Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Léto je za rohem. Péče o pleť během horkých letních měsíců by se rozhodně neměla podceňo-vat – natož pak vynechávat. S blížícím se létem a spalujícími doteky sluníčka byste proto měli vědět, jak o svou...
Geopolitická situace ve světě vyvolává v lidech velmi nepříjemné pocity a jedním z těch hlavních je aktuálně strach a stres z neustále se zvyšujících cen za elektřinu a plyn, které vytápí mnoho domácností...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Na tenhle letní koláč budete potřebovat jen šlehačku, zakysanou smetanu s trochou cukru, piškoty a spoustu ovoce podle vlastní chuti. Můžete ho udělat na hluboký plech a krájet na kostky jako řezy (asi bych potom dělala dvojitou dávku), ale v kulaté formě podle mě neudělá ostudu, ani...
Když se udělá pěkně a na chalupu přijedou kamarádi, burgery na grilu jsou jistota, která nikdy nezklame. Ale co když zrovna moc pěkně není? Potom přijde čas na burgery s trhaným masem na které vlastně gril vůbec nepotřebujete. Trhané maso se dost často připravuje v pomalém hrnci....
Přemýšlela jsem, jak nazvat tyhle knedlíky. Jsou to alá karlovarské , dělané ve tvaru koule, ale místo špeku jsou s uzeným. Jenže pod názvem knedlíky s uzeným masem si zase představím plněný knedlík z bramborového těsta. Tak snad nikoho název moc nezmátl a kdyžtak mi klidně napište,...
Stejně jako minulý rok, i letos připravuji recepty s Bzeneckými octy. První z nich je nepečený cheesecake se základem z máslových sušenek, vrstvou z čerstvého sýra, které dodá šmrnc bzenecký vinný ocet a celé to zakončí vrstva šlehačky....
Pokud si pod názvem čočka na kyselo představujete kopec rozvařené čočky se spoustou světlé jíšky a máte z toho hrůzu, zkuste čočku podle následujícího receptu. My jí doma děláme i několikrát za měsíc. K čočce nejčastěji dělám ztracené vejce, ale podle chuti můžete přidat i párek, kousek...
Co na tom, že to je rychlý recept, každá bábovka je slavnostní moučník :) Drobná vada na kráse. Prasklina v místě čokoládového těsta. Často, když přidám čokoládu tak praskne. Jen s kakaem je to v pořádku. Takže takové upozornění pro estéty. Já osobně radši čokoládovou prasklinu...
Pokud jste viděli některé moje dorty, určitě víte, že mám nejradši jedlé dekorace. Dort ozdobený květinami je sice krásný (a občas v menším množství květinami také zdobím), ale vnitřně se pořád peru s tím, že ve většině případů mají tyhle dortové květinky krátký život, který skončí...
Salát s mangem a krevetami je můj oblíbený. Když ho vidím na menu, často si ho dám, ale v každé restauraci chutná trochu jinak a trochu se liší i zelenina v něm. Následující recept je složený z toho, co mi v mango salátu chutná a společně se zálivkou je to parádní souhra chutí. Největší...
Rozhodně jsem v týmu " červená zelňačka ". Ale život je změna a občas to chce zkusit i něco jiného :) Na vývar můžete použít buď uzená žebra nebo uzený ocásek. Pokud použijete ocásek, počítejte se spoustou masa, kterého je do polévky až moc. Takže si k tomu naplánujte třeba šunkofleky...
Jeden z tradičních indických receptů. Je lehce až středně pálivý, ale rozhodně ne tolik jako třeba kuře vindaloo, takže ho bez obav můžete uvařit. Nejlepší příloha je podle mě basmati rýže. U kuřete je totiž spousta omáčky a tu byste si s indickým chlebem tolik neužili. Podle možností...
Ořechy plněné krémem jsou moje oblíbené cukroví. Nejhorší je vymazat a pak jednu po druhé umýt všechny formičky:) Ingredience: cca 80 kousků = 40 ořechů Těsto: 200 g hladké mouky 150 g másla 50 g cukru moučka 1 žloutek 30 g mletých vlašských ořechů 1 zarovnaná lžíce...
Lemon curd je tradiční britský citrónový krém. Ráda ho používám do dortů, ale letos na Vánoce jsem ho vyrobila speciálně na makové linecké těsto. Letos jsem totiž linecké rozdělila na dvě části a do jedné poloviny těsta vmíchala nemletý mák tak, aby byla v těstě sem tam tečka. A tohle...
Vláčnost kokoskám zajistí šlehání bílků nad horkou párou. Nenechte se tím odradit a zkuste to, nic to není a opravdu to za to stojí :) Ingredience: na 2 plechy malých kokosek, cca 60 kousků 50 g bílků 90 g moučkového cukru 80 g strouhaného kokosu ...
Skořicové kynuté těsto se skořicovou náplní. Po víkendu se dá říct, že tohle je pro spoustu lidí recept na přání. Teď už je jenom upéct, zatopit v krbu nebo zapálit svíčku a uvařit si k nim hrnek čaje. Šneky můžete upéct buď odděleně nebo takhle ve stylu buchet. Tyto jsem pekla...
Choux au craquelin jsou francouzské větrníčky z odpalovaného těsta s popraskaným povrchem. Základní odpalované těsto jsem použila stejné jako na klasické české větrníčky a naplnila je krémem ze slaného karamelu. Ingredience: 20 kusů Těsto: 70 g mléka 60 g...
Poslední recept ve spolupráci s Bzeneckým octem je recept na houby ve sladkokyselém nálevu. Protože co Čech, to houbař a u nás doma nesmí sladkokyselé houbičky nikdy chybět. Nakládat můžete buď malé houbičky celé nebo přepůlené, ale i větší houby, pokrájené na kusy. Nejlepší výsledek...
Popadaná podzimní jablka, i když kolikrát nevypadají nic moc, nemusí skončit na kompostu. Jejich chuť je výrazná a skvělá, vyplatí se ty jejich vady vykrájet a vykouzlit z nich nějakou dobrotu :) Ingredience: 10 bochánků 250 g hladké mouky 100 g bílého jogurtu 70 g mléka...
Letos jsem kvůli slimákům cukety sela na dvakrát a tak nám uzrávají až teď. Cuketová bábovka je díky nim krásně vláčná a perníkové koření přidá už tu správnou, lehce podzimní chuť :) Ingredience: 400 g cukety (váha očištěné cukety) 3 vejce 150 g třtinového cukru 170 ml...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.