zkusit. Konec keců, jdeme vařit! Na 4 porce budeme potřebovat: 2...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.