Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Hledáte-li kvalitní a pohodlné spodní prádlo, musíte se řídit několika základními kritérii. Že nevíte, o která kritéria se jedná? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto...
Naši psí společníci přinášejí do našich životů spoustu radosti a nabízejí nám bezpodmínečnou lásku. Jako zodpovědní majitelé domácích mazlíčků je tedy naší povinností zajistit jejich zdraví a pohodlí....
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Nakládané papričky, ať už chilli nebo drobné rajčátkové, miluju. Nikdy neodcházím z obchoďáku od pultu s lahůdkami bez nich. Mám teda radši ty červené, trochu pálivé, než ty kulaté. A vzhledem k tomu, že mám letos velkou úrodu drobnách paprik odrůdy Hamík, tak jsem je naložila z vlastních...
Každý zná nakládané utopence. Musí se na ně čekat několik dní, než se rozleží a tenhle salát se může jíst už druhý den. Ale pravda, ten ještě další den je mnohem lepší. Kupte na něj kvalitní špekáčky, dobré kysané zelí, samozřejmě pokud máte domácí, tím lépe a sladkokyselé okurky. Jinak doma...
Kdo by je nemiloval. Někdo rád tvarohové, jiný makové nebo povidlové či ořechové. Je to jedno, všechny jsou to žravé jednohubky. Na kalorie nekoukejte, zas tak často je nejíte 😆 Náplně zvolte, jaké máte rádi. Na přípravu budete potřebovat: (60 koláčků o průměru 4 cm)...
Hanácký salát patří už léta mezi stálice na pultech všech lahůdkářství. Složení je skoro všude stejné, někde přidávají trochu plnotučné hořčice, někde je jen s majonézou, jinde v kombinaci s jogurtem a ještě jsem viděla jeden recept s křenem. Já vám přináším takovou základní verzi a s tou...
Proč by se měl štrúdl péct pořád jako závin? Proč neudělat něco trochu jiného? Můžete připravit jablečné kroužky v proužcích listového těsta a bude to zase o něco zajímavější. Takové jablečné jednohubky do ruky. Můžete je třeba posypat i posekanými ořechy. Však vy na nějakou vychytávku určitě...
Ve spolupráci se společností Burg ocet s.r.o. , která je proslulá svými bzeneckými octy , jsem pro vás připravila opět nový recept. Jedná se o kachní prsa s hustou sladkokyselou omáčkou z octa balsamico . Jednoduchá úprava kachního prsa s výraznou omáčkou si troufám říct, že u vás zaboduje....
Pomalu pečená husa a červené zelí s brusinkami Staročeský kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou Bramborové placky, lokše Husí paštika se švestkami Martinksé rohlíčky s ořechovou náplní (3 druhy těst) ...
Letos si houbových žní užíváme i v průběhu celého října a myslím, že si všichni houbaři užili jako dlouho ne. A tak je potřeba taky ty krásné houbové úlovky upotřebit v kuchyni. Houby výborně ochutí smetanovou omáčku, patří samozřejmě do klasické bramboračky a dalších polévek (mezi polévkami...
Z indických restaurací určitě budete znát pokrm s názvem biryani. Jedná se o směs většinou z kuřecího nebo jehněčího masa a dlouhozrnné rýže basmati, která je krásně sypká. Je to jedno ze "sušších" indických jídel. Spousta pokrmů indické kuchyně jsou masa či luštěniny nebo zelenina v kořeněné...
Minestrone je v Itálii nejoblíbenější polévka. Je strašně variabilní, co se přidané zeleniny týče, a i proto ji tam vaří snad každý jinak. Takže se určitě nebojte experimentovat při výběru zeleniny. Dokonale můžete "vyčistit" i lednici. Určitě by tam ale neměl chybět základ a tím je mrkev,...
Sterilovaná červená řepa Sterilovaná řepa se zelím a křenem Karamelizovaná řepa s cibulí Kvašená zelenina Řepa s máslovo-medovou zálivkou Marinovaná řepa Fit pomazánka s řepou a křenem Boršč s dvojím masem Polsky Chlodnik Pantzarosalata - dvě...
Letní ovoce je tak krásně voňavé, sluncem opečovávané a plné chuti. Byl by hřích, z něho něco neupéct. A co takhle zkusit jednoduchý recept z litého kynutého těsta, které je vláčné a drobenku tak rychlou, že rychleji už to nejde. A hlavně tahle drobenka se na koláči nerozteče. Tak co, už máte...
Vždy na jaře zaseju spoustu ředkviček, protože po zimě na ně máme všichni chuť, a pak, když všechny vyrostou a jsou na denním menu, tak už je zase nikdo nechce. A rok co rok se to opakuje. Pak ale přijde na řadu jejich naložení a zavaření ve sladkokyselém nálevu s bzeneckým octem , a to už by...
Jsou jídla, která vařily už naše babičky a prostě neomrzí. A i tohle vepřové v kapustě je jedním z nich. Alespoň u nás. Jednoduché, chutné, sice ne moc atraktivní na oko, ale to neva. Chuť to vykompenzuje. Pár ingrediencí a můžete si nacpat pupík 😂. Mnoho z vás to určitě zná, tak recept pro...
Musím říct, že tenhle postup přípravy "uzeného" masa mě, jako spoustu dalších, lákal hned k vyzkoušení. Pan Petroušek, který ho zveřejnil na facebooku, by za to zasloužil metál. Jednoduché a geniální. A jediné, co k tomu potřebujete, je pomalý hrnec, který vám zajistí nízkou teplotu, která...
Jak jistě víte, pokud sledujete můj blog, mezi recepty mám několik salátu podle starých receptur ČSN. Najdete tady už vlašský , pochoutkový/pařížský , pfeferonový a vajíčkový . A dneska si můžete vyzkoušet i nově přidaný salát Rumcajs, který má určitě spousta z vás pro jeho lehkou pikantnost...
Dnešní recept na restované kapustičky se slaninou vznikl díky mojí dlouhodobé spolupráci se značkou Bzenecký ocet , kterou jistě všichni znáte. Miluji jejich balsamico pro jeho vyváženou sladkokyselou chuť. A proto jsem ho zvolila i pro přípravu tohoto receptu. Kapustičky jsou v naší kuchyni...
Na blogu najdete v mých receptech už několik paštik, z kuřecích jater s brandy a zeleným pepřem , toskánskou paštiku nebo husí paštiku se sušenými švestkami . Dneska vám přidám recept na ještě jednu vymazlenou z vepřových jater. Na přípravu budete potřebovat: ...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.