24.4.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Kořeněný bramborový chléb

27.5.2014
Danielle
ráda jím a ráda vařím ráda čtu a ráda píšu Jmenuji se Daniela a jsem ta, co: - s velkým nadšením vaří (a peče) - s oblibou ochutnává nové věci - stále objevuje nové suroviny a kuchařské trendy - se zajímá o food styling - s chutí diskutuje o jídle a vaření - s radostí vítá hladové hosty Za sebou mám: - studium na FF Univerzity Palackého v Olomouci, obor žurnalistika - patnáctiletou praxi v médiích (redaktor, fotograf, prodejce inzerce, copywriter) - několik tisíc fotografií vlastních receptů Seznamte se tedy s nadšenou amatérskou kuchařku, která i ráda píše. Jsem tu pro vás!

Kořeněný bramborový chléb.

Co potřebuješ:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 400 g hladké mouky
  • 300 g žitné mouky
  • 1 kostka droždí
  • 3 velké vařené, jemně nastrouhané brambory
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička celého kmínu
  • asi 750 ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • 3 lžičky soli (podle chuti i o lžičku víc))

Jak na to:

Z jedné lžičky mouky, lžičky vlažné vody, droždí a lžičky cukru zaděláme kvásek. Mouky promícháme se solí a kořením, přidáme droždí a vodu. Pak spolu s brambory zaděláme těsto, které má na povrchu tvořit bublinky. Ručně to trvá nejméně 15 minut. Těsto se na začátku kvůli bramborám hodně lepí na ruce, proto kdo má tu možnost, využije asi radši domácí pekárnu.

Hotové těsto vložíme do mísy, mírně poprášíme hladkou mouku a přikryjeme utěrkou. Necháme na teplém místě kynout asi 90 minut.

Pak vytvoříme dva užší bochánky (oba se vejdou na šířku na velký plech). Na plechu vyloženém pečicím papírem necháme ještě 30 minut dokynout. Nahoře pak vytvoříme ostrým nožem, případně žiletkou několik šikmých řezů.

Vložíme do trouby vyhřáté na 100°C (horkovzduch), nebo v klasické troubě na 180°C. Za občasného potření vodou pečeme asi 50 - 60 minut, dokud kůrka nezezlátne. Když na bochníček zespodu poklepeme, měl by vydat dutý zvuk.

Poznámka

Brambory mohou být vařené ve slupce, nebo lze využít i zbylé od oběda.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Danielle

ráda jím a ráda vařím
ráda čtu a ráda píšu


Jmenuji se Daniela a jsem ta, co:

- s velkým nadšením vaří (a peče)
- s oblibou ochutnává nové věci
- stále objevuje nové suroviny a kuchařské trendy
- se zajímá o food styling
- s chutí diskutuje o jídle a vaření
- s radostí vítá hladové hosty

Za sebou mám:
- studium na FF Univerzity Palackého v Olomouci, obor žurnalistika
- patnáctiletou praxi v médiích (redaktor, fotograf, prodejce inzerce, copywriter)
- několik tisíc fotografií vlastních receptů

Seznamte se tedy s nadšenou amatérskou kuchařku, která i ráda píše.
Jsem tu pro vás!


KURÝR 6 - "HOGGY" PETR LEXA

AVON S PETROU LOVELY HAIR, LÍČENÍ ČTENÁŘKY ADÉLKY

PROMĚNA S TERRY MAKEUP TUTORIALS

KURÝR 1 - SHOPAHOLIC NICOL

CHUTNÁ TO? KAČÍ - MY COOKING DIARY A JEJÍ NEJLEPŠÍ KUŘECÍ KŘÍDLA

ANNA SULC - PROMĚŇ MĚ!

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.