Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Nový rok často přináší předsevzetí a touhu po zdravějším životním stylu. Jedním z nejpopulárnějších cílů je začít pravidelně cvičit. Aby novoroční předsevzetí nezůstaly jen na papíře, je vhodné investovat...
Podzim je v plném proudu a vy máte stále pocit, že vaše outfity nejsou dokonalé? Nezoufejte! Na následujících řádcích si povíme, jaké oblečení, doplňky a které boty budou to pravé do chladných deštivých...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Pokud mě sledujete na sociálních sítích, mohli jste si všimnout polévky, kterou jsme před nedávnem ochutnali cestou na Caumasee ve Švýcarsku. Byla obyčejná, ale neobyčejně dobrá. Bündner Gerstensuppe. Našla jsem několik receptů a z nich udělala takový zlatý střed, protože třeba Zdenda...
První a poslední recept na vánoční cukroví tohoto roku, navíc po Vánocích, jsou pistáciové stromečky. Zdenda miluje všechno pistáciové a tak jsem mu chtěla udělat radost a zkusila nakombinovat pistáciové sušenky s pistáciovým dortovým krémem, který jsem jestě vylepšila o pistáciovou...
Chcete ten nejjednodušší recept, který je zároveň variabilní, dá se jíst naslano i nasladko? Tyhle placky nám vždycky o prázdninách pekla na kamnech babička. Z kamen mají nejlepší chuť a na chalupě je peču úplně stejně. Pokud ale nemáte kachlová kamna, nevadí. Placky pečte nasucho...
Letos jsem dělala povidla z jedenácti kil švestek. Domácí povidla jsou na pečení nejlepší. Nejsou zahušťovaná a tak se na koláčích a v buchtách neroztékají a ani z nich nevytékají. Hned jsem z nich napekla tyhle mrkvové rohlíčky, protože na zahradě mám ještě spoustu mrkve. Recept je...
Poslední recept, který jsem připravila pro Bzenecký ocet je podzimní salát s pečenou dýní, rukolou a dvěma druhy balzamikového octa. Dýně je moje nejoblíbenější podzimní zelenina. Nejradši mám odrůdu hokkaido, která se dá použít naslano i nasladko a hlavně se nemusí loupat. Pečená...
Nekynuté galetky jsou moje oblíbené koláče. Kdo by neměl rád tenké těsto se spoustou náplně? :) Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 100 g studeného másla 40 g cukru moučka 1 žloutek špetka soli 2 lžíce studené vody +rozšlehané vejce na potření okrajů Náplň: ...
Recept na naše oblíbené saláty z letní zeleniny ve sladkokyselém nálevu. V zimě jako když je najdete. Z uvedeného množství připravíte 4 sklenice velikosti 0,7 litru. Ingredience: ŘEPA A ZELÍ 500 g čerstvého zelí 500 g červené řepy ZELÍ S MRKVÍ A PAPRIKOU 500 g...
Včera jsem sklidila brambory. Jako první přišly na řadu moje oblíbený brambory na loupačku s máslem a pažitkou. Dvě brambory mi zbyly a došlo pečivo, takže bylo hned jasný co z nich udělám. Houstičky jsou díky bramborám krásně vláčné. Posypat je můžete libovolnými semínky podle chuti,...
Čokoládové crinkles někdo peče jako vánoční cukroví. Mně připomínají spíš sušenky. Ale vláčné sušenky s měkkým čokoládovým středem. Něco jako brownies. Takže pokud jste milovníci čokolády nebo třeba čekáte návštěvu a potřebujete něco snadného a dobrého ke kávě nebo čaji, zkuste tyhle...
Letos už jsem nevěděla, co s rybízem. Je v mrazáku, máme marmelády...Hledala jsem v sešitku receptů po babičce a našla recept na červený rybíz jako brusinky. Po přečtení ingrediencí jsem byla trochu nejistá, jestli to bude vážně chutnat jako brusinky. Je tam hřebíček, skořice, rum.. Rovnou...
Doma milujeme tyhle saláty, které člověka nasytí jako hlavní jídlo, protože je vždy obohatím o něco navíc. Sýr, houby, cokoliv. Navíc se konečně začala zahrada zelenat něčím k snědku a mezi první zeleninou je vždy špenát. Zkuste si taky připravit tenhle osvěžující salát z čerstvého...
Příběh našeho letošního beránka začal včera. Na chalupě mi přestal fungovat šlehač a vařečkou bych nadýchané a vyšlehané těsto, ze kterého peču beránka vždycky, určitě nezvládla udělat. V první chvíli mě napadlo, že letos prostě beránek nebude. Ale chvilku poté už jsem prohledávala...
Ingredience: 230g hladké špaldové mouky Probio 100g polohrubé špaldové mouky Probio 1/2 kostky droždí (21g) 115ml vlažného mléka 70g cukru špetka mleté vanilky (nebo lžička extraktu) 70g změklého másla 3g soli kůra z 1 citronu 1 vejce 30g hrozinek...
Letošní první recept ve spolupráci s Bzeneckým octem jsou asijské nudle s čajovými vejci. Nudle jsou recept rychlý, ale hodinu předem se musí máčet ve vodě. Čajová vejce jsou recept rychlý na přípravu, ale delší na marinování. V receptu uvádím množství na 4 vejce. Vejce je dobré...
Tenhle cibulový koláč peču doma docela často a už několik let. Na blog jsem ho fotila už snad 5x! Jenže jsem ho sem nikdy nedala. A vždycky, když jsem se po nějaké době k fotkám dostala, už se mi moc nelíbily a tak jsem ho upekla znova, nafotila...a tak pořád dokola :) Přitom je to...
Minulý rok jsem na Instagramu psala můj příběh o vinném cukroví, do kterého jsem se rozhodla dát místo vína ocet. Ale byla jsem roztržitá a místo vinného octa jsem do těsta nalila bzenecký salátový speciál s bylinkami. Na záměnu jsem přišla ve chvíli, kdy se z trouby začala linout...
Trvalo mi to strašlivě dlouho, ale říkala jsem si, že recept je na You Tube a tak si galetku může každý upéct. Konečně jsem se dostala k tomu to všechno napravit a přidat recept i sem. Těsto: 200 g hladké mouky 125 g studeného másla 70 g krupicového cukru 1 žloutek 0,5 prášku...
Dýňová hořčice je letošní poslední recept ve spolupráci s Bzeneckým octem . Nečekejte klasickou hořčici. Je nasládlá a chutná po dýni, ale díky octu a hořčičnému semínku má i říz. Ingredience: 6 skleniček po 320 ml 1 kg dýně hokkaido (váha už očištěné dýně) 100 ml oleje...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.