Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Určitě i vy chcete pro vašeho pejska to nejlepší. Když se mu něco podaří nebo splní úkol, pak pro něj zajisté máte nachystány pamlsky. A právě v dnešním článku se podíváme na to, jaké se hodí pro nejrůznější...
Populární riflovou bundu zná snad každý z nás. Pokud ji ale ještě nemáte v šatníku, možná je čas to změnit. Tenhle nesmrtelně trendy kousek totiž vynosíte téměř po celý rok a vždy bude vypadat stylově....
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Recept na naše oblíbené saláty z letní zeleniny ve sladkokyselém nálevu. V zimě jako když je najdete. Z uvedeného množství připravíte 4 sklenice velikosti 0,7 litru. Ingredience: ŘEPA A ZELÍ 500 g čerstvého zelí 500 g červené řepy ZELÍ S MRKVÍ A PAPRIKOU 500 g...
Včera jsem sklidila brambory. Jako první přišly na řadu moje oblíbený brambory na loupačku s máslem a pažitkou. Dvě brambory mi zbyly a došlo pečivo, takže bylo hned jasný co z nich udělám. Houstičky jsou díky bramborám krásně vláčné. Posypat je můžete libovolnými semínky podle chuti,...
Čokoládové crinkles někdo peče jako vánoční cukroví. Mně připomínají spíš sušenky. Ale vláčné sušenky s měkkým čokoládovým středem. Něco jako brownies. Takže pokud jste milovníci čokolády nebo třeba čekáte návštěvu a potřebujete něco snadného a dobrého ke kávě nebo čaji, zkuste tyhle...
Letos už jsem nevěděla, co s rybízem. Je v mrazáku, máme marmelády...Hledala jsem v sešitku receptů po babičce a našla recept na červený rybíz jako brusinky. Po přečtení ingrediencí jsem byla trochu nejistá, jestli to bude vážně chutnat jako brusinky. Je tam hřebíček, skořice, rum.. Rovnou...
Doma milujeme tyhle saláty, které člověka nasytí jako hlavní jídlo, protože je vždy obohatím o něco navíc. Sýr, houby, cokoliv. Navíc se konečně začala zahrada zelenat něčím k snědku a mezi první zeleninou je vždy špenát. Zkuste si taky připravit tenhle osvěžující salát z čerstvého...
Příběh našeho letošního beránka začal včera. Na chalupě mi přestal fungovat šlehač a vařečkou bych nadýchané a vyšlehané těsto, ze kterého peču beránka vždycky, určitě nezvládla udělat. V první chvíli mě napadlo, že letos prostě beránek nebude. Ale chvilku poté už jsem prohledávala...
Ingredience: 230g hladké špaldové mouky Probio 100g polohrubé špaldové mouky Probio 1/2 kostky droždí (21g) 115ml vlažného mléka 70g cukru špetka mleté vanilky (nebo lžička extraktu) 70g změklého másla 3g soli kůra z 1 citronu 1 vejce 30g hrozinek...
Letošní první recept ve spolupráci s Bzeneckým octem jsou asijské nudle s čajovými vejci. Nudle jsou recept rychlý, ale hodinu předem se musí máčet ve vodě. Čajová vejce jsou recept rychlý na přípravu, ale delší na marinování. V receptu uvádím množství na 4 vejce. Vejce je dobré...
Tenhle cibulový koláč peču doma docela často a už několik let. Na blog jsem ho fotila už snad 5x! Jenže jsem ho sem nikdy nedala. A vždycky, když jsem se po nějaké době k fotkám dostala, už se mi moc nelíbily a tak jsem ho upekla znova, nafotila...a tak pořád dokola :) Přitom je to...
Minulý rok jsem na Instagramu psala můj příběh o vinném cukroví, do kterého jsem se rozhodla dát místo vína ocet. Ale byla jsem roztržitá a místo vinného octa jsem do těsta nalila bzenecký salátový speciál s bylinkami. Na záměnu jsem přišla ve chvíli, kdy se z trouby začala linout...
Trvalo mi to strašlivě dlouho, ale říkala jsem si, že recept je na You Tube a tak si galetku může každý upéct. Konečně jsem se dostala k tomu to všechno napravit a přidat recept i sem. Těsto: 200 g hladké mouky 125 g studeného másla 70 g krupicového cukru 1 žloutek 0,5 prášku...
Dýňová hořčice je letošní poslední recept ve spolupráci s Bzeneckým octem . Nečekejte klasickou hořčici. Je nasládlá a chutná po dýni, ale díky octu a hořčičnému semínku má i říz. Ingredience: 6 skleniček po 320 ml 1 kg dýně hokkaido (váha už očištěné dýně) 100 ml oleje...
Moje oblíbená příprava mražené tresky. Protože tohle jídlo jí i malá Adélka, jediné koření, které používám je kari. Hodně jemné kari, které vůbec nepálí. Dospělí si podle chuti přidají pepř nebo chilli. Není to žádný zázrak, žádné pravé indické kari, ale je to náš oblíbený recept, který...
Jak upéct to nejšťavnatější kuře? Naložit ho na pár hodin do slano-sladkého a kořeněného nálevu. Kuře do nálevu nakládám na 6 hodin. Myslím, že tak 8 hodin je maximum, nálev je hodně slaný a mám vyzkoušeno, že 6 hodin stačí. Recept je grilovací, ale naložené kuře můžete upéct i...
V posledních dnech jsem si oblíbila tyhle taštičky. Na zahradě máme spoustu jablek a tak se snažím nepéct pořád jenom štrůdl. Taštičky mají jednu velkou výhodu. Díky tvaru a tomu, že náplň drží pěkně uvnitř, se Adélce dobře drží a jí. A pokud si chcete vzít něco sladkého s sebou na svačinu,...
Kombinace (pro mě příliš) ostrých amerických okurek a nálevu na klasické české nakládačky. Kari okurky vždy dělám z přerostlých hadovek, obřích nakládaček a jednou jsem do kari láku naložila i jakési křížence dýní a cuket, které záhadně vyrostly na zahradě. Jenom pozor na přerostlé polní...
Fazolek jsou teď plné záhony i trhy a protože určitě víte, že moje oblíbená kuchyně je ta Řecká, následující recept bude řecké národní jídlo z fazolek. Jako u všech těchto zeleninových kotlíků, i fasolakia má spoustu variant. Luxusní je pečená společně s jehněčím masem, ale mně moc chutná...
Občas tady na chalupě nestihneme v Jednotě pečivo. V tom případě se hodí každý rychlý recept jako je třeba tenhle. Píšu rychlý, ale je z kynutého těsta a to prostě kynout musí a zkrátit to nejde. Ale jinak s těstem není žádná práce a výborně se s ním po vykynutí pracuje, vůbec nelepí....
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.