24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Berlin shopping

20.12.2012
LuckaPucka
Bloguji o módě a stylu, který je mi vlastní. Ležérnost, pohodlnost a hlavně žádné násilí.

O nákupech v Berlíně toho bylo napsáno už dost, proto přidám spíš svou vlastní zkušenost.

Na Kurfürstendamm a v jejím těsném okolí naleznete obchody, které znáte z ČR (HM, Zara, Esprit, Benetton atd.), a dále obchody, do kterých se chcete jít podívat (American Apparel, Urban Outfiters, Cos, slavný nákupní dům KaDeWe...) a pak obchody, do kterých vám doporučuji se podívat (Shoe City, tedy pokud chcete super boty.)

Obchodní centrum Alexa na Alexanderplatz a dvoupatrová Vero Moda. Ceny stejné nebo vyšší než v Praze... za to větší výběr...jak jinak...

Na Friedrichstrasse jsem se informačně podívala do háemka, kde mají v podstatě stejný nic jako v Praze, jen ty slevy byly trochu větší, Zara měla zlevněných pár kousků, lepší výběr, ale ceny stejné nebo vyšší. Podle mě nemá do těchto obchodů v Berlíně ani smysl chodit, nenajdete tam nic převratného. Mě se moc líbilo v obchodě SuperDry, kde jsou sice ceny vyšší, ale mají moc hezké street oblečky, hned vedle ve Weekday měli 50 procentní slevy na všechno, takže jsem nemohla odejít s prázdnou... Tam bych klidně nechala i duši...:) V Gina Tricot moc příjemné ceny, pořídila jsem si nějaké topy a konečně kabelku s třásněmi...jupí!

Dlouhé, široké ulice, všechno je od sebe docela daleko, a proto většina berlíňanů jezdí na kole ( i v zimě!) My jsme jezdili autem (doprava je tady šílená, samé dopravní zácpy...), nebo jsme chodili pěšky (pohodlné boty!). Z hotelu jsme to měli necelý kilometr na jednu z hlavních nákupních tříd Kurfürstendamm, která mi byla mnohem sympatičtější než profláklá Friedrichstraße (Mitte).

  V sobotu se budete v obchodech potýkat s ostrými lokty berlíňanek (a mají je pořádně nabroušené!), v tento den chodí obecně všichni po nákupech. V neděli si ani neškrtnete, obchody jsou všude zavřené..

Pokud se nebojíte megaobchodů, doporučuji navštívit T.K.Maxx, což je známý outletový řetězec.(např. Wilmersdorfer Straße 108, 10627- orientujte se podle psč, třeba takových Friedrichstrasse je tu hned několik).

Určitě nevynechte ani Primark. Ceny nízké, výběr velký... Já si odnesla jen pár kousků (opět jsem nezklamala a neuhla ze svého needlistu ani o krůček!), ale pro rychlé módní spotřebitele a studenty, co nemají tisíce na vyhazování za hadry, ideální! Trochu mě zklamala bižu (a to celkově, v Berlíně jsem moc doplňků nepořídila...)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

LuckaPucka

Bloguji o módě a stylu, který je mi vlastní. Ležérnost, pohodlnost a hlavně žádné násilí.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.