24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Domácí pleťové masky pro suchou pleť

13.02.2017
Maria Friedlová
Life blogerka, která ráda zachytává střípky ze svého života na fotografie. Milovnice čokolády a útulných kaváren, čtenářka sci-fi knih a neustálá studentka.

O pleť je potřeba neustále se starat. Pokud patříte vy k těm šťastným, kterým stačí obličej dvakrát denně vyčistit micelární vodou, máte vyhráno. Nám, kterým byla nadělena suchá nebo naopak pleť mastná, ji musíme dopřávat i péči navíc. Obzvláště teď v zimě, kdy dostává od mrazíků pořádně zabrat.

Postižené jsou zejména ženy, které trpí sušší pokožkou. Vítr se zimou mají tendenci jí vysušovat ještě více, stejně tak se to týká oblasti rukou. Jak se tedy postarat o to, aby Vaše pleť zůstala stále hydratovaná? Co třeba domácí pleťové masky?

Ingredience, které budete potřebovat, se s velkou pravděpodobností již nacházejí ve Vaší kuchyni. Příprava je velmi jednoduchá a účinek zaručený. 

1. MED = KOUZELNÍK

Nejenže pomáhá odstranit černé tečky nebo vrásky, výborně funguje i na suchou pleť. 

BUDETE POTŘEBOVAT:
2 čajové lžičky medu
1 čajová lžička kokosového oleje

Obě ingredience smíchejte dohromady a směsí masírujte pokožku po dobu pár minut. Nechte 15 minut působit a poté opláchněte vlažnou vodou.

2. DŮLEŽITÁ JE HYDRATACE

Samozřejmostí je v zimních měsících pod makeup či BB cream nezapomenout nanést i hydratační krém. Jestli máte ale pár minutek navíc, zkuste si doma připravit hydratační masku. Pozor, překvapivě bude též obsahovat med. 

BUDETE POTŘEBOVAT:
půl rozšťouchaného banánu
3 čajové lžičky medu
3 čajové lžičky jogurtu

Opět smíchejte veškeré suroviny, abyste vytvořili řidší pastu. Tu naneste na obličej a nechte po dobu 15 minut působit. Smyjte směs studenou vodou a pleť vysuště nejlépe bavlněným ručníkem. Pokožka bude jemná na dotek a skvěle hydratovaná. 

3. AVOKÁDO A JOGURT

Avokádo je ovoce, které se může pyšnit vysokým obsahem vitamínu E. Díky němu pokožku dostatečně vyživuje a předchází vysušování. 

BUDETE POTŘEBOVAT:
jedno avokádo
jogurt

Oloupejte avokádo a zbavte ho pecky. Poté ho spolu s jogurtem rozmixujte, dokud Vám nevznikne pasta. Aplikujte na obličej a nechte účinkovat 15-20 minut, poté stačí obličej jen omýt teplou vodou.

4. BANÁN A JOGURT

Na řadu přichází maska, kterou vyrobíme jednoduše z ingrediencí, co jsme použili na přípravu masek předchozích. Zatímco jogurt pleť hezky zjemní a zklidní, banán pokožce dodá potřebné živiny. Jeden banán vidličkou rozšťoucháme a jogurt budeme přidávat do té doby, dokud nám nevznikne pastovitá konzistence. Necháme na obličeji cca 10-15 minut a smyjeme vlažnou vodou.

Zdroj foto: cloudfront.net, akademiakrasy.sk, meduj.cz, myeasyrecipes.net

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Maria Friedlová

Life blogerka, která ráda zachytává střípky ze svého života na fotografie. Milovnice čokolády a útulných kaváren, čtenářka sci-fi knih a neustálá studentka.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.