24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Vánoce s blogerkami: Bramborový salát

22.12.2015

Co by byly Vánoce bez bramborového salátu? Tento štědrovečerní pokrm je velmi specifický v tom, že ho každý připravuje jinak. V naší rodině se jich nashromáždí většinou okolo pěti, šesti druhů a porovnáváme, čí je lepší. Jak vypadá bramborový salát v domácnostech našich známých blogerek? 

Když jsme se food blogerky Katky ze Smooth Cooking zeptali, jak připravuje bramborový salát, odpověď nás trochu překvapila.
"Nepřipravuji. Jsou jídla, do kterých se nehrnu. Stále na Vánoce chodíme k mým rodičům a ti ho dělají nejlepší. Myslím, že bych jim zdaleka nekonkurovala. Ale nesmí v něm chybět uzenina, zelenina a musí být celkově takový barevný. Dochucený majonézou a lákem z okurek. Mazlavý, ale ne řídký." My si ale myslíme, že by ho zvládla stejně skvěle, jako maminka. :)Smooth CookingPetra Lovely Hair rozhodně neexperimentuje, bramborový salát musí být klasika.
"Klasicky, vařené brambory, zelenina, vejce a jogurtová majonéza, zásadně nepřidávám žádné uzeniny a cibuli, nemám to ráda."

U Kačí z My Cooking Diary ale nepřipravuje ani blogerka, ani maminka...
"Bramborovej salát každej rok připravuje táta. Specialitou je, že do něj přidává strouhaný jablka:)" My Cooking DiaryA jak to je se salátem u Ann Blogger Kid?
"Jelikož jsem Ruska a mám samozřejmě ruskou rodinu, každé Vánoce a na Nový rok děláme ruský bramborový salát, který nese název “Olivje”. Je to vlastně i ten nejoblíbenější recept a zároveň nejoblíbenější vánoční chvíle, kdy se většinou celá rodina sejdeme a všichni jej připravujeme." Říká Aneta.

Linda z blogu A co teda jíš? Se nám rozhodla neprozradit, jaký salát na Vánoce "teda jí". Na otázku odpověděla: "To byste chtěli vědět, co? Recept bude na blogu."  No tak to jsme zvědaví, co to bude za tajemství.A co teda jíš?Která blogerka miluje bramborový salát? No přeci food blogerka roku 2015, Markéta.
"Miluju salát, jaký dělá moje máma, a protože poslední roky slavíme Vánoce většinou spolu, připravujeme ho společně. Je v něm kromě běžné kořenové zeleniny také jablko. Musí to být taková ta pevnější odrůda a trochu kyselá. Nedávám tam nikdy vajíčka a není tak moc majonézový, trochu ho odlehčujeme jogurtem. Pak tam také nikdy nepříjde cibulka bez předešlé úpravy v octovém odvaru, je jinak moc ostrá. Hrášek poslední roky používáme výhradně z M&S :-))), prodávají mražený petits pois. Je sladký a miniaturní:)." Prozradila autorka blogu Kitchenette.

Eva z Bobovibe se svěřila, čí salát si každoročně vychutnává. 
"Připravuje ho stále má maminka, já se do toho ještě nepustila… a od ní je samozřejmě nejlepší. Hlavně dost kyselé okurky!" My tomu rozumíme, vždyť od maminky chutná nejlíp. :)

A jak máte bramborový salát rádi vy? 

Zdroj foto: facebook.com

Komentáře

Jane´s moments 22.12.2015 17:31

Delam salat tradicni,ale delala jsem i recept s kurecim masem a s nim jsem v celostatni soutezi vyhrala druhe misto o nej bramborovy salat CR , moc rada na to vzpominam.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.