24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Mimi Kirk: raw s radostí

03.03.2017
Kamila Opl
Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.

Štastný úsměv od ucha k uchu, jiskra v očích, pleť téměř bez vrásek a postava modelky. Spisovatelka, kuchařka, bývalá hollywoodská herečka, ale především propagátorka živé stravy. Mimi Kirk, 78 let. Žena, která po sedmdesátce získala titul „nejsvůdnější vegetariánka nad 50 let“.

S ohledem na výše napsané je třeba říct, že na raw stravě vážně něco bude, protože skutečný věk by této dámě hádal málokdo. Narodila se v roce 1938. V 17 letech se vdala, nicméně ještě před třicítkou ovdověla. Je matkou 4 dětí a sedminásobnou babičkou. Mimina cesta k živé stravě byla postupná – před více než 40 lety se stala vegetariánkou. Tento směr představila i vlastním dětem, které dostaly možnost volby – k masu však přijaly stejný postoj. Následovala fáze veganská a před několika lety Mimi nastoupila na stravu živou, tedy raw.
Prohlašuje, že dokud se ráno nepodívá do zrcadla, vstává se jí z postele jako dvacetileté. Není divu, že (nejen) tím, jak vypadá, inspirovala tisíce lidí po celém světě, aby přehodnotili své stravovací návyky. Denně dostává stovky e-mailů – ať již s žádostí o radu, tak těch děkovných. Spolu s propagací určitého životního stylu jde ruku v ruce i vydávání knih. Mimi Kirk na toto téma vydala již čtyři, z toho jedna (Moderní odšťavňování) vyšla i v češtině.
S tím, jak se fenomén raw food rozšiřuje i u nás, čím dál více hledáme inspiraci v těch, kteří ukazují, že to jde. Ba co víc, dokonce, že to funguje. Dovedete si totiž představit, že by babičky před prahem osmdesátky vypadaly takhle? Jasně, můžeme si říct, že právě Mimi dostala do vínku geny, které jí zdraví zajistí, ale vážně si myslíte, že by se takovým vzhledem pyšnila díky stravě sestávající s průmyslově zpracovaných potravin?
Nakonec nelze nezmínit, že nejde pouze o módní záležitost. Protože to, co tělu dáme, se nám vrátí. Buď ve formě unaveného těla, které funguje na hrsti prášků denně nebo v podobě přirozeného stárnutí, které se může odehrávat ve vší důstojnosti a aktivnímu přístupu k životu.

Zdroj foto: facebook Mimi Kirk

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Kamila Opl

Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.