Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Bábovky ráda peču hlavně přes zimu, když máme chuť na sladkou snídani s čajem nebo kakaem. Přišel ideální čas, vyzkoušet bábovku s vaječným likérem. Vaječný likér vám určitě zbyl z Vánoc. Pokud ne, můžete si jednoduše vaječný likér předem připravit doma. Na konci receptu se dozvíte, jak na ten náš...
Čokoládové cukroví s kořeněnou vůní z formiček, je moje oblíbené. Myslím, že tradičně se pracny pečou v mnoha rodinách a formičky na ně se i dědí. Snad vás nepřekvapí, že tohle cukroví se peklo, už před sto lety. Je s podivem, že v té době používali kvalitní drahé suroviny, žádné náhražky. ...
Pro mě je svařák, tak jako cukroví, symbolem Vánoc, kdy se provoní kuchyně, cítím z něj vánoční pohodu a klid. Tradičně jsem si vždy dávala svařák na vánočních trzích a k němu jedlé kaštany. Letos to vypadá, že svařák budeme pít jen v pohodlí domova. Na poslední chvíli jsem se tedy rozhodla zařadit...
Za chvíli máme advent. V této době, mnozí z vás určitě začínají s předvánoční přípravou a pečením vánočního cukroví. Nebo alespoň jako já, přemýšlí a zkoušejí, jaké cukroví letos ozdobí štědrovečerní stůl. Vosí hnízda nebo-li včelí úly jsou tradiční cukroví, které je nepečené a velmi oblíbené....
Malé mandlové skořápky s různými barvami a příchutěmi se staly oblíbené snad po celém světě. Možná proto jsem se jim dlouho vyhýbala a byla věrná jiným sněhovým zákuskům. Než přišla moje první kuchařka. Zařadila jsem makronky s malinovým krémem do sezónních receptů. Příprava makronek byla trochu náročnější,...
Recept na výborné borůvkové koláče na mě čekal v knihobudce, když jsem listovala starou kuchařkou. Věřím, že koláčky vám zachutnají a recept se tak bude šířit dál. Možná, už jste pekli podle blogu koláče ze zámku , nebo moje rodné hanácké koláčky . Tyto borůvkové jsou zase trochu jiné. Když...
S příchodem letních horkých dnů nás vždy přepadne chuť na poctivou zmrzlinu, kterou si připravujeme z našeho ovoce. Jahody letos sklízím po kilech, a tak jahodová zmrzlina se přímo nabízela. Příprava domácí zmrzliny je tak snadná ! Nebudete potřebovat žádný rostlinný tuk a jiné příměsi, jak...
S letním počasím jsme dostali chuť na nějaký osvěžijící dezert. Protože s velkou chutí vzpomínáme na limetkový koláč, rozhodla jsem se, že vyzkouším jeho jinou verzi. Místo sušenek, které padly na limetkový koláč, jsem vytvořila pro citronový koláč těsto od základu. Je to křehké sušenkové těsto,...
Také vám připadá tento dort jako z Pohádky mechu a kapradí ? Právě teď mechový dort můžete připravit ke Dni dětí. Myslím, že vaše děti budou očarovány krásně zelenou barvou korpusu, který je přírodně obarven pouze špenátem. Nemějte obavy, jestli vaše dítko špenát nerado. Špenát nijak neovlivní chuť...
Pampeliška patří mezi brzké jarní byliny, které svojí hojností jsou často považovány za nežádoucí plevel na zahradách. U nás na zahradě jsou pampelišky vítané, a tak nám zdobí trávník a jsou pochoutkou pro naše kozy a králíčky. Pro pampelišky na sirup jsem se, ale vydala na louku za vesnici. Přece...
Už minulý víkend měla rebarbora na naší zahradě krásné velké řapíky. Na její první zpracování se vždy tak těším. Je to naše první zelenina, která nám na zahradě roste a já z ní můžu upéct něco sladkého. Rebarbory největší výhoda je, že když jsou řapíky mladé, tak se nemusí loupat a zůstane zachována...
Malé francouzské větrníky mě natolik nadchly, že se s vámi o ně musím podělit. Základem francouzských větrníků je odpalované těsto, které je obohaceno křupavou vrstvou napovrchu. Výsledný zákusek více křupe a těsto je sladší, a také chutnější. Drobenkové těsto na Craquelinu tvoří zajímavou mozaiku....
Minulý týden se mnou vyšel v magazínu Styl pro ženy (příloha deníku Právo) dvoustránkový rozhovor. S dovolením magazínu si můžete tento článek nyní přečíst i u mně na blogu. Rozhovor ve formátu PDF ke stažení 0 0 0 0 ...
Velmi kořeněné sušenky, které jsou známé především v Nizozemsku a Belgii se staly tradiční záležitostí i v Německu a u nás. Možná vám tyto sušenky budou připomínat naše perníčky, protože je v nich podobné koření. Sušenky, ale oproti perníčkům jsou tenčí, křupavější a nejčastěji se vtláčejí do dřevěným...
Po delší době jsem listovala zámeckým zápisníkem a hledala recept vhodný pro velikonoční svátky. Nalistovala jsem jen boží milosti, které jsou tipické pro Velikonoce, ale protože jsem je připravovala přímo na zámek ČPK, hledala jsem dál. Hned mě oslovil ořechový dort. Snad, protože mám ještě v zásobě...
Zrovna u mrkvánků neplatí pořekadlo “ co je zdravé, není dobré “. Mrkvánky naopak navzdory tomu, že neobsahují cukr v těstě jsou i velmi chutné. Mrkvánky jsou ideální na výlety, když dostanete chuť na něco sladkého. Díky mrkvi v těstě jsou mrkvánky krásné žluté barvy. Povidla se také postarají o...
Už je to snad u mě pravidlem, že začátkem nového roku dostanu chuť na lehké a rychlé dezerty. Snad i vy teď oceníte svěží recept na italský dezert známý jako Tiramisu. Znakem tohoto dezertu je smetanový sýr Mascarpone se žloutky, který se vrství na cukrářské piškoty. Tečkou za přípravou celého Tiramisu...
Po pečícím maratonu o Vánocích jsem se pustila do pečení trubiček z křehkého máslového těsta. Cukroví na Silvestra, opravdu už moc nezbylo a trubičky mi přišly jako skvělá volba k pohoštění rodiny. Trubičky koneckonců nejsou tak moc sladké, takže byly ideální zákuskem po všem cukroví. Malé roztomilé...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.