Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Tenisky jsou sportovní boty. Obvykle s podešví z pružné gumy nebo ze syntetického materiálu a svrškem z kůže a textilu v různých úpravách. Takzvané sneakers se staly neodmyslitelnou součástí nejen sportovních...
Jste rádi, že léto je konečně tady, ale trápí vás letošní vedra? Chtěli byste si užívat volný čas na zahradě či věnovat se pěstování, ale brání vám v tom vysoké teploty? V tomto článku vám přinášíme několik...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
300g černých oliv okapaných 4 lžíce slunečnicových semínek tavený sýr či Lučina 1 lžíce olivového oleje 1-2 stroužky česneku bazalka nejlépe čerstvá sůl, pepř Semínka, olivy, česnek, bazalku, sůl a pepř rozmixujeme. Pokud je směs hustá, přilijeme olivový olej. Nakonec vše promícháme...
jahody (popř. jiné ovoce) bílý jogurt (popř. zakysaná smetana, smetana ke šlehání) cukr (dle svého uvážení , popř. stévie, agáve...) Poměr surovin je na Vás. U nás je nejoblíbenější poměr ovoce k jogurtu 2:1. Rozmixujeme a dáme do zmrzlinovače či mrazáku. Nemáte-li zmrzlinovač a rádi byste...
4 krajíce chleba 100 g šunky 100 g tvrdého sýra 2 jarní cibulky 1 vejce máslo sůl, pepř, bylinky Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nahrubo nastrouháme, cibulku pokrájíme najemno. Promícháme šunku, sýr, cibulku, vejce. Dle chuti přidáme sůl, pepř a bylinky. Chléb lehce pomažeme máslem a potřeme...
200 květů pampelišky (v plném květu) 2 citrony 1,5 kg cukru 1,5 litru vody 3 lístky šalvěje Květy omyjeme a necháme přes noc stát zalité 1,5 l vody. Další den přelijeme přes plátýnko. Výluh přelijeme do hrnce, přidáme cukr, na kostky nakrájené citrony (máme-li nechemicky ošetřené, nakrájíme...
1 balíček listového těsta 2 jablka (nejlépe červená) skořice 3 lžíce džemu (nejlépe meruňkový či broskvový) šťáva z 1/2 citrónu cukr dle chuti Jablka rozkrojíme na půl, zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky. Dáme do mísy s vodou a šťávou z 1/2 citrónu a mikrovlnné troubě povaříme 3...
200 g bílého jogurtu 3 vejce 180 ml oleje 200 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 200 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 limetka máslo a strouhaný kokos na vymazání formy Do mísy dáme jogurt, vejce, olej a cukry. Zašleháme, nejlépe ručním šlehačem. Přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva....
250 ml vlažné vody 3 lžíce oleje 1/2 lžíce sušeného droždí 1 lžička soli 500 g hladké mouky 1 vejce na potření Přísady dáme do pekárny a zvolíme program pro hnětení a kynutí. Poté těsto vyndáme, rozdělíme na dva díly, vytvarujeme veky. Necháme ještě 15 minut kynout. Potřeme rozšlehaným...
2 hrnky dýňových semínek 1 l vody 1 lžička rostlinného oleje 2 lžičky soli Troubu předehřejeme na 180 °C. Osolenou vodu přivedeme k varu, vhodíme očištěná semínka a vaříme 10 minut. Vyndáme a osušíme. V misce si smícháme semínka s olejem (popř. máslo). Dle chuti můžeme přidat i nějaké koření....
Jeden ze způsobů, jak si uchovat bylinky, je zamrazit je s olivovým olejem nebo máslem. Vhodnými bylinkami k zamrazení je oregáno, šalvěj, rozmarýn, tymián, petrželka. Bylinky nakrájíme tak, aby se nám vyšly do formy na led. Každou přihrádku formy naplníme bylinkami tak do dvou třetin a zalijeme...
300 g polohrubé mouky 150 g moučkového cukru 100 g másla nebo Hery 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 150 ml mléka hrst rozinek a posekaných ořechů popř. 2 lžíce kakaa Vše sypké smícháme, přidáme mléko a vychladlé rozpuštěné máslo / Heru. rozehřátý tuk. Promícháme, nalijeme do vymazané...
Trojobal je úprava, kdy postupně obalujeme kousky masa, ryby, zeleniny či náhražek masa (sójové maso, vaječná bílkovina apod.) v hladké mouce, rozšlehaném syrovém vajíčku a strouhance. Řízky by neměly být dlouho před smažením v trojobalu, ten pak zvlhne a opadává. Při smažení pánvičku...
...
2 malé zralejší banány 1 vejce 2 lžíce mléka hladká mouka (dle potřeby) Rozmačkáme banány, přimícháme vejce, mléko. Dle potřeby přidáme mouku tak, abychom získali správnou konzistenci. Toto množství vystačilo na 6 lívanců o průměru 15 cm. Vejce se může zcela vynechat....
Jak si můžeme vypěstovat petrželovou nať doma na okně? Pro tentokrát pomineme tu možnost vypěstovat si ji ze semínek. Jednak ne vždy k tomu máme podmínky a navíc přeci nějaký čas celý ten proces zabere. Stačí nám seříznout vrchní část z kořene petržele - postačí tak 1 - 2 cm. Tu část co bychom...
VESELÉ RECEPTY doporučují: Na veselé vaření veselé zástěry Miribella ;-) I v kuchyni chceme vypadat hezky. Každá zástěra je pečlivě zpracována a šita s láskou. Podrobné informace najdete zde: http://www.fler.cz/shop/miribella ...
100 ml vody 200 ml mléka 1 vejce 30 g másla 1 sušené droždí 1 lžička cukru 2 lžičky soli 600 g hladké mouky Toto těsto je vhodné do domácí pekárny. Pokud máme pekárnu, vložíme do ní suroviny v napsaném pořadí. Zvolíme program: francouzský chléb. Nemáme-li pekárnu, rozšleháme vejce...
600 g hladké mouky 100 g cukru 200 ml vlažné vody 100 ml vlažného mléka 100 ml oleje 1 vejce 1,5 lžičky sušeného (nebo 1/2 čerstvého) droždí špetka soli Připravíme kynuté těsto. Kdo má možnost, může využít domácí pekárnu, program: Těsto. Po vykynutí těsto propracujeme, vytvarujeme...
270 ml vlažné vody 50 ml vlažného mléka 3 lžíce slunečnicového oleje 1 lžíce cukru 2 lžičky soli 1 sáček sušeného droždí 250 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 150 g žitné celozrnné mouky 1 lžíce ovesných vloček 1 lžíce lněného semínka Pokud máme možnost, využijeme domácí pekárnu...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.