Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Současná móda klade velký důraz na pohodlnost a neopomíná ani zdravotní aspekty. Už dávno neplatí heslo, které říká, že pro krásu se musí trpět. A platí to i pro boty na podpatku. Můžete je totiž vybrat...
Pokud máte iPhone, možná mu budete chtít pořídit parťáka a sobě nového pomocníka, třeba kvůli sledování denní aktivity nebo životních funkcí. Chytré hodinky Apple Watch jsou ve své kategorii jedny z nejpopulárnějších...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Milý deníčku...pokud jste sledovali můj facebookový účet (odkaz máte napravo), víte, že jsem na přelomu ledna a února byla opět po několika letech v Japonsku. Upřímně, Japonsko miluji. Běžný život by tam pro mne byl asi dost těžký, to opravdu obdiv a smekám, ale japonská kultura mě neskutečně...
Milý deníčku...Vánoce bez švédské vánoční šunky by pro mne nebyly Vánocemi. Miluji čerstvě upečenou šunku s křupavou a voňavou krustou z hořčice a švédských perníčků pepparkakor. Pokud je neseženete, nezoufejte, dokonale postačí sušenky Lotus nebo klasická strouhanka. Julskinka , neboli...
Milý deníčku...bramborový salát je klasika, která nemůže v žádné české domácnosti chybět. Svádí se o něj líté boje, zda s vejci či bez, se salámem či jen se zeleninou, zda přidat celer, zda dát jogurt nebo jen majonézu, prostě klasické vánoční vášnivé diskuze. Dáváte hrášek? Brambory na kostky...
Milý deníčku...jedním z nejtradičnějších britských vánočních receptů jsou Mince pies. Malé košíčky plněné ovocnou náplní. I když je dostanete koupit hotové, či alespoň hotovou náplň, domácím se nic nevyrovná. Jsou hebce máslové, nakyslé a oproti klasickému lineckému dobře kořeněné, je to...
Milý deníčku... saltimbocca (neboli něco co samo skáče do pusy) je jedním z nejjednodušších receptů a stálicí italské kuchyně, kdy víc než dříve oceníte, že secondi , neboli druhý chod, je jen tenký plátek dobrého telecího, ale plný chutí a vůní. Původem z Brescie, dnes rozšířen po celé Itálii....
Milý deníčku...v poslední době jedu tento salát s pečenými brambory a dýní celkem hodně, stává se domácím favoritem. Je dokonale podzimní, nestudí, naopak hřeje a skvěle zasytí. Protože pečené brambory a pečená dýně, to je to nej. Vznikl celkem náhodou, taková variace na podobnou snídaňovou...
Milý deníčku...kaldoun je tradiční polévka již z dob c. k. monarchie, prostě vývar z drůbežích drůbků ( die kaldaunen - husí drob). Klasika, která nemohla chybět na nedělním stole, když se pekla kachna nebo husa. A proto výborně sedí do klasického svatomartinského menu ! Vnitřnosti a odkrojky...
Milý deníčku...moje nejoblíbenější podzimní večeře je vařené hovězí s kořenovou zeleninou a bohatě zasypané strouhaným křenem. A s hořčicí a dobrým čerstvým chlebem. Strašně jednoduché a přesto úžasné. Je to vlastně taková chudá variace na klasický tafelspitz , ale věřte mi, nic Vás neprohřeje...
Milý deníčku...přiznám se, že tohle léto bylo šílené. Horko mi zcela bralo energii cokoli vařit, pokud to nebyl salát nebo to nebylo to do půl hodiny hotové:) Ale nezahálela jsem, jak jistě víte z mých FB stránek, kde najdete ty nejlepší tipy na podniky, kde se skvěle najíte! Nebo...
Milý deníčku..letošní léto jsem pojala ve znamení cestování a flákání se. I ve vaření. Navíc, tahle horka moc velkému vaření nesvědčí a až na pár čestných výjimek jsme přežívali na salátech či různých zeleninových jídlech. A když je opravdu, opravdu moc velké horko, přijde ke slovu můj...
Milý deníčku...bublanina. To je začátek léta. Prázdnin. Líných dnů. Horka a bouřek. A nejlepší je s třešněmi!Dát si totiž k večeři kousek bublaniny, k tomu hrnek mléka, to jsou ty krásné vzpomínky na dětství...moje prababička dělala bublaninu z másla. Moje maminka nedá dopustit na olejovou....
Milý deníčku..jelikož pesto používám často, naučila jsem se jej dělat a) co nejrychleji a za b) co nejjednodušeji. Protože ve chvíli, kdy dorazíte z práce domů úplně mrtví, mi přijde škoda se odbývat rohlíkem a něčím k tomu, promíchat uvařené těstoviny s pestem totiž zabere pár minut a to samé...
Milý deníčku... tsukemono je japonský výraz pro nakládanou zeleninu, která se konzumuje nejčastěji jako doplněk rýže a polévky, kdy úžasně doplňuje nevýraznou chuť rýže a naopak výraznou chuť misa nebo dashi (rybího) vývaru a nebo jako součást kaiseki , což je styl tradiční japonské haute...
Milý deníčku...chřestu se prostě nemůžu nabažit a vysloveně si letošní chřestovou sezónu užívám! Jelikož jsem vyzkoušela všechny své ozkoušené a prověřené klasiky , zapátrala jsem po něčem novém. A jelikož jsem se letos naprosto zbláznila do křehkosti, sladkosti a šťavnatosti syrového zeleného...
Milý deníčku..má milovaná chřestová sezóna je tu! Moje oblíbené chřestové klasiky jako je chřest s hollandou, krémové chřestové rizoto, či klasiku podle Julie Child kuřecí prsa na žampionech a chřestu by byl přímo hřích nedoplnit mým nejoblíbenějším chřestovým receptem, krémovou chřestovou...
Milý deníčku...kuchyně jižního Tyrolska je ovlivněna jak středozemní lehkostí, tak zemitostí Alp. Poctivé skvělé špeky, vynikající sýry, úžasné víno, to je to co je pro tento horský region charakteristické. Sýrové noky se hodí nejen na krásný jarní den. Mám v nich ráda pařené sýry, lehce vyuzené,...
Milý deníčku...dort lehký jako vánek, sladkost skoro bez kalorií, to je to, co všichni na jaře potřebujeme a v posledních záchvěvech novoročních předsevzetí vyžadujeme;). Starý dobrý nepečený jablečný dort. Prakticky poprvé jsem ho opět ochutnala u své tchyně, neboť je to její narozeninový...
Milý deníčku...letošní Velikonoce (jestli nutně hledáte velikonoční recepty, najdete je zde ) ;) se víceméně překrývají s židovským svátkem Pesach a tak Vám chci představit tu nejvíc největší židovskou klasiku, což je kuřecí polévka a macesové knedlíčky, židovskou šábesovou klasiku. Pesach...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.