Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Že by byly madlenky návratem k blogování? To nevím...veškerý svůj volný čas věnuji svým dvěma princeznám a když někdo chce psát dobrý blog musí mu věnovat hodně času a péče. Ale občas tu opět přistane nějaký ten recept a třeba někoho zaujme a udělá radost. Tím dnešním jsou madlenky....
Já vím, můj blog už dost dlouho stagnuje. Tak proč právě teď nový příspěvek? No upřímně, vyprovokovalo mě k tomu téma soutěže Aperitivo moment. Tím tématem je vymyslet pokrm, resp. finger food, který bych podávala ve svém bistru, tedy pokud bych jednou nějaké měla. Takže vážení, pokud bych...
Je tomu už rok, co jsem na blog nenapsala ani řádek. Kdo mě zná, tak ví co je důvodem a kdo to ještě nevěděl, tak název dnešního postu mnohé napovídá. V březnu se nám narodila Nikolka. Od té doby veškerý svůj čas věnuji jen a jen jí a do té doby jsem nejprve nesnesla "vůni" kuchyně a později...
Eguisheim Čas od času se s manželem sebereme a jedeme na nákupy do Štrasburku. Francii oba dva milujeme a Štrasburk je jednoduše nejbližší Francie, kam se dá vyrazit. Krom toho je to nádherné historické město a alsaská kuchyně taky není k zahození... Tentokrát jsme se ale rozhodli...
Levandulové sušenky Levandulová sezóna je v plném proudu, a to nejen ve sladké Francii, ale i tady u nás. Doma mi minulý týden vykvetl krásný levandulový lán, takže si na zahradě připadám skoro jako v Provence. Neznám snad nikoho, kdo by neměl levanduli rád, proto jsem se rozhodla vyzkoušet...
Jak jsem slíbila, tak i činím. Pokračování cesty kolem světa za jeden den je tu . Dnes se zaměřím na některé pavilony, které mě zaujaly. Nejdřív ale ještě doplním pár praktických informací pro ty, kteří by se na EXPO chtěli vydat. EXPO otevírá každý den ráno v 10:00, o víkendu...
EXPO Milano 2015 jsem chtěla navštívit hned jak začalo. Koná se od začátku května do konce října v Milánu a to je přece dost blízko na to, abychom se tam i my Češi mohli zajet podívat a v podstatě zažít cestu kolem kolem světa za jeden den ! Ano, přesně tak, za jeden den. Neříkám, že by...
Tenhle dezert jsem nazvala letní dortíky jednoduše proto, že jde o strašně rychlý a snadný dortík, který se hodí právě teď na léto. Když se v sobotu ráno dozvíte, že na oběd čekáte návštěvu, stačí když budete mít v lednici máslo, vejce a šlehačku a na zahradě natrháte pár jahod, malin nebo rybízu....
Brioche siciliana Léto se blíží, sluníčko hřeje a vy přemýšlíte kam na dovolenou? Co jet tam, kde můžete úplně s klidem obědvat tu nejlepší zmrzlinu? Přesně tak ... obědvat! Vím co říkám, když si totiž na Sicílii dáte zmrzlinu, většinou jí rovnou podávají ve sladké briošce. Je...
Banánové tarteletky Banán sice zrovna nepatří mezi aktuální sezónní ovoce, na druhou stranu ale ten kdo má banány rád si ho dopřeje kdykoliv. A kdo banány rád nemá, tak ani nemusí číst dál... Tenhle recept je totiž čistě pro milovníky banánů v kombinaci s čokoládou. Pro mě je tahle kombinace...
Dnes tu mám jeden krásně letní recept. Eton mess může být neskutečně rychlý a zároveň docela zdlouhavý na přípravu, ale efekt je úžasný a chuť čerstvých jahod, sladkých pusinek a šlehačky, ta prostě nemá konkurenci. Pokud máte doma už napečené pusinky, tak je to fakt rychlovka....
Rebarborový koláč Rebarbora ještě jednou ... tentokrát v podobě opravdu vláčného koláče, přesně takového, který se hodí kdykoliv k odpolední svačině nebo ráno k snídani. Abychom si ho vychutnali ještě víc, můžeme ho doplnit rebarborovým sirupem (a) nebo kopečkem domácí šlehačky. ...
Clafoutis je francouzský koláč, původem z oblasti kolem Limousin. Jeho tradiční a nejčastější verze je s třešněmi, já jsem tentokrát zkusila pro změnu rebarboru a rozhodně to nebyla chyba:-) Původ tohoto koláče sahá do 14. století, nicméně od roku 1864 je mu přiřčen právě název Clafoutis....
Brownies Tak tyhle Brownies nemají chybu. Jsou pečené podle receptu z kuchařky Magnolia Bakery , kterou mi přivezl manžel ze služební cesty. Takže jsou to vážně ty pravé americké, hutné a strašně dobré Brownies. Stačí kousek a denní dávka čokolády je fuč:-) Tenhle recept...
Vertical Roll Cake Včera večer proběhlo vyhlášení soutěže Foodblog roku 2014 . Mooooc bych tímto chtěla poděkovat vám všem, kdo jste pro mě hlasovali, protože můj blog se umístil na krásném 12. místě a to je prostě nádhera!!!! Takže ještě jednou moc děkuji za všechny vaše hlasy,...
Dnes se spolu trochu zasníme .... a pak se probudíme do hříšně sladkého sobotního rána.... Je sobota brzo ráno a my se procházíme ještě ospalou ranní Paříží, ulice jsou ještě mokré od kropících vozů, ze stromů padají kapky rosy, ale tam na rohu v naší oblíbené boulangerie už mají...
Pistáciový koláč Tenhle pistáciový koláč je přesně to, co potřebujete, když čekáte návštěvu, nemáte moc času, ale chcete překvapit. Koláč je jednoduchý na přípravu, v podstatě lze všechny ingredience hodit do mísy od robota, utřít těsto, dát péct a pak jen potřít sirupem a...
Pain au lait Mám ráda sladkou snídani. Mám ráda, když náš dům voní čerstvým pečivem. Mám ráda čokoládu. A když tyhle tři věci zkombinuji, vyjde mi z toho Pain au lait! Jde v podstatě o sladkou houstičku, která je plněná čokoládou. Naprosto dokonale se hodí ráno k...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.