24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Nejlepší domácí masky na vlasy

26.03.2014
Voice
Píšu o všem co mě baví, co se mi líbí a co bych chěla :-)

Máš suché vlasy bez lesku? Třepí se ti? Nebo se tvá korunka krásy naopak příliš mastí? Anebo máš vlasy úplně v pohodě, ale chceš větší objem? Vlasové masky udělají dobře každým vlasům! A když si je vyrobíš z domácích surovin, tak i tvé peněžence. Vybrala jsme ty nejlepší!

Banán vrátí lesk
Na vlasy bez lesku je nejlepší banán. Vyber si pěkně měkký, rozmačkej ho, vmíchej 2 lžíce olivového oleje, 1 kávovou lžičku medu a maska je na světě! Masku nech působit 15 až 20 minut, a pak důkladně vymyj.

Citron zastaví maštění
Vymačkej šťávu z jednoho plodu, přidej skleničku vody a vtírej do vlasů, nech 10 až 15 minut působit a dobře vymyj. Citron se také doporučuje v boji proti lupům.

Majonéza pro větší objem
Máš vlasy v pohodě, akorát bys ráda větší objem? Zkus majonézu. Připrav si dle délky vlasů 100 až 200 ml, vetři do vlasů jako šampon, nech 20 minut působit, a poté důkladně vymyj.

Sůl proti lupům
Smíchej olivový olej s kávovou lžičkou soli, vzniklou směs vmasíruj do pokožky hlavy, a pak důkladně spláchni.

Na lupy a mastnou pokožku můžeš také použít černý anebo zelený čaj. Stačí zchladit a přidat citron, tento zábal dodá vlasům v horkých letních dnech jas, hydratuje a desinfikuje pokožku.

Ocet
Obyčejný 8% ocet má na vlasy velice pozitivní účinky.
Dodává vlasům lesk, průžnost a hlavně uzavírá šupiny na povrchu vlasu, které chrání vlas. Šupiny se otevírají například při barvení, melírování a také mytí a proto je vlas dobré uzavřít proti narušení. Upravuje ph pokožky a je také dobrý proti mastným vlasům a lupům.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Voice

Píšu o všem co mě baví, co se mi líbí a co bych chěla


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.