24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

ROZTRHANÉ DŽÍNY

06.09.2014
holly311
Chci vám přestavit svůj amatérský blog KÓDY MÓDY. Lifestyle a móda dohromady. Budu se snažit pravidelně psát novinky a postřehy, které se kolem mě dějí. A aby bylo jasné, nejsem žádný módní expert. Vždycky mě bavilo se pěkně a hlavně pohodlně obléknout. Ráda listuji v módních časopisech, nechávám se inspirovat všude, kde je to možné a když kolem mě projde někdo fashion, otočím se:)Pěkné čtení, krásné léto a chyťte si tu vaší inspiraci třeba zrovna tady.

Pár kroků k dokonalému outfitu!

Roztrhané džíny rozhodně nejsou novým trendem. Na střídačku jsou IN / OUT už od osmdesátých let. Momentálně jsou ale populárnější než kdy jindy. Daly by se označit za jeden z nejsilnějších prvků street stylu. Já se do nich zamilovala až po uši, ale ještě jsem nenarazila na ty pravé! Neseděly mi v pase nebo neměly díry na místech, které by mi vyhovovaly.
Hlavně kombinace kalhot s dírami a vysokých podpatků je neuvěřitelně silné kombo. Můžete si pro ně skočit do obchodu, třeba budete mít větší štěstí. Pro ty, kteří májí stejný problém jako já, mám řešení. Vyrobte si vlastní!
Prvním krokem je výběr těch pravých džín. Vyberete si těsné s úzkými nohavicemi, nebo ty v boyfriend stylu? A jakou zvolíte barvu? Černá, tmavomodrá, nazelenalá, nebo snad úplně bílá? S vysokým pasem, nebo bokovky? Pokud se nemůžete rozhodnout, nejlepším způsobem bude první pokus proděravět džíny vyzkoušet na páru, který vám už dlouho leží ve skříni.
Pokud chcete, aby denim vypadal hodně onošeně, vymáchejte je nejdřív několikrát v horké vodě s trochou bělidla.
Na první pohled  se může zdát, že roztrhaný upgrade na džínách zvládnete s jedním párem nůžek - nezvládnete. Pro dokonale sedřený autentický look budete potřebovat hrubý smirkový papír, brousek na dřevo, ocelový kartáč, struhadlo a pemzu. Na samotné díry pak zlamovací nůž a malé, hodně ostré nůžky. Na vypodložení nohavice sežeňte plastovou desku nebo placatý kus dřeva. Zabráníte tak katastrofě proděravění i zadní části.
Místa pro díry se budou nejlépe vyznačovat v momentě, kdy si džíny obléknete. Pro vytyčení perfektních bodů můžete použít křídu, fix nebo svírací špendlík. Pomůže i pravítko.
Když budete mít konečně vyznačená místa, začněte s ,,opotřebovaným´´ vzhledem. Ten vytvoříte pomocí brusného papíru, brousku, ocelového kartáče a pemzy. Sama si pak určete moment, kdy opotřebení vypadá dokonale.
Poté, co džíny vypadají dostatečně ‚zoufale‘, je načase vzít do ruky nůžky nebo nůž a začít vodorovně prořezávat vyznačená místa na díry. Postupujte pozvolna a na úvod vyzkoušejte raději menší tahy. Finální podobu děr můžete ještě stylově doladit tak, že se čouhajících nití zbavíte pinzetou.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

holly311

Chci vám přestavit svůj amatérský blog KÓDY MÓDY. Lifestyle a móda dohromady. Budu se snažit pravidelně psát novinky a postřehy, které se kolem mě dějí.
A aby bylo jasné, nejsem žádný módní expert. Vždycky mě bavilo se pěkně a hlavně pohodlně obléknout. Ráda listuji v módních časopisech, nechávám se inspirovat všude, kde je to možné a když kolem mě projde někdo fashion, otočím sePěkné čtení, krásné léto a chyťte si tu vaší inspiraci třeba zrovna tady.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.