Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Ačkoliv vhodné stravování Crohnovu nemoc nevyléčí, může významně pomoci zmírnit její průběh. Právě špatně zvolená strava je totiž častým důvodem, proč lidé s tímto onemocněním trpí nepříjemnými až velmi...
Způsobů rovnání zubů je opravdu mnoho. Jedním z velmi účinných způsobů, jak si pořídit pěkný úsměv jsou lingvální rovnátka. Tedy rovnátka, která se umisťují na vnitřní stranu zubů. Pojďte se s námi podívat...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Úplně jednoduchá marináda na kuřecí, kterou připravíte z běžně dostupných ingrediencí. Tentokrát jsem jí namarinovala paličky a upekla je v troubě, ale často tuhle marinádu používám na grilované maso. Vykostěná kuřecí stehna nebo kuřecí prsa přes noc marinovaná a na grilu pečená jsou...
Na míse pár posledních zhnědlých banánů, v lednici otevřený jogurt, znáte to... Ingredience: 12 vyšších kousků 50 g ječné mouky 120 g celozrnné špaldové mouky 1 sáček kypřícího prášku do pečiva 1 lžička skořice...
Crème brûlèe je jeden z nejznámějších francouzských dezertů a i když je francouzský, není vůbec složitý. Tenhle dezert jsem dost obrala o cukr a je pořád krásně sladký, ale nepřeslazený. Kdo má rád extra sladké, může množství cukru až zdvojnásobit. Nejlepší...
Jak vidíte podle fotky a tulipánů, není úplně aktuální. Tenhle tousťák peču už dlouho, protože koupit v obchodě dobrý toustový chleba bez spousty chemie a bez Babiše je opravdu umění. Ingredience: forma 30 x11 výška 7 cm 500 g hladké mouky 270 g mléka 50...
Letos v létě a hlavně na podzim jsem je dělala vždycky o víkendu, když jsme měli na chalupě kamarády. Udělat plnou pánev huevos rancheros je totiž o dost snazší a hlavně originálnější a lepší než mazat a obkládat chleby pro partu chlapů :) Tradiční huevos rancheros neboli...
Nečekejte tradiční perníčky (na ty najdete recept tady ). Tyhle jsou hřebíčkové a místo zdobení polevou se zdobí jenom mandlemi. Ingredience: na 4 plechy 1 vejce 140 g cukru 140 g másla 210 g mouky půl lžičky mletého hřebíčku špetka skořice ...
Ozdoby, které mě vrací do dětství. Naše domácí každoroční předvánoční tvoření z těsta, které mě svojí zvláštní vůní vždycky lákalo ochutnat i když je tvrdé jak kámen. Vždycky jsem dělala figurku čerta a nejvíc mě bavilo nůžtičkama na nehty nastřihávat těsto ..a baví mě to...
Kdo sledujete můj blog a instagram delší dobu, určitě jste si všimli, že často peču v Remosce a tady na blogu mám dokonce kategorii receptů "remoska", protože tenhle český vynález je úplně perfektní věc a i když mám na chalupě celkem 3 pece, tak obzvlášť v létě nic jiného nepoužívám,...
Tyhle vánoční dárečkové články jsou vždycky tak oblíbené, že ani letos nemůžu vynechat :) Letos jsem vyráběla oblíbené koule neboli bomby do vany, svíčky a čaje 💓 Tak jdeme na to:-) KOUPELOVÉ BOMBY Letos jsem vše potřebné na výrobu objednala...
Můj druhý recept připravený ve spolupráci s grilcentrum.cz a jejich červeným kampotským pepřem je čokoládový dort. Tenhle druh pepře se krásně hodí na ryby, ale i na sladké a hlavně k čokoládě. Takže jsem náš oblíbený recept na čokoládový dort vylepšila...
Recept jsme se Zdendou vymysleli v létě. Roky zpátky byl hlavní hvězdou našeho grilu hamburger. Letos ho nahradila žebra. Kolik marinád už jsme zkoušeli? No..hodně. Tuhle verzi marinády jsme letos sestavili z toho, co dům dal, je úplně strašně jednoduchá a tak dobrá, že jsme od té doby...
Dort pro taťku k narozeninám :) Poslední dobou mě strašně moc baví péct dorty. Při prvních pokusech jsem se vždycky držela receptu, ale teď mám ráda i tyhle experimenty. Třeba následující korpus je medové těsto na můj oblíbený hruškový koláč. Je podzim, jsou hrušky a celkově...
Citrónová, moje oblíbená chuť. Nedávno mi kamarád doporučoval prostřeno, kde vaří jenom kuchaři. I když se na to normálně nedívám, jeden páteční večer jsem dala všech 5 dílů za sebou :) Zdeněk Pohlreich tam pekl citrónový koláč a já na něj hned dostala chuť. Jenže na stránkách byla...
Jsem na chalupě a prší. Dělám koprovku, protože je fakt zima, dělám zimní verzi s masem (letní s vajíčkem a bramborem najdete tady ). A protože prší fakt hodně a venku nemůžu nic dělat, rozhodla jsem se recept připravit na blog. Tajemství téhle koprovky...
Naše nepálivé balkónové mini papričky plněné fetou. Tahle večeře byla hodně řecká. Ingredience: 2 porce jako hlavní jídlo 7-10 mini papriček (nebo 3-4 běžně velké) 200 g fety 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce vinného octa pepř 2 plné lžíce posekaného čerstvého kopru...
Vím jak to s kváskovým chlebem je a to, co funguje jednomu, nemusí fungovat dalším. Jenže o chleba byl zájem a tak jsem ho začala péct jednou týdně a když mi pokaždé vyšel úplně stejně, rozhodla jsem se ho co nejpodrobněji sepsat na blog. Já doufám, že se vám všem bude dařit stejně dobře...
Je tady slibovaný recept na koláč, který už tak trochu voní podzimem. Je totiž plný ořechů. Někomu tenhle koláč dokonce připomíná cukroví :) Ingredience: kulatá koláčová forma Těsto: 150 g studeného másla 180 g hladké špaldové mouky 50 g třtinového cukru 1 žloutek ...
Recepty "ze zbytků" většinou na blog nedávám. Kvůli tomu, že každý najde v lednici zbytky jiné a nakonec by kvůli tomu člověk musel nakoupit spoustu věcí a z nich by bylo spousta dalších zbytků :) Ke konci naší dovči na chalupě jsem utrhla jednu přelostlejší cuketu a rozhodla se do ní...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.