Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
300g černých oliv okapaných 4 lžíce slunečnicových semínek tavený sýr či Lučina 1 lžíce olivového oleje 1-2 stroužky česneku bazalka nejlépe čerstvá sůl, pepř Semínka, olivy, česnek, bazalku, sůl a pepř rozmixujeme. Pokud je směs hustá, přilijeme olivový olej. Nakonec vše promícháme...
jahody (popř. jiné ovoce) bílý jogurt (popř. zakysaná smetana, smetana ke šlehání) cukr (dle svého uvážení , popř. stévie, agáve...) Poměr surovin je na Vás. U nás je nejoblíbenější poměr ovoce k jogurtu 2:1. Rozmixujeme a dáme do zmrzlinovače či mrazáku. Nemáte-li zmrzlinovač a rádi byste...
4 krajíce chleba 100 g šunky 100 g tvrdého sýra 2 jarní cibulky 1 vejce máslo sůl, pepř, bylinky Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nahrubo nastrouháme, cibulku pokrájíme najemno. Promícháme šunku, sýr, cibulku, vejce. Dle chuti přidáme sůl, pepř a bylinky. Chléb lehce pomažeme máslem a potřeme...
200 květů pampelišky (v plném květu) 2 citrony 1,5 kg cukru 1,5 litru vody 3 lístky šalvěje Květy omyjeme a necháme přes noc stát zalité 1,5 l vody. Další den přelijeme přes plátýnko. Výluh přelijeme do hrnce, přidáme cukr, na kostky nakrájené citrony (máme-li nechemicky ošetřené, nakrájíme...
1 balíček listového těsta 2 jablka (nejlépe červená) skořice 3 lžíce džemu (nejlépe meruňkový či broskvový) šťáva z 1/2 citrónu cukr dle chuti Jablka rozkrojíme na půl, zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky. Dáme do mísy s vodou a šťávou z 1/2 citrónu a mikrovlnné troubě povaříme 3...
200 g bílého jogurtu 3 vejce 180 ml oleje 200 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 200 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 limetka máslo a strouhaný kokos na vymazání formy Do mísy dáme jogurt, vejce, olej a cukry. Zašleháme, nejlépe ručním šlehačem. Přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva....
250 ml vlažné vody 3 lžíce oleje 1/2 lžíce sušeného droždí 1 lžička soli 500 g hladké mouky 1 vejce na potření Přísady dáme do pekárny a zvolíme program pro hnětení a kynutí. Poté těsto vyndáme, rozdělíme na dva díly, vytvarujeme veky. Necháme ještě 15 minut kynout. Potřeme rozšlehaným...
2 hrnky dýňových semínek 1 l vody 1 lžička rostlinného oleje 2 lžičky soli Troubu předehřejeme na 180 °C. Osolenou vodu přivedeme k varu, vhodíme očištěná semínka a vaříme 10 minut. Vyndáme a osušíme. V misce si smícháme semínka s olejem (popř. máslo). Dle chuti můžeme přidat i nějaké koření....
Jeden ze způsobů, jak si uchovat bylinky, je zamrazit je s olivovým olejem nebo máslem. Vhodnými bylinkami k zamrazení je oregáno, šalvěj, rozmarýn, tymián, petrželka. Bylinky nakrájíme tak, aby se nám vyšly do formy na led. Každou přihrádku formy naplníme bylinkami tak do dvou třetin a zalijeme...
300 g polohrubé mouky 150 g moučkového cukru 100 g másla nebo Hery 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 150 ml mléka hrst rozinek a posekaných ořechů popř. 2 lžíce kakaa Vše sypké smícháme, přidáme mléko a vychladlé rozpuštěné máslo / Heru. rozehřátý tuk. Promícháme, nalijeme do vymazané...
Trojobal je úprava, kdy postupně obalujeme kousky masa, ryby, zeleniny či náhražek masa (sójové maso, vaječná bílkovina apod.) v hladké mouce, rozšlehaném syrovém vajíčku a strouhance. Řízky by neměly být dlouho před smažením v trojobalu, ten pak zvlhne a opadává. Při smažení pánvičku...
...
2 malé zralejší banány 1 vejce 2 lžíce mléka hladká mouka (dle potřeby) Rozmačkáme banány, přimícháme vejce, mléko. Dle potřeby přidáme mouku tak, abychom získali správnou konzistenci. Toto množství vystačilo na 6 lívanců o průměru 15 cm. Vejce se může zcela vynechat....
Jak si můžeme vypěstovat petrželovou nať doma na okně? Pro tentokrát pomineme tu možnost vypěstovat si ji ze semínek. Jednak ne vždy k tomu máme podmínky a navíc přeci nějaký čas celý ten proces zabere. Stačí nám seříznout vrchní část z kořene petržele - postačí tak 1 - 2 cm. Tu část co bychom...
VESELÉ RECEPTY doporučují: Na veselé vaření veselé zástěry Miribella ;-) I v kuchyni chceme vypadat hezky. Každá zástěra je pečlivě zpracována a šita s láskou. Podrobné informace najdete zde: http://www.fler.cz/shop/miribella ...
100 ml vody 200 ml mléka 1 vejce 30 g másla 1 sušené droždí 1 lžička cukru 2 lžičky soli 600 g hladké mouky Toto těsto je vhodné do domácí pekárny. Pokud máme pekárnu, vložíme do ní suroviny v napsaném pořadí. Zvolíme program: francouzský chléb. Nemáme-li pekárnu, rozšleháme vejce...
600 g hladké mouky 100 g cukru 200 ml vlažné vody 100 ml vlažného mléka 100 ml oleje 1 vejce 1,5 lžičky sušeného (nebo 1/2 čerstvého) droždí špetka soli Připravíme kynuté těsto. Kdo má možnost, může využít domácí pekárnu, program: Těsto. Po vykynutí těsto propracujeme, vytvarujeme...
270 ml vlažné vody 50 ml vlažného mléka 3 lžíce slunečnicového oleje 1 lžíce cukru 2 lžičky soli 1 sáček sušeného droždí 250 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 150 g žitné celozrnné mouky 1 lžíce ovesných vloček 1 lžíce lněného semínka Pokud máme možnost, využijeme domácí pekárnu...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.