24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jak vybrat správný BB cream

25.02.2013
PlumFoolery
Karolína, 23 let. Pracující studentka (studující pracantka) jež si ráda krátí čas sledováním fashion a beauty blogů

Ahoj všem! kdo nemá v šuplíku BB cream, jakoby v poslední době nebyl. Na trhu jsou jich momentálně desítky, ne-li přímo stovky a člověku jde poslední dobou hlava kolem z toho, po kterém vlastně sáhnout a nesplakat nad špatnou koupí.

Ahoj všem!

kdo nemá v šuplíku BB cream, jakoby v poslední době nebyl. Na trhu jsou jich momentálně desítky, ne-li přímo stovky a člověku jde poslední dobou hlava kolem z toho, po kterém vlastně sáhnout a nesplakat nad špatnou koupí.

Co je to vlastně BB krém?
BB krém je v základě tónovací krém, který ale nabízí o mnoho víc! Tónuje a hydratuje pleť, může fungovat i jako primer pod makeup, redukuje mastnotu pleti a zmírňuje viditelnost pórů. Většina BB krémů nabízí i účinky proti stárnutí a vysoké SPF pro ochranu pleti. Mohou i účinně léčit akné a zmizíkovat jizvy po pupíncích.

Spojuje tak  péči a makeup -> to, co většina z nás řeší minimálně 2-3 lahvičkami v koupelně, je zde "našlapáno v jedné".

Ač má většina z nás spojeny BB krémy s Asií, ve skutečnosti byl ten první vyvinut v sousedním Německu, lékařkou Schrammek, která ho vytvořila na pomoc popáleninovým pacientům po terapii. V 80. letech se ale tohoto nápadu chytly asijské firmy a BB krémy se staly nepostradatelným pomocníkem spousty tamních žen.

V loňském roce se BB nápadu chytly i evropské firmy, které ale bohužel BB krémům moc dobrou reklamu nedělají. Většina z nich svým složením nenabízí víc, než obyčejný tónovací krém a své stáré formulace "tónováků" akorat šouply do nového obalu s písmenky BB - parádní marektingový tah.

 

Co by tedy měl váš BB cream umět?

- měl by mít hydratační složení.  Většina z nich má krémovou či pěnovou hutnější konzistenci a již při roztírání na pleti cítíte jeho účinky

- měl by mít střední až vyšší schopnost krytí. Rozhodně by měl zvládnout víc než lehké sjednocení pleti. S většinou asijských BB nepotřebuejte korektor nebo pudr, zvládnou vše úplně samy!

- měl by mít vyšší SPF. Asijatky si vždy potrpěly na světlou pleť a proto si ji chrání vyšším SPF. 10 nebo 12 je opravdu málo pro ochranu pleti před sluníčkem

- měl by dlouhodobě zlepšovat stav vaší pleti. Pravý BB se na pleti podepíše kvalitní hydratací a sjednocovacími účinky, které si časem poradí s pigmenotvými skvrnami a dalšími nedokonalostmi pleti.

Co by naopak BB cream dělat neměl?

- neměl by flekatět a jinak měnit barvu na obličeji, jako jste zvyklé od některých makeupů

- neměl by vysoušet pleť

- neměl by vám v průběhu dne z pleti zmizet

- měl by vám umět zakrýt nedostatky

-neměl by být moc tmavý - asijské BB krémy se většinou vyrábí ve světlejších odstínech, díky oblíbenosti světlé pleti. Evropské značky samozřejmě přizůsobily odstíny evropským typům pleti, ale Rrzhodně byste neměli z BB tuby vymáčknout drogerkovou oranžádu. 

Jediným momentálně diskutovaným nedostatkem BB krému je jejich bělící složka. Většina pravých, asijských BB obsahuje bělící složky, které nemusí být pro už světlou evropskou pleť vhodné. Další věc na kterou si dát pozor je vysoké SPF, které by mohlo pleť dlouhodobě zatěžovat. Proto se snažte vyhnout nošení BB večer, či v noci, kdy SPF ochrana není potřeba a vyvarujte se BB základu na fotografie - spf odráží světlo a nevypadá to na fotkách pěkně. 

 

Jaký je váš oblíbený BB?:-) Jaký jste pak naopak měli chuť hodit do koše?

 

 

Komentáře

myschule 18.03.2013 20:54

Prosímtě, co je to za BB ten hněděj nahoře nalevo? Děkujii

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

PlumFoolery

Karolína, 23 let. Pracující studentka (studující pracantka) jež si ráda krátí čas sledováním fashion a beauty blogů


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.