24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Citrusy

18.03.2013
Charlott
Těší mě, jmenuji se Karla, ale raději vystupuji pod přezdívkou Charlott. Ráda hraji na piano, účastním se různých soutěží, nakupuji, fotím a píšu. :)

Beauty-Store.blog.cz

Myslím, že citrusy znáte všichni. Když se řekne citrus, hned se vám určitě vybaví citron a třeba pomeranč. Je jich ale mnohem více. Takže již zmíněný citron a pomeranč, dále limetka, mandarinka, grapefruit nebo například pomelo. Všechny tyto plodiny obsahují plno vitamínů C, který je pro tělo skoro nezbytný. Pokud je ho nedostatek, může způsobit například kurděje, ale to se už moc nevyskytuje. Citrusy taktéž pomáhají zdokonalit obranyschopnost. Takže pokud jste nemocní, dejte si třeba červený pomeranč a hned se budete cítit lépe.


Z citrusů nejdou moc dobře dělat nějaké mléčne shaky, protože toto ovoce je hodně vodnaté. Ale skvěle poslouží jako chladivé letní osvěžení do horkých dnů. Určitě znáte mojito. Citron, limetka, třtinový cukr, voda, led a je to. Takže pokud si chcete udělat nějaký osvěžující nápoj, nemíchejte je s mlékem, ale s vodou. :)


Citrusy se dobře využívají i v kosmetice. Většinou osvěžují a někdy i chladí pleť, ale pro citlivou pokožku nejsou zrovna nejlepší variantou výběru. Můžou způsobit štípaní, svědění apod.

Já citrusy miluju, mám na ně vždycky hroznou chuť. :D

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Charlott

Těší mě,
jmenuji se Karla, ale raději vystupuji pod přezdívkou Charlott. Ráda hraji na piano, účastním se různých soutěží, nakupuji, fotím a píšu.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.