24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Běh- moje nové světlo

07.11.2014
BoobPo
Ahoj, Jsem holka a bydlím v Královehradeckém kraji. Velice mě zajímá sport a zdraví životní styl, samozdřejmě taky moda a přirozená krása. Závodně jezdím parkur a koním se věnuji už od malička. Hraju na kytaru a letos absolvuji z výtvarného oboru. Dřív jsem zpívala a cvičila karate. Neodmítnu žádný návrh na diskuzi nebo na výměnu názorů. Ráda bych psala o svých názorech.

"Tak a je to tady." řekla jsem si, když jsem poprvé vyrazila běhat. Po dlouhé nemoci jsem už nemohla vydržet jen sedět. Kriticky jsem se dívala na své ochablé svalstvo a na rýsující se "špíčky" na břiše. Začala jsem něco dělat!

Okamžitě jsem si vyhledala nejlepší cvičební plán pro úplné začátečníky. Čtyřikrát týdně půl hodiny v určitých intervalech a s přestávkami. Hned jsem se na první vyběhnutí těšila. Už z dřívějších dob jsem se pokoušela začít s běháním (tzv. jogging), takže jsem základy věděla. Nejdřív se zahřát, protáhnout a pomalu začít, postupně zvyšovat čas i vzdálenost a tak dále. Vše jsem splnila a po pár úsecích běhu jsem se cítila úplně suprově. Bez starostí, bez stresu. Skoro jsem cítila, že ze sebe všechen ten stres, smutek a špatné myšlenky vyprchává. Ze samé radosti jsem si ještě dvakrát dala sprint do krátkého, ale docela strmého kopečka. Doma po ledové osvěžující sprše jsem zatoužila jít běhat znova. Nechtěla jsem opustit tu skvělou náladu a ten úžasný pocit spojený s během. Znovu jsem jít nemohla, mé svaly by mi za to asi moc nepoděkovaly. Odpoledne jsem šla jen na procházku a dala si protahování šlach a lehké domácí posilování.

Po probuzení do dalšího dne jsem je zase začala těšit na běhání. Dopoledne jsem zase po náležité přípravě vyběhla. Znovu stejný pocit a zase dobrá nálada. Nepovažuji se sice za utrápeného člověka nebo člověka s neustále smutnou a stresovou náladou, ale zase nežiji zase tak bezstarostně. Znovu jsem odpoledne vyrazila na procházku.

Další den byl podobný. Zlom nastal, ale čtvrtý den, když jsem si řekla, že tento den běhání vynechám a dám si takzvaný "den odpočinku" pro uvolnění svalů. Najednou jsem se neměla na co těšit a co dělat. Den jsem zabila jen hledáním si dalších informací o běhání a o hubnutí. Řekla jsem si, že běhám pro hezkou postavu, pro zvýšenou kondici a pro svaly. To můj cíl.

Další den jsem je k běhání bohužel zase nedostala, ale hravě jsem ho nahradila "trajdáním" a velice dlouhou procházkou s kamarádkami. Stejně to, ale nemělo takové účinky jako běhání.

Do budoucna musím kombinovat běhání s posilování, protože svaly jsou nejlepším "žroutem" tuku a nějakou trochu jinou pohybovou aktivitou. Tělo si totiž brzo zvykne na jednotvárnost. O zdravé stravě ani nemluvě. Věřím v lepší zítřky a doufám, že nezklamu sama sebe.

BoobPo

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

BoobPo

Ahoj,
Jsem holka a bydlím v Královehradeckém kraji. Velice mě zajímá sport a zdraví životní styl, samozdřejmě taky moda a přirozená krása. Závodně jezdím parkur a koním se věnuji už od malička. Hraju na kytaru a letos absolvuji z výtvarného oboru. Dřív jsem zpívala a cvičila karate. Neodmítnu žádný návrh na diskuzi nebo na výměnu názorů. Ráda bych psala o svých názorech.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.