Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Současná móda klade velký důraz na pohodlnost a neopomíná ani zdravotní aspekty. Už dávno neplatí heslo, které říká, že pro krásu se musí trpět. A platí to i pro boty na podpatku. Můžete je totiž vybrat...
Pokud máte iPhone, možná mu budete chtít pořídit parťáka a sobě nového pomocníka, třeba kvůli sledování denní aktivity nebo životních funkcí. Chytré hodinky Apple Watch jsou ve své kategorii jedny z nejpopulárnějších...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Ingredience: 230g hladké špaldové mouky Probio 100g polohrubé špaldové mouky Probio 1/2 kostky droždí (21g) 115ml vlažného mléka 70g cukru špetka mleté vanilky (nebo lžička extraktu) 70g změklého másla 3g soli kůra z 1 citronu 1 vejce 30g hrozinek...
Letošní první recept ve spolupráci s Bzeneckým octem jsou asijské nudle s čajovými vejci. Nudle jsou recept rychlý, ale hodinu předem se musí máčet ve vodě. Čajová vejce jsou recept rychlý na přípravu, ale delší na marinování. V receptu uvádím množství na 4 vejce. Vejce je dobré...
Tenhle cibulový koláč peču doma docela často a už několik let. Na blog jsem ho fotila už snad 5x! Jenže jsem ho sem nikdy nedala. A vždycky, když jsem se po nějaké době k fotkám dostala, už se mi moc nelíbily a tak jsem ho upekla znova, nafotila...a tak pořád dokola :) Přitom je to...
Minulý rok jsem na Instagramu psala můj příběh o vinném cukroví, do kterého jsem se rozhodla dát místo vína ocet. Ale byla jsem roztržitá a místo vinného octa jsem do těsta nalila bzenecký salátový speciál s bylinkami. Na záměnu jsem přišla ve chvíli, kdy se z trouby začala linout...
Trvalo mi to strašlivě dlouho, ale říkala jsem si, že recept je na You Tube a tak si galetku může každý upéct. Konečně jsem se dostala k tomu to všechno napravit a přidat recept i sem. Těsto: 200 g hladké mouky 125 g studeného másla 70 g krupicového cukru 1 žloutek 0,5 prášku...
Dýňová hořčice je letošní poslední recept ve spolupráci s Bzeneckým octem . Nečekejte klasickou hořčici. Je nasládlá a chutná po dýni, ale díky octu a hořčičnému semínku má i říz. Ingredience: 6 skleniček po 320 ml 1 kg dýně hokkaido (váha už očištěné dýně) 100 ml oleje...
Moje oblíbená příprava mražené tresky. Protože tohle jídlo jí i malá Adélka, jediné koření, které používám je kari. Hodně jemné kari, které vůbec nepálí. Dospělí si podle chuti přidají pepř nebo chilli. Není to žádný zázrak, žádné pravé indické kari, ale je to náš oblíbený recept, který...
Jak upéct to nejšťavnatější kuře? Naložit ho na pár hodin do slano-sladkého a kořeněného nálevu. Kuře do nálevu nakládám na 6 hodin. Myslím, že tak 8 hodin je maximum, nálev je hodně slaný a mám vyzkoušeno, že 6 hodin stačí. Recept je grilovací, ale naložené kuře můžete upéct i...
V posledních dnech jsem si oblíbila tyhle taštičky. Na zahradě máme spoustu jablek a tak se snažím nepéct pořád jenom štrůdl. Taštičky mají jednu velkou výhodu. Díky tvaru a tomu, že náplň drží pěkně uvnitř, se Adélce dobře drží a jí. A pokud si chcete vzít něco sladkého s sebou na svačinu,...
Kombinace (pro mě příliš) ostrých amerických okurek a nálevu na klasické české nakládačky. Kari okurky vždy dělám z přerostlých hadovek, obřích nakládaček a jednou jsem do kari láku naložila i jakési křížence dýní a cuket, které záhadně vyrostly na zahradě. Jenom pozor na přerostlé polní...
Fazolek jsou teď plné záhony i trhy a protože určitě víte, že moje oblíbená kuchyně je ta Řecká, následující recept bude řecké národní jídlo z fazolek. Jako u všech těchto zeleninových kotlíků, i fasolakia má spoustu variant. Luxusní je pečená společně s jehněčím masem, ale mně moc chutná...
Občas tady na chalupě nestihneme v Jednotě pečivo. V tom případě se hodí každý rychlý recept jako je třeba tenhle. Píšu rychlý, ale je z kynutého těsta a to prostě kynout musí a zkrátit to nejde. Ale jinak s těstem není žádná práce a výborně se s ním po vykynutí pracuje, vůbec nelepí....
V poslední době mi přišlo několik otázek na slaný karamel. V receptech ho totiž vždycky mám jako kupovanou ingredienci. Já jsem byla líná ho dělat a vás zajímalo, kde ho koupit. Pravda je, že domácí karamel je docela jednoduchá záležitost a hlavně je asi tak stokrát levnější než ten...
Čas od času dostaneme chuť na smažené závitky. Je to spíš záležitost chladnějších dnů, ale k receptu jsem se dostala až teď. Pokud závitky smažíte v dobře rozpáleném oleji s teplotou okolo 160°C tak se nebojte nasáknutí oleje (ale tohle platí u všech smažených jídel, třeba i u...
Na tenhle letní koláč budete potřebovat jen šlehačku, zakysanou smetanu s trochou cukru, piškoty a spoustu ovoce podle vlastní chuti. Můžete ho udělat na hluboký plech a krájet na kostky jako řezy (asi bych potom dělala dvojitou dávku), ale v kulaté formě podle mě neudělá ostudu, ani...
Když se udělá pěkně a na chalupu přijedou kamarádi, burgery na grilu jsou jistota, která nikdy nezklame. Ale co když zrovna moc pěkně není? Potom přijde čas na burgery s trhaným masem na které vlastně gril vůbec nepotřebujete. Trhané maso se dost často připravuje v pomalém hrnci....
Přemýšlela jsem, jak nazvat tyhle knedlíky. Jsou to alá karlovarské , dělané ve tvaru koule, ale místo špeku jsou s uzeným. Jenže pod názvem knedlíky s uzeným masem si zase představím plněný knedlík z bramborového těsta. Tak snad nikoho název moc nezmátl a kdyžtak mi klidně napište,...
Stejně jako minulý rok, i letos připravuji recepty s Bzeneckými octy. První z nich je nepečený cheesecake se základem z máslových sušenek, vrstvou z čerstvého sýra, které dodá šmrnc bzenecký vinný ocet a celé to zakončí vrstva šlehačky....
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.